Dodaj do ulubionych

także tężyczka

01.04.17, 10:43
Witam.Rowniez mam tężyczke.Czy przy kuracji przeciwtężyczkowej należy zazywac witamine k2?Czy sobie podarowac?
Obserwuj wątek
    • djpa Re: także tężyczka 08.04.17, 19:12
      Jeśli bierzesz D3, to warto brać i K2.
      • hasimig Re: także tężyczka 08.04.17, 19:17
        dzieki
      • hasimig Re: także tężyczka 08.04.17, 20:45
        Kochana a czy nie jest tak ze przyjmując k2 wapn kieruje sie do kosci a w surowicy dalej nędza?
        • djpa Re: także tężyczka 08.04.17, 21:24
          Bez K2 wapń podobno jest używany do tworzenia blaszek miażdżycowych.
          Masz zwykłą tężyczkę czy utajoną, czy obie?

Myślę, że tak na zdrowy rozum, jeśli dzięki wit. D3 lepiej wchłoniesz wapń, to nawet jeśli on trafi po jakimś czasie do kości, to i tak po drodze ma surowicę. Więcej wchłoniesz wapnia -> więcej wapnia w surowicy. Nie sądzę aby organizm od razu zabrał cały wapń z surowicy i dał go do kości, bo wapń w surowicy, jego dobry poziom, jest niezwykle istotny do dobrego działania organizmu, ważniejszy niż dobry poziom wapnia w kościach.
          • hasimig Re: także tężyczka 09.04.17, 05:13
            Dziekuje za wyjasnienie❤
            • hasimig Re: także tężyczka 09.04.17, 05:20
              Nie wiem.czy jest to postać jawna czy ukryta,ponieważ nie robilam jeszcze próby.Tylko to badanie moze to stwierdzić,czy także wyniki?Zrobilam panel kostny,pozwolę sobie napisać wyniki.Jedyne co widzę to niski wapn i obnizona fosfataza zasadowa.
              • hasimig Re: także tężyczka 15.04.17, 07:53
                Czy nie przesadzę biorąc 500 mg magnezu,940mg wapnia w dawkach podzielonych i 8 tys d3?Wit d3mam obecnie 35 ale jest to wynik ciut zawyzony ponieważ nie odstawilam jej przed badanie.Dodam tez ze trochę waze 80 kg.Wapn mam zero gora 10%,magnez 20,30%.Oczywiscie do tego k2
                • djpa Re: także tężyczka 15.04.17, 12:07
                  Jeśli weźmiesz za dużo magnezu, to Cię przeczyści, ale nic groźnego się nie stanie.
                  Wit D3 nie powinna być za duża w tej sytuacji - za jakiś czas zrób badania.
                  Na wapniu się nie znam :) Po prostu zrób badania za jakiś czas.

Jak się czujesz przy takiej suplementacji?
                  • hasimig Re: także tężyczka 15.04.17, 14:49
                    Kochana ciężko,mam zawroty,drętwienia,kolatania serca ale to już mialam przed braniem w większych dawkach.D3 bralam dlugo5,6 tys a szalu nie ma w wyniku.Wiec postanowilam 8tys.Mam nadzieje ze bedzie lepiej i obejdzie sie bez psychotropów.Kurde lecze sie juz rok na tarczyce,jestem zla ze z zorientowalam sie dopiero teraz odnośnie tezyczki.Przypłaciłam to okropnym stanem,zapaleniem zoladka itp.
                  • hasimig Re: także tężyczka 15.04.17, 18:21
                    Djipa kontrolować tylko wapn calkowity czy także zjonizowany?
                    • djpa Re: także tężyczka 15.04.17, 18:40
                      Nie wiem który wapń :(
                      Sama biorę mniej D3, do tego magnez, a wapnia w tabletkach nie biorę. Badałam tylko całkowity (był tańszy).
                      Tężyczki nie miałam zdiagnozowanej. Biorę D3, bo miałam niedobór, a magnez biorę, bo o wiele lepiej się po nim czuję, spokojniej, stres za mną nie łazi, nie skaczą mi powieki i mięśnie.
                      • magdak75 Re: także tężyczka 17.04.17, 22:42
                        Generalnie współczuje , mecze się z tezyczka już prawie trzy lata, leczenie bez skutku.
                        • hasimig Re: także tężyczka 18.04.17, 07:08
                          Co stosujesz w jakich dawkach?Jakie masz objawy?Masz tężyczkę z braku wapnia,magnezu?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka