Dodaj do ulubionych

Bardzo Prosze o Pomoc!

07.02.13, 16:22
Witam! Mam problem i bardzo prosze o rade. Mam prawie 21lat, dwójkę dzieci i pale od ok 5lat (z przerwami gdy byłam w ciąży). Ok 2tygodnie temu zaczelam się źle czuć, najgorszy jest problem z oddychaniem, nie ma żadnej zadyszki ani świstów po prostu nie mogę wziąć takiego głębokiego oddechu. Chwilami łapie go normalnie a chwilami mam z tym duzy problem. Jestem prawie 7 miesięcy po porodzie a pierwsze dziecko urodziłam ponad 2lata temu. Po dwóch porodach bardzo szybko schudłam teraz jestem bardzo szczupła i źle się z tym czuje bo widać mi wszystkie kości (apetyt mam) waże 52kg i mam 170cm wzrostu. Pare razy zdarzyło mi się że trzęsły mi się ręce i jestem bardzo senna. Z wynikami badań z krwi ide jutro. oprócz tego robiłam badanie spirometrie które wyszło nie najlepiej (tak powiedziała pielęgniarka) później psikała mi do buzi jakims inhalatorem i kazała powtorzyć badanie po 10min. Wyszło troszke lepiej. Dodam że trzy dni temu zacząl mi sie katar (juz przeszedł) i kaszel (Mokry). Kiedy dowiedziałam się ze wynik spirometrii wyszedł nie za dobrze i przeczytałam co to może znaczyć to tak spanikowałam, że dwa dni płakałam, wpadłam w szał że to rak i że umre. Chodze ciągle słaba, kręci mi się w głowie i nie mam siły ani ochoty nic robić. Co mi jest??????
Obserwuj wątek
    • mlody776 Re: Bardzo Prosze o Pomoc! 07.02.13, 16:50
      Nie przejmuj się tak bardzo, bo raka wcale nie musisz mieć. A gdyby nawet, to jest to wyleczalne naturalnymi środkami. Zadbaj o dobry wypoczynek, dobre odżywianie (głownie warzywa i mięso, nie cukry) i dużo witamin/minerałów, których już niema w naszym jedzeniu przygotowanym na ciepło i wyhodowanym na wyjałowionej glebie. Samopoczucie tez jest ważne i musisz dbać o nie.

PS. Sam dym od tabaki nie jest tak bardzo szkodliwy jak to, ze tabaka jest uprawiana na tanich nawozach sztucznych, które są radioaktywne. Czyli j/w + potassium iodate jest na miejscu (30mg/dzień wystarczy).
      • marta20l Re: Bardzo Prosze o Pomoc! 07.02.13, 18:19
        Czy ktoś jeszcze może mi coś poradzic? Od wczoraj było ok ale dzisiaj znowu zaczełam o tym myśleć, wpadam w panike, płacze tak jakbym juz wiedziała że umre ;( Nawet nie mam mocy psychicznej ani fizycznej żeby cokolwiek robic, posprzatac, zajac sie dziecmi...
        • scept89 bartdzo prosze o wpisywanie sensownych tematow!! 07.02.13, 18:37
          marta20l napisała:

> Czy ktoś jeszcze może mi coś poradzic?

Potrzebujesz medycznego Zweinsteina ktory napisze: przestan palic bo sama na to jeszcze nie wpadlas? Jak nie mozesz przestac w tym momencie to przerzuc sie na papierosy elektroniczne ktorych szkodliwosc jest duzo mniejsza.

poza oszolomami nikt cie nie zdiagnozuje na podstawie: "spirometria nie dosc dobra". Chyba mamy zime, zapalenia oskrzeli sa plaga a palacze choruja na nie duzo czesciej. Raka pluc nie diagnozuje sie spirometria.

>płacze tak jakbym juz wiedziała że umre ;(
          No to zupelnie inaczej niz reszta ludzkosci ktora jak powszechnie wiadomo jest niesmiertelna.
          • marta20l Re: bartdzo prosze o wpisywanie sensownych temato 07.02.13, 18:52
            Dobrze dziekuje bardzo za pocieszenie i dobre słowo przeciez wkoncu po to tu jestesmy! dla twojej swiadomosci: odkad dostalam wynik spirometrii to nie mialam papierosa w ustach!! Jeszcze raz DZIEKI!!
            • scept89 inhalacje solankowe 07.02.13, 19:44
              Mozesz probowac poprawic stan oskrzeli kupujac jakis aparat do inhalacji/nebulizator i wdychajac 7-8% roztwor soli:
              """
              Clinical studies using radioaerosols, and imaging with a gamma camera, have demonstrated that hypertonic saline (HS; 3–14.4%) and mannitol (300–400 mg) increase clearance of mucus acutely in patients with mild asthma, bronchiectasis, and cystic fibrosis (CF). Further, in sputum studies, a reduction in the viscoelastic properties, surface tension and spinnability and an increase in the hydration of mucus have been measured in response to HS, mannitol, and other sugars. Inhalation of mannitol (400 mg) twice daily over 2 weeks improved the quality of life significantly in patients with bronchiectasis. Inhalation of 7% HS, four times daily, over 2 weeks improved significantly the baseline mucus clearance rate and lung function in CF patients. In addition, inhalation of 7% HS twice daily over 12 months showed similar results to the short-term studies without a change in the bacterial load in CF patients. Further studies of the long-term clinical effect of hyperosmolar agents are needed.
              """
              za online.liebertpub.com/doi/abs/10.1089/jam.2006.19.100
              Hyperosmolar Agents and Clearance of Mucus in the Diseased Airway

Evangelia Daviskas and Sandra D. Anderson. Journal of Aerosol Medicine. Spring 2006, 19(1): 100-109. doi:10.1089/jam.2006.19.100.
        • mlody776 Re: Bardzo Prosze o Pomoc! 07.02.13, 19:05
          Sorry, ze nie można tobie dużo poradzi, chociaż każdy kiedyś czuje się zdołowany. Chyba rozumiesz-to jest tylko internet. Piszesz, ze możesz spać. Dlaczego nie spróbujesz tego wypoczynku?
          Tutaj pisałem o różnościach:
          forum.gazeta.pl/forum/w,22,142323066,142335005,Re_trzustka_cos_powaznego_rak_.html
          A jak jednak nie możesz się przekonać do spania, to może spróbujesz jakieś inne WESELSZE forum i będziesz wracać do forum: "Zdrowie" tylko w przerwach? Ja słucham w tej chwili dwa radia internetowe i odwiedzam np. forum: "Świat".
          • jansta22 Re: Bardzo Prosze o Pomoc! 07.02.13, 19:14
            pochp?
            • mlody776 Re: Bardzo Prosze o Pomoc! 07.02.13, 19:41
              Nie, próbuje pisać po polsku samemu (sprawdzam tylko w słowniku polskiej pisowni) i w ten sposób uczę się języka moich rodziców.
    • no1teresa Re: Bardzo Prosze o Pomoc! 07.02.13, 19:14
      a jakie jest TSH?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka