Dodaj do ulubionych

UWAGA! Do pompiarzy

22.01.06, 14:48
Sluchajcie, jestem pod wrazeniem brytyjskiej i amerykanskiej listy dyskusyjnej uzytkownikow pomp
insulinowych (www.insulin-pumpers.org.uk/). Moze warto cos takiego zorganizowac w Polsce?
Wciaz jest nas malo, ale: 1) warto sie wymieniac doswiadczeniami, 2) warto propagowac terapie
pompa.

Co o tym sadzicie?

Piotrek Kalinowski, Warszawa
T1, 15 lat, od 10. stycznia Accu-Chek Spirit
Obserwuj wątek
    • nowakaga5 Re: UWAGA! Do pompiarzy 22.01.06, 22:50
      Jestem za :)
      Od paru miesięcy jestem lekarzem i staram się zachęcać pacjentów z cukrzycą
      typu 2 (pracuję na kardiologii) do pomp. 1 pacjenta już przeszkoliłam, ale z
      powodu pracy nie miał czasu zrobić następnego kroku i podłączyć pompy :)

Ja mam cukrzycę od 5r.ż. (20 lat), D-tron Plus od 3 lat.
    • alex359 Re: UWAGA! Do pompiarzy 23.01.06, 09:50
      jestem za
      Alexandra, Warszawa
      T1, choruje od 10 roku zycia czyli 14 lat, Spirit od 14 września 2005
      • kalip78 Re: UWAGA! Do pompiarzy 23.01.06, 11:27
        Czesc Wam!

Kurcze, jakby sie tu zebralo wiecej osob z Wawy, to moze warto by sie gdzis
        spotkac? Na brytyjskiej liscie zlapala mnie taka Amerykanka mieszkajaca w UK i
        poprosila, zebym opisal na jej blogu (www.diabetes24-7.com) moj pierwszy dzien
        na pompie. Od tej pory tam zagladam i ostatnio Elizabeth napisala o spotkaniu
        londynskich pompiarzy. Kazdy wyjal swoja pompe na stol, wszyscy zaczeli je sobie
        na wzajem ogladc. W sumie milo musialo byc.

Ja sie dzis troche zdenerwowalem, bo rano, drugi dzien z rzedu, mialem 190.
        Troszku duzo, a juz myslalem, ze fenomen brzaskowy przeszedl do przeszlosci.
        Pomajstrowalem teraz przy bazie i zobaczymy jutro.

Pozdrawiam!
        P :-)))

------------------
        T1, 15 lat, Accu-Chek Spirit od 10/01/06
        • alex359 Re: UWAGA! Do pompiarzy 23.01.06, 15:56
          kalip zbadaj cukier o 3.30 i bedziesz wiedzial co sie dzieje, o tej godzinie
          jest przeciez najnizszy w nocy.
    • jskr1 Re: UWAGA! Do pompiarzy 23.01.06, 17:02
      Dolaczam sie,
      T1 od 13 lat, Minimed 508 od 4 lat, Warszawa
      pozdrawiam
      js
      • dwamartaki Re: UWAGA! Do pompiarzy 23.01.06, 17:12
        T1 od 14 lat, pompa od 5, obecnie mini med 508. Pomysł spotkania nas wszystkich uważam za fajny. Też Warszawa:)
        • kalip78 Re: UWAGA! Do pompiarzy 23.01.06, 18:30
          Sluchajcie, to w czym problem? ;-) Proponuje spotkac sie w marcu, zeby tak mrozno nie bylo. I zeby nie
          bylo, ze ja cos narzucam, niech ktos poda date, ktorej bedziemy sie trzymac. Proponujcie tez miejsce. Ja
          bardzo lubie kawiarnie Antykwariat, w samym centrum. To tylko propozycja.

Pozdrawiam wszystkich!
          • alex359 Re: UWAGA! Do pompiarzy 24.01.06, 09:54
            w Antykwariacie nie bylam... marzec? hmmm czemu nie? moze tak w połowie 16, 17?
            znak rozpoznawczy...pompa przy pasku hahahaha!
            • dwamartaki Re: UWAGA! Do pompiarzy 24.01.06, 10:02
              A gdzie dokładnie jest ta kawiarnia „Antykwariat”? Czy jak się jeszcze kilka osób odezwie, że przybędzie, to pomieścimy się przy jakimś większym stoliku? Ustalmy czy lepszy jest wieczór dnia powszedniego czy jakaś niedziela wieczór. Mamy ponad miesiąc na dogadanie się:). Najważniejsze to jaki będzie nasz znak rozpoznawczy:). Ostatecznie możemy wymachiwać pompami…
              • kalip78 Re: UWAGA! Do pompiarzy 24.01.06, 10:26
                Hej,

No tak, znak rozpoznawczy dosc oczywisty... ;-) Co do Antykwariatu, to przeciez
                zawsze mozna zmienic miejsce. A tam jest fajnie, klimatycznie bardzo. Co do
                terminu, to dla mnie byloby dobrze, zeby byl to piatek lub sobota, wiec 17. III
                mi osobiscie odpowiada.

Pozdrawiam!
                Piotrek

-----------
                T1, +15 lat, Accu-Chek Spirit od 10. I
                • alex359 Re: UWAGA! Do pompiarzy 24.01.06, 10:46
                  jak bedzie juz naprawde cieplo zrobimy sobie taki fajny zjazd np w bolku czy
                  lolku napolach mokotowskich :)
                  mi tez 17 odpowiada (mam nadzieje, ze nie bede miala zjazdu na uczelni)
    • jskr1 Re: UWAGA! Do pompiarzy 24.01.06, 11:46
      Marzec tez mi pasuje, moze bardziej sobota 18, ale w piatek tez bym spozniona
      dotarla. Dostosuje sie do wiekszosci i juz sie ciesze na spotkanie
      pozdr
      js
      • alex359 Re: UWAGA! Do pompiarzy 24.01.06, 13:09
        rany faktycznie 18 to sobota! nie wiem dlczego sie na 17 uwzielam...
        jasne, ze musimy sie w sobote spotkac! w piatki to roznie bywa czasami z pracy
        tez sie pozniej wyjdzie :)
        18 marca a jaka godzina?
        • kalip78 Re: UWAGA! Do pompiarzy 24.01.06, 14:27
          Proponuje spotkac sie jakos tak popoludniu. Wieczory sobotnie to kazdy z nas ma
          jakos zarezerwowane, ale np. o 15.00 to mozna gdzies wyskoczyc. Co myslicie?

Z tego, co sie doczytalem bawic sie beda dwa Spirity, dwie 508 i jeden D-Tron.
          Na razie przynajmniej. :-)

Pozdrawiam!
          Piotrek :-)

-----------
          T1, +15 lat, Accu-Chek Spirit od 10/01/06
          • nowakaga5 Re: UWAGA! Do pompiarzy 24.01.06, 15:44
            MI pasuje sobota 18.03 o 15.00 :)
            • dwamartaki Re: UWAGA! Do pompiarzy 24.01.06, 17:49
              A może być wcześniejsza godzina niż 15? Wieczór sobotni mam zawsze zajęty, a jeszcze muszę obrócić do domu:). Jak by się dało to 13 lub 14? Na jakiej ulicy jest Antykwariat?
              • alex359 Re: UWAGA! Do pompiarzy 25.01.06, 09:31
                warszawa.pogodzinach.pl/info.php3?id=/55/ANTYKWARIAT%20CAFE
                myślę, że 13 to bedzie troche za wczesnie, ale 14? no coz bedzie trzeba
                wczesniej zrobic obiad :)
                a moja propozycja to warszawa.pogodzinach.pl/info.php3?id=/251/ALHAMBRA
                • kalip78 Re: UWAGA! Do pompiarzy 25.01.06, 10:20
                  Cześć,

Jeśli o mnie chodzi, to się dostosuję. 13.00 to chyba faktycznie trochę
                  wcześnie, w końcu to będzie sobota i warto się wyspać... ;-) Co do Alhambry, to
                  raz tam byłem i było OK, wiec nie mam nic przeciwko.

Pozdrawiam!

------------
                  • aania79 Re: UWAGA! Do pompiarzy 25.01.06, 18:55
                    Chetnie sie z wami spotkam, ale ... nie mam pompy-czy posiadanie penów
                    wystarczy?
                    Chcę byc uzkownikiem pompy w najbliższym czasie... Jak jest koszt mięsiecznego
                    utrzymania pompy?
                    • nowakaga5 Re: UWAGA! Do pompiarzy 25.01.06, 20:53
                      Jestem za Alhambrą, 18.03 o 14.00. Wszystkim pasuje?

Pamiętacie, jak pisałam, że przeszkoliłam z pompy jednego pacjenta z cukrzycą
                      typu 2? Myślałam, że zrezygnował już z pompy. Dzisiaj się z nim widziałam. Ma
                      pompę i jest baaardzo zadowolony. Cukry ma prawie idealne (od 100 do 130 -
                      chciałabym mieć takie :) ) i mówi, że z pompą to zupełnie inne życie :)
                      • alex359 Re: UWAGA! Do pompiarzy 26.01.06, 09:23
                        18 marca Alhambra godzina 14.00-potwierdzam przybycie :)

miesieczny koszt utrzymania pompy jest od 150 do 300 wszystko zalezy jak czesto
                        zmieniasz wkucia, natansze przy Spirit kosztuja chyba 30 zl trzeba wymieniac je
                        co 3,4 dni ja to robie co 6 i dlatego co miesiac wydaje 180 zl :(/:)
                    • alex359 Re: UWAGA! Do pompiarzy 26.01.06, 09:30
                      aania79 zapraszamy serdecznie!
                      • alex359 Re: UWAGA! Do pompiarzy 26.01.06, 09:33
                        ostatnio meżowi powiedzialam, ze mamy spotkanie pompiarzy, ale chyba mnie źle
                        zrozumial i od tamtego dnia jestem "pumpiarą" hahahahah
                        • dwamartaki Re: UWAGA! Do pompiarzy 26.01.06, 12:17
                          Godzina 14 pasuje. Naprawdę fajny pomysł z tym spotkaniem. Tylko powiedzcie mi gdzie jest ta knajpa. Widzę, że tu sami bywalcy:).
                          • aania79 Re: UWAGA! Do pompiarzy 26.01.06, 12:44
                            Słuchajcie mam dziwne pytanie-co mam zrobic by mieć pompę? Zaznaczam , że leczę
                            sie w Medicover- chodze do diabetologa- żadko (co 3, 4 miesiące).Czy mam
                            lekarzowi o tym powiedzieć? Czy skontaktować się bezpośrednio z jakąs firmą?Hmm?

• kalip78 Re: UWAGA! Do pompiarzy 26.01.06, 13:16
                              Cześć,

Primo: powiedz lekarzowi, a jak będzie miał obiekcje to... zmień lekarza.
                              Znajdziesz na pewno takiego, który nie będzie się pompy bał.

Skontaktuj się z producentem pompy, która Ci najbardziej odpowiada. Na razie
                              masz wybór między Medtronic MiniMed (www.minimed.pl) i Roche (www.accu-chek.pl).
                              Pogadaj. W Polsce pompy zakłada się na ogół w warunkach szpitalnych, ale jeśli
                              Twój lekarz Ci nie ułatwi pójścia do szpitala na kilka (ok. 4-5) dni, to
                              producent pompy pewnie pomoże. No, ale najważniejsza jest - niestety - kasa. Ta
                              za pompę i ta, którą comisięcznie będziesz wydawać na osprzęt.

Pozdrawiam!
                              Piotrek

-----------
                              • aania79 Re: UWAGA! Do pompiarzy 26.01.06, 13:21
                                kalip-dzięki za info-widze za masz popme , która mnie interesuje.Jak się
                                czujesz? Powiedz czy pompa jest bardzo widoczna.Czy mozna ja nosic tak by nikt
                                nie zorientował sie , że ja masz? Np w pracy, gdy nie chcesz , by ktos wiedział
                                o Twojej cukrzycy?
                                • kalip78 Re: UWAGA! Do pompiarzy 26.01.06, 13:30
                                  Hej,

Wiesz, byłem miło zaskoczony, bo pompa okazałą się mniejsza, niż przypuszczałem.
                                  Na pewno nie ma kłopotu z jej ukryciem, choć ja mam teraz tylko klips należący -
                                  podobnie jak pompa - do Roche i siłą rzeczy noszę ją zupełnie na wierzchu. I tak
                                  mało kto wie, co to jest. ;-)

A zapomniałbym, lada dzień na rynku pojawią się też pompy Cozmo
                                  (www.akme.com.pl/?a=pages&id=3). Pytanie tylko, czy utrzymają się na
                                  rynku. Medtronic i Roche znają Polskę, a oni nie. Kiedyś na chwilę podobno
                                  weszła Dana (www.danapumps.com/), ale wyszła szybciej, niż weszła. :-)

Pozdrawiam!
                                  Piotrek

-----------
                                  • aania79 Re: UWAGA! Do pompiarzy 26.01.06, 13:59
                                    Fajnie wyglada ta Cozmo, ale dla mnie szytem marzeń to ta pompa :

www.myomnipod.com/
                                    • kalip78 Re: UWAGA! Do pompiarzy 26.01.06, 14:08
                                      Czytałem o tym, ale aż się boję, jaką to mogłoby mieć cenę w Polsce... :-)
                                      Zresztą to nie chodzi o to, jaką pompę będziemy mieli, ale o to, czy HbA1c
                                      będzie niższa. ;-) Sam jestem ciekawy rezultatów. Moją ostatnia "penowa" to 6,6,
                                      więc nieźle. Oby gorzej nie było. He, he.

Piotrek
                                      ----------
                                      • nowakaga5 Re: UWAGA! Do pompiarzy 26.01.06, 18:12
                                        W Warszawie pompy insulinowe zakładają diabetolodzy. Jeśli byłaś wcześniej pod
                                        opieką dobrego ośrodka diabetologicznego dla dzieci, to skontaktuj się z nimi i
                                        poproś, aby Cię przeszkolili. Jeśli znasz się dobrze na cukrzycy (a sądząc po
                                        hemoglobinie, tak), to samo szkolenie potrwa max. godzinę, może pótorej. Do
                                        założenia pompy absolutnie nie trzeba się kłaść do szpitala, tym bardziej, że
                                        widać, iż dobrze sobie dajesz radę z cukrzycą. Po przeszkoleniu przez lekarza
                                        umawiasz się z panią Anną Dąbrowską z firmy Roche i ona Cię szkoli z obsługi
                                        pompy.
                                        Problem polega na tym, że w całej Warszawie jest tylko 1 dr, który zajmuje się
                                        włączaniem pomp dorosłym. Nie wiem dlaczego inni nie chcą się tym zająć. Ten
                                        lekarz, to dr Łaz ze szpitala Bródnowskiego. Jeśli ośrodek pediatryczny nie
                                        będzie chciał Cię przeszkolić, to skontaktuj się z nim.

Jak już pisałam wcześniej, ponieważ tylko 1 dr włącza pompy dorosłym, ja
                                        postanowiłam też się tym zająć. Przeszkoliłam już jednego pacjnta. Szkolenie
                                        zajęło nam 3 godz, ale pacjent wcześniej nie miał zielonego pojęcia o cukrzycy.
                                        Teraz lerzy u mnie na sali (przyszedł na koronarografię), ma idealne cukry
                                        (lepsze od moich :) ) i jest bardzo zadowolony z pompy.
                                        Ja skończyłam medycynę w czerwcu ubiegłego roku. W ramach wolontariatu podczas
                                        studiów i teraz przychodzę do Kliniki Kardiologii na Szaserów i służę tam za
                                        oddziałowego znawcę cukrzycy :). Szkolę pacjentów, którym włączamy insulinę.
                                        Jeśli miałabyś ochotę, chętnie spotkam się z Tobą i przeszkolę Cię z zakresu
                                        ciągłego wlewu insuliny za pomoca pompy insulinowej :).
                                        • kalip78 Re: UWAGA! Do pompiarzy 27.01.06, 09:03
                                          No tak, tyle tylko, że to właśnie dr Łaz położył mnie do szpitala mimo, że nie
                                          było takiej potrzeby. Do i 4-dniowe "wakacje" gotowe...

Piotrek

-----------
                                          • alex359 Re: UWAGA! Do pompiarzy 27.01.06, 09:35
                                            a ja jestem u dr Raźnej i nie kładła mnie na oddział. Wziełam urlop na
                                            okoliczność 3 godzinnego szkolenia w ciagu dnia z panią Anią Dąbrowska z Roche
                                            i następnego już poszłam do pracy. Przypominam, że przy podłączeniu miałam
                                            emoglobinę 9.1% (tak mi urosła po Lantusie) i bazę ustalała mi pani Ania a nie
                                            moja dr. Dr Łaza poznałam osobiście (cudowny człowiek) jak trafiłam na oddział
                                            diabetologii na kondratowicza z bakteryjnym zapaleniem płuc. Dr Łaz jak
                                            zobaczył moje notatki i wyniki to stwierdził, ze nie ma co mnie uczyć i zajał
                                            sie płucami. Kurczę mi nawet nikt nie zaproponowal żebym położyła się na
                                            oddział w celu podłączenia pompy...
                          • alex359 Re: UWAGA! Do pompiarzy 27.01.06, 09:41
                            warszawa.pogodzinach.pl/info.php3?id=/251/ALHAMBRA adres masz po prawej
                            stronie, to jest niedaleko dworca centralnego
                            • nowakaga5 Re: UWAGA! Do pompiarzy 27.01.06, 14:18
                              Alex, przepraszam, że to napiszę, ale już kiedyś ustaliłyśmy, że prawdopodobnie
                              przeszkolenie, które miałaś nie było najlepsze. Pani Ania jest bardzo mądrą
                              kobietą, zna się na pompach, ale nie jest lekarzem i nie prowadzi pacjentów z
                              cukrzycą na codzień. Myślę, że ustalanie bazy i bolusów przez nią nie jest
                              najlepszym pomysłem. Niemniej na obsłudze technicznej pompy zna się świetnie i
                              świetnie szkoli z tego zakresu.
                              • alex359 Re: UWAGA! Do pompiarzy 27.01.06, 15:41
                                no wiem wiem, ze juz to ustalalysmy :), ja ostałam rzucona na gleboka wode i
                                pozodtawiona sama sobie. Mam troche znajomych z innych miast i oni byli tak jak
                                ja podlaczani w warunkach domowych, dlatego jak trafilam na Oddzial bylam
                                zdziwiona, ze sie lezy 5 dni po to zeby Cie ustawili. Mysle, ze dla mnie to
                                bylo lepsze bo aktywnie pracuje dzien w dzien (a nie jak w szpitalu lezy sie w
                                lozku i nudzi calymi dniami) i jem roznie (nie sa to stale pory i chude
                                jedzonko jak na diabetologii). To co jednak napisalas jest prawda. Ja poprostu
                                mam fatalnego lekarza i tyle.
                                Zbaczajac z tematu: fajnie by bylo gdybysmy we dwie zaskoczyly w tym samym
                                czasie :)
                                • nowakaga5 Re: UWAGA! Do pompiarzy 27.01.06, 17:26
                                  Oj mam nadzieję, że nie :) Mam nadzieję, że ja już zaskoczyłam :) Okaże się w
                                  czwartek.
                                  • alex359 Re: UWAGA! Do pompiarzy 29.01.06, 14:09
                                    a ja od czwartku czekam i nic, musze chyba niedługo zrobić test :)
    • jskr1 Re: UWAGA! Do pompiarzy 29.01.06, 18:29
      Potwierdzam ze bede w Alhambrze 18.03 o 14.00.

Moje podlaczenie do pompy wygladalo jak u Alex. Kilkugodzinne szkolenie na
      Dzialdowskiej, pierwsza baza ustalona przez przedstawicielke Minimed ( ktora
      sama nosila pompe), potem korygowalam sama baze i wlasciwie od tej pory ( 4
      lata) musze sie sama leczyc bo oprocz dr Łaza nie spotkalam lekarza ktory by
      sie znal na pompach. Czekalam kilka godzin pod gabinetem po to tylko zeby
      uslyszec ze jak mam za wysokie poziomy to zwiekszyc baze a jak za niskie to
      zmniejszyc albo cos zjesc. Szkoda na to czasu.
      • nowakaga5 Re: UWAGA! Do pompiarzy 29.01.06, 19:52
        Jeszcze na pompach zna się dr Dubno z Banacha.
    • alex359 Re: UWAGA! Do pompiarzy 14.02.06, 09:55
      kochani ja sie na pewno spóźnie :( mam zjazd tego dnia w szkole, ale bede na
      pewno.
      • kalip78 Re: UWAGA! Do pompiarzy 16.02.06, 09:53
        Słuchajcie,

Londyńscy pompiarze też się zbierają w marcu. Najbardziej podobała mi się
        instrukcja jednego z nich, jak zlokalizować w pubie "słodką" gromadę. Otóż
        trzeba szukać najhałaśliwszej grupy, która najlepiej się bawi oglądając sobie
        nawzajem pompy i glukometry i opowiadając historie niczym z horroru... U nas też
        tak będzie? ;-)

Do zobaczyska
        Piotrek

---------------------
        • alex359 Re: UWAGA! Do pompiarzy 16.02.06, 10:07
          obawiam sie, ze tak :))))))))
    • dwamartaki Re: UWAGA! Do pompiarzy 01.03.06, 17:12
      No to jak się rozpoznamy? ;) Chyba kalip musi powiedzieć jak wygląda, bo to jedyny (póki co) mężczyzna w tym doborowym towarzystwie. A jak kobiety zaczną mówić po czym je można poznać to się w życiu nie rozpoznamy;).
      • kalip78 Re: UWAGA! Do pompiarzy 02.03.06, 09:28
        Kalip nie ma znaków szczególnych... :-) Jest krótko ostrzyżonym brunetem, to
        wszystko, co mogę na jego temat powiedzieć. He, he. A może czerwona róża w
        zębach? Jak w filmie szpiegowskim... :-)))

Ale serio, to mogę wziąć ze sobą np. "Diabetyka".

Pozdrawiam
        Piotrek
        ----------------------
        • jskr1 Re: UWAGA! Do pompiarzy 02.03.06, 10:10
          Dobry pomysl. Bede szukala faceta z Diabetykiem i tlumu pieknych dziewczyn
          wokol niego...
          • alex359 Re: UWAGA! Do pompiarzy 02.03.06, 12:09
            hahahahahah dobre! popieram pomysł :)
    • dwamartaki Re: UWAGA! Do pompiarzy 12.03.06, 12:16
      Bywalcy! A ta Al Hambra jest bliżej Dworca Centr. czy Blue City mniej więcej? Po numerze nie umiem wyliczyć.
      • alex359 Re: UWAGA! Do pompiarzy 12.03.06, 21:51
        bliżej centralnego :)
        • kalip78 Re: UWAGA! Do pompiarzy 17.03.06, 08:08
          Mam nadzieję, że jutro wszyscy sie stawią...

Pozdrawiam!
          Piotrek

------------------
          T1, +15 lta, Accu-Chek Spirit od 10/01/06
          • alex359 Re: UWAGA! Do pompiarzy 17.03.06, 09:08
            potwierdzam obecność :)
            • aania79 Re: UWAGA! Do pompiarzy 17.03.06, 10:07
              Ja potwierdzam obecnosc- nie mam pompy, ale przyjdę.Mam dziecko za to...No ale
              chyba dziecko zostawie z męzem...
              • dwamartaki Re: UWAGA! Do pompiarzy 17.03.06, 19:59
                Będę. Prosto z podróży od teściów. Rodzinka mnie podwiezie i da trochę wolnego.
                Możliwe, że przyjdzie jeszcze jedna świeża pompka. Wczoraj mojej Babci z Kalisza
                mówię: Spotykamy się w jakiejć Alhambrze. A Babcia: Łoj, kochana, to Ty nie
                wiesz gdzie jest Alhambra? Bywałam tam ileż to razy! No to już wiem, że to jakoś
                niedaleko Nowego Światu, n'est - ce pas? Babcia to bywalec. Do jutra!
                • aania79 Re: UWAGA! Do pompiarzy 17.03.06, 20:57
                  dwamartaki: ciesze się ze będziesz :)
                  ps.kiedys korespondowalysmy i podnosiłas mnie na duchu w ciązy...
                  • dwamartaki Re: UWAGA! Do pompiarzy 17.03.06, 21:28
                    Też się cieszę, że Cię poznam!
    • dwamartaki Re: UWAGA! Do pompiarzy 18.03.06, 19:22
      No i miło było:). Fajnie było Was`poznać, mam nadzieję, że będzie BIS i ktoś się
      jeszcze przyłączy.
      • jskr1 Re: UWAGA! Do pompiarzy 19.03.06, 11:38
        Ciesze sie ze Was poznalam !
    • alex359 Re: UWAGA! Do pompiarzy 18.03.06, 20:01
      ja mialam dzisiaj wrazenie, ze spotkalam sie z normalnymi zdrowymi ludzmi, a nie
      jakimis tam pompiarzami :)
      bardzo miło mi było Was dzisiaj poznać...
      • kalip78 Re: UWAGA! Do pompiarzy 18.03.06, 20:24
        Bylo supermilo i oczywiscie trzeba to nie tyle powtorzyc, co zrobic z tego staly element slodkiego zycia. W
        grupie razniej! ;-) No zdjecie fajnie wyszlo, tylko wciaz nie mam Waszych maili. Licze na pomoc Oli... :-)

Pozdrawiam!
        P :-)

-----------------
    • alex359 Re: UWAGA! Do pompiarzy 18.03.06, 22:17
      masz wiadomosc... na mailu :) byl chyba taki film :)))
    • dwamartaki Re: UWAGA! Do pompiarzy 19.03.06, 21:42
      Mam nazwę dla ewentualnego stowarzyszenia tudzież klubu pompiarzy.
      "PRZEPOMPOWNIA" :)
      • nowakaga5 Re: UWAGA! Do pompiarzy 20.03.06, 22:48
        Hej, ja niestety nie mogłam przyjść, bo w piątek zmarł mój dziadek.

Chętnie przyjdę na następne spotkanie.
        • kalip78 Re: UWAGA! Do pompiarzy 21.03.06, 08:34
          Marta, mi sie podoba "Przepompownia". A na logo proponuje... hydraulika... :-P

Agnieszko, przykro mi z powodu dziadka. Ostani rok sprawil, ze rozumiem Cie jak
          malo kto. :-( Ale, tak czy owak - oczywiscie zapraszamy. :-) Ja niestety
          musialem wyjsc dosc wczesnie, zreszta w ogole chyba nikt nie wiedzial za bardzo,
          jak dlugo to bedzie trwalo, bo nie wiedzielismy, kim jestesmy. A tu sie okazalo,
          ze towarzystwo jak sie patrzy!

Pozdrawiam!
          P
          ---------------------
    • dwamartaki Re: UWAGA! Do pompiarzy 21.03.06, 17:34
      To może wylicytujemy datę kolejnego spotkania? Moja propozycja to 13 maja. No i
      może ktoś przyuważy przestronniejszą knajpkę niż Alhambra;).
      • kalip78 Re: UWAGA! Do pompiarzy 22.03.06, 09:54
        Marta, jak dla mnie OK. Zaproponowalbym tez miejsce, ale nie wiem, czy wszyscy
        tam dotra, bo troszke z boku. Za to z dobrym dojazdem, bo przy stacji metra
        Wilanowska. Pub nazywa sie Cork. Irlandzkie klimaty. Dobre piwo. ;-) I muzyczka
        fajna. Duzo miejsca, a w dzien malo ludzi.

O Corku przeczytacie tu:
        warszawa.pogodzinach.pl/info.php3?id=/410/CORK%20IRISH%20PUB
        Pozdrawiam!
        P :-)
        ---------------------
        • dwamartaki Re: UWAGA! Do pompiarzy 27.03.06, 22:30
          Jak irlandzkie klimaty to miło. Jola ze swoją urodą bardzo tam powinna pasować:).
          • kalip78 Re: UWAGA! Do pompiarzy 28.03.06, 08:21
            Ha, Marta, jako milosnik Polnocy, w tym Irlandii od ktorej ta milosc sie
            zaczela, potwierdzam - masz sluszna slusznosc! Choc Jola bardziej mi do Szkocji
            pasuje. :-)

Pozdrawiam!
            Piotrek

------------------
    • dwamartaki Re: UWAGA! Do pompiarzy 28.03.06, 18:58
      No to mam nadzieję, że coś o tej Północy opowiesz. Ja tam nie byłam, ale bardzo
      mnie tam ciągnie. Żeby zobaczyć Islandię poszłąm na film "Noi Albinoi", ale
      bohater przez pół filmu siedział w depresji w domu i oglądał fotki z Hawajów, a
      drugie pół w piwnicy przysypany lawiną...:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka