Dodaj do ulubionych

Problem ze zdrowiem

18.06.13, 00:37
Hej, jestem 20 letnią dziewczyną i słuchajcie mam taki mały problem i nie wiem czy za bardzo panikuję czy faktycznie jest coś nie tak ze mną. Jakiś pond miesiąc temu przeprowadziłam się z Polski do Anglii. Po jakimś tygodniu zaczęłam mieć problemy ze zdrowiem, wymiotowałam a po wymiotach przez chwilę w ślinie miałam krew, czesto boli mnie brzuch, częściej niż zwykle głowa, jestem senna i strasznie zrobiłam się leniwa. Zauważyłam u siebie też częstą huśtawkę nastrojów. Raz jest mi smutno, za chwile się śmieje a zaraz potem chce mi się płakać. Ciąże wykluczam gdyż od roku jestem na tabletkach antykoncepcyjnych ( Sylvie20), dodatkowo z chłopakiem kochamy się bez gumki przez chwilę, kiedy wiemy, że on moze juz skończyć przed tym zakładamy gumkę i on nie kończy we mnie. Dzisiaj też zauważyłam plamkę krwi na bieliźnie a okres skończył mi się 10 dni temu. Co mi może być? Tutaj do lekarza nie mogę pójść bo nie chcą mnie przyjać ( czekam na odpowiednie dokumenty) Proszę o szybką odpowiedź
Obserwuj wątek
    • 2margo00 Re: Problem ze zdrowiem 18.06.13, 09:39
      Witam!!! Musisz iść do lekarza ginekologa podejrzewam ze ta hustwaka nastrojów moze byc zwiazana z tabletkami antykoncepcyjnymi,lekarz zrobi badanai i moze zmieni tabletki na inne....M.
      • gsxrk7 Re: Problem ze zdrowiem 22.06.13, 21:31
        Też podejrzewam, ze to wina tabletek. Chociaż biorę je od roku i nigdy na nie nie narzekałam, nie odczuwałam, że biorę tabletki antykoncepcyjne. Żadnych skutków ubocznych. Ale niestety do swojego ginekologa będę mogła iść dopiero w sierpniu. Jestem w Anglii, tutaj jest to trochę na innych zasadach. Tu są tylko jedne tabletki i nie chce przechodzić na te angielskie nawet jeśli są za darmo. No nic, pozostało mi czekać do sierpnia i albo wszystko samo przejdzie albo się przemęczę
    • goodman41 Re: Problem ze zdrowiem 23.06.13, 10:05
      Cytat:
      Antykoncepcja hormonalna ma wiele zalet. Do najważniejszych należą: wysoka skuteczność, zmniejszenie dolegliwości związanych z miesiączką, wygoda w użyciu (brak zakłócania aktu seksualnego). Jednak jak wszystko, tak i taka metoda zabezpieczenia przed ciążą ma swoje wady. Należą do nich:

bóle głowy,
      nudności,
      wymioty,
      wzrost ciśnienia tętniczego krwi,
      trądzik,
      łojkotok,
      krwawienia i plamienia acykliczne,
      grzybica pochwy,
      ból sutków,
      przybieranie na wadze,
      obniżenie libido,
      pogorszenie nastroju (zdarza się depresja),
      powiększenie żylaków,
      zaburzenia gospodarki tłuszczowej (wzrost złego cholesterolu),
      choroba niedokrwienna serca,
      powikłania zakrzepowo-zatorowe, które mogą skończyć się nawet śmiercią.

Zrodlo:
      portal.abczdrowie.pl/skutki-uboczne-tabletek-antykoncepcyjnych
      • snajper55 Re: Problem ze zdrowiem 23.06.13, 14:57
        Antybiotyki wygrywają z infekcjami bakteryjnymi, ale niestety mają też działania uboczne. Najczęstsze skutki uboczne antybiotyków to

- biegunka,
        - stan zapalny jelit,
        - pleśniawki,
        - afty,
        - grzybica pochwy,
        - alergia,
        - wstrząs anafilaktyczny, który może nawet doprowadzić do śmierci.
        - uszkodzenia słuchu,
        - uszkodzenia wątroby,
        - uszkodzenia innych narządów.

www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/zdrowie-rodziny/antybiotyki-skutki-uboczne-przyjmowania-antybiotykow_40633.html

S.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka