Dodaj do ulubionych

Chyba wylysieje:((

28.06.13, 15:58
Czy komus tez tak wypadaly wlosy jak mi??!! Zaczne od tego,ze od urodzenia synka tj 4 lat mam anemie. Nie przywiazujac do tego wielkiej uwagi wiodlam normalne zycie( pomijajac bole glowy, nudnosci, bark apetytu) odchudzalam sie. do tego doszedl stres i nie przespane noce. W koncu po 3.5 roku dostalam pierwszy raz w zyciu atak leku, do tego silna nerwica. Zaczelam zazywac leki antylekowe. Niedlugo po tym incydencie wlosy zaczely wypadac garsciami. Na dzien dzisiejszy obawiam sie czesac, myc wlosy, cigle nosze je zwiazane:( Tarczyca, morfologia wszystko ok(oprocz niskiego poziomu zelaza). Czy mozliwe jest, ze z tak dlugo utrzymujacego sie niskiego poziomu zelaza mozna stracic wszystkie wlosy????I do tego ta nerwica i napady leku??
Obserwuj wątek
    • robak.rawback Re: Chyba wylysieje:(( 28.06.13, 16:24
      pierwsza z brzegu rzecz jaka przychodzi do glowy - tarczyca tarczyca tarczyca i czesto przy niej wystepujace objawy niedoborow roznego typu zelazo, wit b12 etc etc doczytaj uwaznie linki
      wlosy potrafia leciec jak oszalale

forum.gazeta.pl/forum/w,22,145367931,145367931,Okropne_zmeczenie_zawroty_glowy_co_to_moze_byc_.html
      • robak.rawback Re: Chyba wylysieje:(( 28.06.13, 16:31
        doczytalam ze mowisz ze tarczyca w normie - musisz obejrzec wyniki tarczycy i czy wszystkie badania tarczycy zrobilas czy tylko tsh? jakie masz wyniki swoje przy zkresach norm - na badaniach krwi sa podanetwoje wyniki a wnawiasie co jest uwazane za norme. zobacz czy nie mialas wynikow na samym gorze albo dole norm. sporo osob jest ktore maja tsh w zakresie normy ale symptomy jak przy tarczycy - tylko trzeba zobaczyc dokladnie co jest z tarczyca - czy niedoczynnosc czy nadczynnosc - i wtedy b rac leki.

byc moze cos innego ci jest, ja nie wiem! wiec oczywiscie nie wykluczaj innych przyczyn.
        - ale z symptomow opisanych to moze byc tarczyca - kolezanka tak samo miala - wyniki wnorme i - objawy tarczycowe. lepiej sie poczula biorac hormony tarczycy - u nie j symptomy byly jak przy niedoczynnosci - w kocu ktorys z kolei lekarz stwierdzil ze bardzo dobrze ze bierze hormon pomimo wynikow niby w normie. wiec c lekarz to innaopinia jesli o to chodzi.

u ciebie moze byc cos innego wiec trzeba najpierw mocno posprawdzac - i zrobic badania zelaza te co w linkach podalam
        musisz miec w reku swoje wyniki zeby wiedziec jakie zakresy badan. i zapodac na forum tarczycowym na gazecie
    • 2margo00 Re: Chyba wylysieje:(( 28.06.13, 19:20
      Nie stracisz włosów tylko musisz sie odzywiać,na anemie dobry jest sok z buraków a na wzmocnienie włosów dobra jest witamina B1 ale musisz iść z tym do dermatologa.M.
      • ewa0206 Re: Chyba wylysieje:(( 27.08.13, 09:19
        Ludzie w tych czasach jeszcze znajdą siętacy, którzy twierdzą że sok z buraka pomaga na anemie bo jest czerwony. Najlepiej odszukać w internecie tabelkę gdzie podane są produkty które zawierają najwięcej żelaza. Ja dostałam taką tabelkę od lekarki gdy leczyłam się na anemię. Dobrze, że ktoś mądry mnie zaczął leczyć, bo od dziecka wciskano mi buraki a ja dalej chorowałam. Nie ma żadnych naukowych dowodów że buraki podnoszą poziom żelaza we krwi. Po co powtarzać bzdury?
    • fitochemiadlazdrowia [...] 30.06.13, 19:47
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • dotka1987-20 Re: Chyba wylysieje:(( 16.08.13, 22:50
        A czy masz jakies konkretne rozwiazanie?
        • robak.rawback Re: Chyba wylysieje:(( 17.08.13, 01:28
          podaj swoje wyniki z tarczycy, kiedy robione i jaki masz na wyniku podany w nawiasie poziom norm wedlug ktorych sie porownuje twoj wynik do tych wlasnie norm.
          oraz witamin b, ferrytyny zelaza itp te co mialas podane w postach wyzej - minely dwa miesiace wiec powinnas juz wszystkie badania miec zrobione ...
        • snajper55 Re: Chyba wylysieje:(( 17.08.13, 01:57
          dotka1987-20 napisała:

> A czy masz jakies konkretne rozwiazanie?

Oczywiście, że ma. Cudowny specyfik, który tu proponuje na różne choroby. :)

S.
          • martyna2525 Re: Chyba wylysieje:(( 17.08.13, 07:33
            a ja chodzę na mezoterapię skóry głowy i włosy odrastają tylko że ja mam przyczynę leżącą gdzie indziej, zaburzenia hormonalne, których nie mogę leczyć..
            • oldboy42wawa Re: Chyba wylysieje:(( 18.08.13, 19:18
              a próbowałaś zmienić szampon na dx2 ?
    • basiastel Re: Chyba wylysieje:(( 20.08.13, 11:07
      Przyczyna może być w leku, który zażywasz. Niektóre antydepresanty powodują łysienie, aczkolwiek chyba nie tak szybkie. Spotkałam panie leczące się i mające bardzo przerzedzone czupryny na czubku głowy.
    • omega_x Re: Chyba wylysieje:(( 21.08.13, 13:55
      Przeszłam niedawno coś podobnego - włosy lecące garściami - i tak jak mówisz, bałam się je czesać i myć, tyle ich wyciągałam. Plus inne objawy tarczycowe - wręcz byłam z lekarką pewna, że to tarczyca, a jednak nie - wyniki miałam idealne, naprawdę idealne - wszystko w środeczku norm, morfologia, żelazo itp. Wszystko idealne. No i okazało się, że to z nerwów... Miałam taki czas, ze niemal 2 lata żyłam w silnym stresie, i gdzieś po roku zaczęło się to z włosami.... I co bym nie stosowała, to nie pomagało, jakieś tabletki na włosy, witaminy, maski do włosów, no nic, nic,nic. Już kapelusz sobie kupiłam, bo byłam pewna, że wyłysieje. W międzyczasie zmieniłam swoje życie tak, by oddalić się od źródła mego stresu, nieco się uspokoiłam, zajęłam myśli czym innym i po miesiącu z głowy leciało mi tylko kilka sztuk włosów. Byłam w szoku jak nerwy potrafią człowieka doprowadzić do ruiny.
      Natomiast tak doraźnie, to z tych wszystkich specyfików które stosowałam najlepiej działało na mnie olejowanie przed myciem (tak z godzinę czas ze 2 razy w tyg. ) taką mieszanką - trochę oleju (u mnie sezamowy)+trochę odżywki, żeby wymieszać do jakiejś konsystencji trzymającej się włosów i do tego trochę olejku rycynowego. Po godzinie umyć. Po jakimś czasie stosowania zaczęły mi odrastać włosy, widać było takie meszek na początku odstający od reszty :)
      Trzymaj się i powodzenia :)
      • lacrima_2 Re: Chyba wylysieje:(( 21.08.13, 23:31
        Też znam przypadki kiedy podczas silnego stresu wypadały włosy. Po zlikwidowaniu przyczyn włosy zaczęły odrastać. Pomogły też preparaty Vichy lub brak stresu.
        Pozdrawiam :)
        • franek.123 Gdy byłem w wojsku ... 23.08.13, 10:41
          W trakcie mojej 2-letniej służby wojskowej byłem kilkakrotnie świadkiem takiego zdarzenia, że żołnierzowi zatrzymanemu za przewinienie przez patrol poza jednostką, po którego musiał jeździć dowódca pododdziału, włosy wychodziły pękami, począwszy od czoła. Prosił on wówczas o ostrzyżenie "na łyso". Widać było granicę między włosami, które wyszły, a włosami które zostały wystrzyżone. Po jakimś czasie włosy odrastały. I tak do następnej podpadki.
          Wtedy przekonałem się jakie spustoszenie w organizmie może spowodować stres, strach, itp. przeżycia, i to w ciągu kilku godzin. A jakie były zmiany wewnątrz organizmu?
          Jak potoczyły się dalsze losy tego człowieka? Leszek, odezwij się.
    • ewa0206 Re: Chyba wylysieje:(( 27.08.13, 08:53
      Jeżeli to nie tarczyca to polecam kurację z pokrzywy do wewnątrz i na zewnątrz i przede wszystkim Acidum folicum po którym na ogół dość szybko przybywa erytrocytów.
      Najlepiej spożywać pokrzywę majową. Teraz już trochę za późno na zbiór, ale w sklepach zielarskich można tanio kupić susz z pokrzywy.
      Osobiście sama suszę pokrzywę. Staram się z jakieś ogrodu na odludziu pozyskać. Pokrzywa nie tylko podnosi poziom żelaza we krwi, ale oczyszcza i wzmacnia organizm. Warto spróbować tego specyfiku, przecież to tak niewiele kosztuje.
    • jjst Re: jeśli to strest to asstresin 23.09.13, 20:07
      hej, możliwe że to niedobór żelaza tak działa, spróbuj to wyregulowac, a jeśli nie żelazo to obstawiam stres - tu niewiele środków pomoże, bardzo dobrze na łysienie ze stresu działa astressin-b - to już praktycznie dowiedzione, bezpieczny dla kobiet chociaż częściej reklamowany jako środek dla facetów, ze znanych mi preparatów w zasadzie tylko jeden zawiera astresin-b (o ten) - spróbuj nie jest jakiś powalająco drogi , a jeżeli Twoje włosy wypadają na tle depresyjno-stresowo-lękowym może Ci naprawdę pomóc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka