Dodaj do ulubionych

Żylaki odbytu

IP: *.kutno.mediaclub.pl 11.07.04, 11:15
Jaki jest skuteczny sposób na leczenie stanu zapalnego żylaka odbytu.
Przy niedzieli nie chcę zawracać głowy lekarzowi na pogotowiu. Liczę na
szybkie porady naszch forumowych gości.
Obserwuj wątek
    • Gość: Halina Re: Żylaki odbytu IP: *.ip-pluggen.com 11.07.04, 12:12
      Dziewczyno, ze w ogole pomyslalas o POGOTOWIU!!!
      Czyzby zylak zrobil Ci sie ostatniej nocy?
    • Gość: irena Re: Żylaki odbytu IP: *.dip.t-dialin.net 11.07.04, 12:26
      Dwa tygodnie temu mialam ten sam problem, zaniedbylam sprawe nie zwracajac
      uwagi na objawy - nic nie bolalo wiec po co do lekarza. Jezeli
      hemoroid "siedzi" jeszcze wewnatrz odbytu i daje zanc o sobie jedynie
      krwawieniem polecam srodki dorazne jak czopki hemorektal lub masc ( krem )
      tytanoreina. Ale mimo wszystko idz do lekarza ( najlepeij proktologa ) i
      powiedz o swoich problemach - jezeli skieruja Cie na zabieg usuniecia
      hemoroidow to tylko lepiej dla Ciebie poniewaz w tym stadium sam zabieg i okres
      pozabiegowy jest praktycznie niebolesny. Jezeli zas jestes juz posiadaczem
      slicznej i dorodnej sliwki lub czeresni ( na zewnatrz odbytu ), masz przy tym
      bol ktory trudno jest wytrzymac a kolor tych guzkow jest czerwony, bordo lub
      czarno bordowy to oznacze ze w wypadnietym hemoroidzie powstal srzep ktorego
      wynikiem jest ten okropny bol.Jedyna rzecz jaka mozesz w tej chwili zrobic to
      udac sie do lekarza - jezeli wytrzymasz do jutra to do proktologa jezeli nie to
      nawet na pogotowie. Najczesciej w takich przypadkach konieczne jest naciecie
      powstalego "babla" lekarze robia to zazwyczaj na znieczulenie miejscowym. Celem
      tego zabiegu jest usuniecie poprzez naciecie powstalego skrzepu co przynosi
      prawie natychmiastowa ulge i skraca czas "choroby" o tydzien. Daj zanc w jakim
      stanie jest Twoj hemoroid - moze bede mogla Ci cos wiecej powiedziec - tak jak
      powiedzialam przechodzilam to na swiezo.
      • Gość: ewka Re: Żylaki odbytu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 13:37
        wg ks.Klimuszki:trzy łyżki siemienia lnianego zalać pół litrem wody,gotować 10
        minut (wrzenie).Po zdjęciu z ognia wlać do odwaru 4 łyżki świeżego
        mleka,zmieszać,nasączać watę i przykładać do kiszki stolcowej aż się wyczerpie
        odwar.
      • Gość: Ewa Re: Żylaki odbytu IP: *.kutno.mediaclub.pl 11.07.04, 14:49
        Ireno!
        Kolor tego guzka jest bordo czerwony,kwalifikuje się do takiego zabiegu jak
        wspominasz.Wczoraj wzięłam polopirynę,a dziś lek na żyły jednorazowo 2
        kapsułki po 300 mg Troxerutinum. Po tym leku też nie widać poprawy.Smarowałam
        maścią propolisową.Maść niewiele pomaga.Próbowałam zrobic kompres z ziół.
        Dziękuję za zainteresowanie moim problemem.
        • Gość: irena Re: Żylaki odbytu IP: *.dip.t-dialin.net 11.07.04, 17:29
          Biedna, wspolczuje Ci - wiem jaki to bol, jestem po 30-stce a ry<czalam jak
          smarkula. Ze srodkow przeciwbolowych wez lepiej ibupron on ma dzialanie
          przeciwzapalne a skrzep to swego rodzaju zapalenie. Ja cierpie na hemoroidy juz
          od paru lat, powracaja z uporem maniaka srednio co pol roku. Juz dwa razy
          mialam taki stan, ze nacinano mi tego guzka co sprawialo ze bol znikal odrazu.
          Moze w Twoim przypadku obejdzie sie bez tego, mozesz stosowac masci wplywajace
          na sciagniecie naczyn krwionosnych takie jak tormentiol ( sprawdzilam
          dzialalo ), mozesz tez robic sobie nasiadowki w zimnej wodzie - dziala
          sciagajaco i przynosi ulge w bolu. W przyszlosci powinnas zwracac uwage na to
          zeby nie doprowadzac do zaparc ( sa specjalne leki na bazie glukozy ulatwiajace
          wyproznianie i wplywajace na "gestosc" stolca ), zapomniec o dlugim siedzeniu
          na toalecie i czytaniu gazet, zaprzestac noszenia majtek typu stringi (
          niestety ) tasiemka przechodzaca przez pupe moze dzialac drazniaco na zylaki,
          zwracac uwage przy siadaniu aby cala pupa siedziala - nie wiem jak to
          wytlumaczyc ale chodzi o to ze nie wskazane jest jest siadanie na pojedynczych
          deska itp poniewaz cisnienie istniejace w jamie brzusznej wypycha guzki na
          zewnatrz. To sa informacje i rady jakie dostalam ostatnio od mojego proktologa.
          JEzeli zas wytrzymasz bol i ten dyskomfort to zapewniam Cie ze do 10 dni bedzie
          po wszystkim, bol trwac moze 4 do 5 dni a potem ulegnie znacznemu zmniejszeniu,
          po tym czasie nastepuje proces wchlaniania, tak samo jak ma to miejsce w
          przypadku zwaklych siniakow - powstaje skrzep pod skora ktory ( przy pokaznych
          siniakach ) jest bolesny ale po kilku dniach bol sie zmniejsza a siniak blednie
          to ten sam proces.
          Mimo wszystko radze isc do specjalisty bo jakjuz masz hemoroidy to one same z
          siebie nie znikna.
          Trzymam kciuki
      • Gość: ;-))))) DENTYSTKA IRENA specjalistka od Żylakow odbytu IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 12.07.04, 08:27
        Komentarz nie potrzebny:

Z PeGeEru do Gabinetu - za GRAMICA ;-))))))

"TO NAJWIEKSZA BZDURA JAKA KIEDYKOLWIEK W ZYCIU SLYSZALAM !!!!!"

Argument- Mieszkam za granica, urodzilam tu 2 dzieci i zbaranialam kiedy kazano mi natychmiast po porodzie (juz od 2 dnia zycia) podawac dzieciakom Zymafluor.

xyz IP: *.dip.t-dialin.net
        irena IP: *.dip.t-dialin.net
        krkrk IP: *.dip.t-dialin.net
        walczyc z idiotami IP: *.dip.t-dialin.net
        Joanna IP: *.dip.t-dialin.net
        dentysta: IP: *.dip.t-dialin.net
        EUREKA IP: *.dip.t-dialin.net
        paranormalny@gazeta.pl

Wszystko to razem sprawia, ze nie bardzo wierze w Pani naukowe przygotowanie do
        tematu, slownik z rynsztoku i bledy w pisowni. Uzywanie tego typu slownictwa
        swiadczy o braku innych przekonujacych argumentow i checi uwloczenia godnosci
        rozmowcy oraz o braku kultury a co za tym idzie odpowiedniego wyksztalcenia
        ( prymitywnosci ).

Niniejsze forum ma na celu wymiane informacji a nie agitacje i
        obrazanie rozmowcow, poza tym Pani Beata prosila o porade osoby ktore jak sadze
        mialy z tym specyfikiem cos do czynienia, z tego co widac Pani przygotowanie w
        temacie opiera sie jedynie na lekturach artykolow.

ARTYKOLOW ;-)))))))))) Ja czytam ARTYKULY naukowe, dentysta IRENA szuka
        ARTYKOLOW naukowych.

Aha prosze zaczac chodzic boso !!! - Przemysl obowniczy tez uzywa roznego
        rodzaju szkodliwych zwiazkow chemicznych do produkcji obowia a poza tym po co
        mam Pani im nabijac kase !!!

OBOWIA ;-)))))))))))) Ja chodze w OBUWIU dentystka Irena w OBOWIU!

Tak sie dzieje jak CHAMSTWU rozdaja dyplomy! ;-))))
        Ciekawe ile razy dala za dyplom?

portret DENTYSTKI

portret DENTYSTKI

portret DENTYSTKI

portret DENTYSTKI
        "target="_blank">portret DENTYSTKI</a>

portret DENTYSTKI

xyz, aka dentysta

Portret MATKI dwoja dzieci

irena IP: *.dip.t-dialin.net

walczyc z idiotami

krkrk

dentysta

irena at work

a teraz JOANNA

irena qrwa at work

podsumowywujac:

Nie ma gowna bez smrodu!

1. Artykuly pisze sie przez "U".
        2. OBUWIE tez sie pisze przez "U".

Nie wazne jak chamka buty wypastuje bo smrodu nie da sie wypolerowac!

INTERTUTKA at work

SPLIT PERSONALITY
        • Gość: EUREKA do ;-))) IP: *.dip.t-dialin.net 12.07.04, 11:59
          Moj ty jasno swiecacy kaganku wiedzy, rzeczywiscie zylaki to przykra sprawa i
          zarowno irena jak i Viola moga na nie cierpiec. Drogie Panie pociesz cie sie
          zawsze lepiej miec zylaki odbytu ( te sa do wyleczenia ) niz zylaki na mozgu
          prawda ;-))) ??? Ty nam cos pewnie o tym mozesz powiedziec z autopsji
          oczywiscie !!!! Czeaka na Ciebie !!! Dyskusja - LEKARSTWO NA WSZYSTKIE
          DOLEGLIWOSCI. Pozostalych czy<tajacych tez serdecznie zapraszam !!!
          Do zobaczenia moja ty psychastenio !!!
          • Gość: EUREKA Re: do ;-))) korekta IP: *.dip.t-dialin.net 12.07.04, 12:04
            TAk mnie zafascynowales ze pomylilam imiona oczywiscie, ze chodzilo mi o irena
            i ewa a nie viola.
            Pewnie zrozumiesz tobie tez bez ustanku zdazaja sie bledy i omylki
        • Gość: Agnieszka Re:Do idiotki i chamki ;-))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 12:46
          Widać lubisz gnoić ludzi! Sprawa gustu i kultury... Sama robisz więcej błędów
          niż inni razem wzięci, więc dziwię się, że ich nie zauważasz, bo skoro masz
          taki wredny charakter, to chyba czytasz również swoje posty, lubując się w
          swoich własnych chamskich tekstach. Za to cudze literówki uznajesz za brak
          wykształcenia.
          A wiesz po czym poznać, że ktoś jest naprawdę lekarzem? Że ma tendencję do
          przyrównywania wszystkiego wielkością i kolorem do owoców!!!!
          I jak dr.Irena, tudzież dentysta, miewa problemy z żylakami, i jest mamą 2 -ki
          dzieci, to chyba nie ma w tym żadnych sprzeczności. Zresztą w jej wypowiedziach
          da się wyłuskać i dobra radę i profesjonalizm. Może to dla Ciebie wypowiedzi
          zbyt z patosem, jak na twój luzacki, chamski i atakujący sposób formułowania
          wypowiedzi.
          A fluorem, promieniowaniem jonizującym i innymi "truciznami", które w małych
          dawkach są dla organizmu niezbędne i działają bardzo korzystnie - to oświeć się
          najpierw, a potem pisz swoje zdanie a nie wrzucaj linków i cytatów do postów,
          bo robisz z s i e b i e śmietnik.
          Podjudzasz ludzi, wyprowadzasz ich z równowagi, nie chcąc się odczepić na
          żadnym etapie, a potem cytujesz ich odpowiedzi na twój temat, oskarżając i c h
          za brak kutlury.

Słuchaj ;-))))), to chyba jakieś niepozozumienie.
          Więc nie przegap okazji, zeby trochę pomilczeć.
          Nikomu nic nie ubędzie.
          Chyba, że tobie wrogów...
          • Gość: Agnieszka Re:Do idiotki i chamki ;-))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 12:49
            A co ty specjalistko od wszystkiego wiesz o żylakach odbytu? ,że się tu
            wypowiadasz?

Przepraszam wszystkich, którzy dowiedzą się czegoś o charakterze ;-)))) zamiast
            o żylakach...

Pozdr.
            A.
    • Gość: Ewa Re: Żylaki odbytu - do Haliny IP: *.kutno.mediaclub.pl 11.07.04, 15:57
      Halino, nie oczekuję od Ciebie połajanki lecz sensownej rady.Jeżeli nie
      potrafisz jej udzielić, to będzie lepiej jak się nie odezwiesz i tym samym nie
      będziesz irytować cierpiacych ludzi.
      Mieszkam w pięknym kraju w Polsce i mój lekarz podstawowej opieki zdrowotnej
      zabezpieczył dla nas opiekę na pogotowiu w godz. od godz. 18.00 - 8.00 w dni
      powszednie oraz całodobowo w soboty i święta.
      Nie mam w zwyczaju z byle czym biegać do lekarza. Na to schorzenie cierpię co
      roku w lipcu i uprzednio nie wymagało interwencji u lekarza,bo zwykła
      polopiryna mi pomagała.Tym razem sądziłam,że też obejdzie się bez pomocy
      lekarza, ale niestety przeliczyłam się.
      Halino,bądź miła dla ludzi ciepiących!.
    • Gość: viola Re: Żylaki odbytu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 16:22
      Maść i czopki Proctoglivenol - na pewno pomoże. Stosuj razem przez kilka dni-
      jak nie pomoże idź do lekarza
    • Gość: Ewa Re: Żylaki odbytu IP: *.kutno.mediaclub.pl 12.07.04, 07:14
      Serdecznie dziekuję wszyskim,którzy udzielili mi rzeczowej porady.Pozdrawiam
      Ewa.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka