kunegundasa
01.01.13, 19:36
Witam. Od około roku mam katar. Zaczęło się od kataru który był gęsty byłam u lekarza ale był nie było mojego lekarza lecz inny na zastępstwo. Stwierdził że to jest infekcja wirusowa. Katar jednak pozostał poszłam do lekarza który zapisał antybiotyk Taromentin. Który nie pomógł . Następnie byłam u laryngologa który stwierdził że to jest alergia , przyjmowałam avamys który mi pomógł. Dodam że laryngolog nie skierował mnie na testy alergiczne ani na rtg zatok. Lecz w wrześniu zachorowałam na przeziębienie i od tego czasu mam katar. Ostatnio byłam na szczepieniu tj na początku grudnia lecz nie dostałam szczepionki z powodu kataru i bólu zatok. Leczyłam się Ibupromem zatoki i Zatoxinem. Katar pozostał i po świętach bożonarodzeniowych znów wylądowałam u lekarza tym razem z bólem gardła , gorączką 38 stopni oraz bólem zatok i głowy. Skończyłam brać antybiotyk o nazwie Nowocef 500 mg. Niestety katar nadal się utrzymuje inne objawy ustąpiły. ? Katar jest przezroczysty . Nigdzie nie mogę wyjść bez chusteczki higienicznej. Nie choruję często ale ostatnie infekcje zajmują tylko górne drogi oddechowe. Nie wiem co mam robić ? Jakie badania ewentualnie wykonać do jakiego lekarza się udać ?