Dodaj do ulubionych

jaka najlepsza i skyteczna metoda oczyszczania

19.11.11, 10:14
Witam
Interesuje mnie jakas skuteczna metoda oczyszczenia organizmu, pozbycia sie z oragnizmu tluszczu z jelit swinstw itp. kiedys widzialam na internecie taka kuracje colonix, to co ujzalam przerazilo mnie. czy ktos stosowal ta metoda colonix? Jest droga, ale moje pytanie jest takie czy jest skuteczna?? czy tkos ja stosował i moze ja polecic?
Obserwuj wątek
    • monika32.net Re: jaka najlepsza i skyteczna metoda oczyszczani 08.01.12, 12:00
      www.medycynaludowa.com/pl/index.php?id=oczyszczenie Tutaj są różne sposoby oczyszczania organizmu
    • organogold Re: jaka najlepsza i skyteczna metoda oczyszczani 04.06.12, 10:54
      Bardzo dobrze oczyszcza organizm Ganoderma czyli grzybek reihi zapraszam do zapoznania się z działaniem.

Szczegóły o kawie jak i o Ganodermie na stronie: www.organogold-europe.eu

Mam już kilka sygnałów od ludzi pijących tę kawę t.j.
      - normujące się ciśnienie ( spadek ciśnienia skurczowego ze 150 na 130)
      - unormowanie poziomu cukru u cukrzyków ( dzienna dawka insuliny to 1/2 tego co przed piciem tej kawy)
      -spadek wagi ciała
      - spokojniejszy sen...

Zachęcam do wypowiedzi na ten temat.
    • zazdrowie Re: jaka najlepsza i skyteczna metoda oczyszczani 06.06.12, 16:08
      Witam! Byłem w swoim czasie na Ciekawym wykładzie na temat zdrowia . Mówiono że problem z zanieczyszczonym organizmem pojawia się gdyż przestają pracować enzymy przez wprowadzanie do organizmu sztucznych smaków ,zapachów a szczególnie leków .Pokarmy które są spożywane zalegają powodując wiele toksycznych reakcji w jelitach co później się przenosi na organizm uszkadzając stopniowo system immunologiczny i aby odwrócić ten proces - wykładowca wspominał o uruchomieniu naturalnym sposobem enzymów do prawidłowego działania podawał kilka dobrych i skutecznych metod i mówił tez o takich które nie działają . Polecał kilkukrotnie krople które podaje się pod język z Kanady , mówił że wielu osobą lekarze dzięki stosowaniu tych kropli zredukowali leki a niektórym odstawili . Znalazłem stronę www.pl.todaherbal.com/index.html
      Pozdrawiam i życzę zdrowia .
      • amityr Re: jaka najlepsza i skyteczna metoda oczyszczani 20.08.12, 18:49
        Ja proponuję w zależności od organu np. Joalis UrynoHelp. Na detoksykacje nerek. Są na prostatę,wątrobę itd.Sam stosowałem . Poleciła mi właścicielka apteki w Poznaniu i nie żałuję.
    • bieganiemagdy Re: jaka najlepsza i skyteczna metoda oczyszczani 08.09.12, 20:17
      Nie ma jednej dobrej metody. Można powoli to zrobić i taniej - naturalnym sposobami - octem jabłkowym, warzywami, cytryną, olejem itp.
      Można kupić jakis preparat oczyszczający.
      Lewatywy nie sa polecane bo robią spustoszenie w jelitach i odnowienie flory po takiej ingerenecji to istne wyzwanie.
      POczytaj ksiązki o oczyszczaniu organizmu - G.McKeith, Tombak, Słonecki, i wiele innych.
      • amityr Re: jaka najlepsza i skyteczna metoda oczyszczani 15.09.12, 21:52
        A może coś z serii -poczytaj mi mamo. Jak mi ktoś proponuje Tombaka ,to tak jakby proponował tombak zamiast złota.
        • mmsgallery Re: jaka najlepsza i skyteczna metoda oczyszczani 26.09.12, 09:45
          A słyszeliście o oczyszczaniu octem jabłkowym ?
        • bieganiemagdy Re: jaka najlepsza i skuteczna metoda oczyszczani 10.10.12, 21:27
          Pod kątem oczyszczania organizmu Tombak dobrze pisze, co Ci się nie podobalo?
          Juz nie pamiętam ale było kilka kuracji.
          Ja na sobie przetestowałam także miksturę z aloesem i olejem i cytryną i to działa.
          • amityr Re: jaka najlepsza i skuteczna metoda oczyszczani 02.12.12, 12:18
            bieganiemagdy napisał(a):

> Pod kątem oczyszczania organizmu Tombak dobrze pisze, co Ci się nie podobalo?
            > Juz nie pamiętam ale było kilka kuracji.
            > Ja na sobie przetestowałam także miksturę z aloesem i olejem i cytryną i to dzi
            > ała.

To ja już wolę Fortrans
    • pietrysia11 Re: jaka najlepsza i skyteczna metoda oczyszczani 19.09.12, 13:36
      jestem na końcówce kuracji Neera, czuję się lekko, zeszczuplałam, żadnych osłabień, super
    • missya Re: jaka najlepsza i skyteczna metoda oczyszczani 11.10.12, 09:57
      Witam przepraszam ze tutaj, ale przygotowuję badanie na temat zakupu produktów spożywczych i roli reklamy oraz internetu w tej kwestii. Moja prośba: poświęćcie 3-4 minuty i wypełnijcie ankietę z zamkniętymi pytaniami: moje-ankiety.pl/respond-31422.html
    • 4czesia Re: jaka najlepsza i skyteczna metoda oczyszczani 19.10.12, 14:12
      Każde oczyszczanie musi być celowo sterowane. Każdy organizm jest inny i ma inne problemy. Dlatego należy najpierw zbadać stan organizmu, a potem dobrać metodę oczyszczania. Szybko i niedrogo można to zrobić w Gabinecie Integrum.
    • magdab1210 Re: jaka najlepsza i skyteczna metoda oczyszczani 25.10.12, 18:18
      gosia2441 napisała:

> Witam
      > Interesuje mnie jakas skuteczna metoda oczyszczenia organizmu, pozbycia sie z o
      > ragnizmu tluszczu z jelit swinstw itp. kiedys widzialam na internecie taka kura
      > cje colonix, to co ujzalam przerazilo mnie. czy ktos stosowal ta metoda colonix
      > ? Jest droga, ale moje pytanie jest takie czy jest skuteczna?? czy tkos ja stos
      > ował i moze ja polecic?
      witam
      bardzo prosze o kontakt ze mna. ja sama stosuje co pol roku produkt jednej tylko firmy i dziala super- boje sie napisac nazwe bo zaraz mnie nazwa spamowiczem.
      pozdrawiam magda
      • carolina.1912004 Re: jaka najlepsza i skyteczna metoda oczyszczani 02.12.12, 11:12
        probowalam wielu colonix glinka zielona szara ale wg mnie najlepszy jest program colo wada plus takie swinstwa jakie wychodza to szok jak mi sie uda to zalacze zdjecia mozna naprawde sie przerazic
        • marta3280 do magdby 02.12.12, 15:39
          piszesz o jakims srosku ale nie chcesz go podawac, bo boisz sie ze cie oskarza o spamowanie. wiec napisz do mnie na priva, bo niestety ja nie moge napisac do ciebie, poniewaz pojawia mi sie komunikat ze nie aktywowalas profilu.
      • amityr Re: jaka najlepsza i skyteczna metoda oczyszczani 02.12.12, 18:04
        magdab1210 napisał(a):

> witam
        > bardzo prosze o kontakt ze mna. ja sama stosuje co pol roku produkt jednej tylk
        > o firmy i dziala super- boje sie napisac nazwe bo zaraz mnie nazwa spamowiczem.
        >
        > pozdrawiam magda

Bez przesadzizmu. Myślę ,że linka możesz wrzucić. Najwyżej admin go .....Tyle głupich porad tu widziałem ,że jeszcze jedna nie zawadzi.
        • carolina.1912004 Re: jaka najlepsza i skyteczna metoda oczyszczani 02.12.12, 23:13
          to jest program colo-vada ktory wyrzuca wszystkie smieci z waszych kiszek naprawde dziala
          dajcie znac to przesle wam moje zdjecia ohydne sznury pasozytow i kamieni kalowych.tak jak przy colonixie tylko szybciej i wiecej.masakra
          • amityr Re: jaka najlepsza i skyteczna metoda oczyszczani 03.12.12, 20:00
            Bajer!
    • magdab1210 Re: jaka najlepsza i skyteczna metoda oczyszczani 03.12.12, 20:05
      ja jestem juz po oczyszczaniu- w 10 dni na samym detoxie schudlam 4kg, wciagnal mi sie brzuch jak i zajadki na plecach. czuje sie o wiele lzejsza i sukienki wygladaj tak jak powinny.
      • marta3280 do magdyb 03.12.12, 22:58
        Madziu mozesz podac tu linka do tego preparatu detox. chcialabym sobie to zakupic.
        • magdab1210 Re: do magdyb 03.12.12, 23:13
          kochana
          podam ci link do tego preparatu ale niestety w Polsce sobie jego nie kupisz. Firma ma osobne produkty i mozna sobie skompletowac detox ale jest to bardzo drogie jak na 9 dni. Ja mieszkam w Uk wiec ten zestaw sobie kupilam bo tutaj wiadomo jest inaczej, ale...jesli naprawde ktos sie chce oczyscic z toksy, to ja juz jestem po detox-ie wiec wiem jak to dziala, napiszcie dziewczyny, dam wam znac co mozna kupic i jak stosowac( sama osobiscie nie zuzylam wszystkiego), np. tabletki- zostaly mi do dnia dzisiejszego i mozna je brac w mniejszej ilosci. przez dwa dni kochana nie ma sie posilku w ogole, tylko zastepujesz jedzenie zelem aloesowym plus shake-iem vaniliowym lub czekoladowym. dwa pierwsze dni sa najwazniejsze i najtrudniejsze, dlatego zaleca sie by lepiej zaczac detox kiedy ma sie wolne. kazdy organizm zachowuje sie inaczej wiec lepiej jest zostac w domu. Moglabym pisac duzo, ale jesli ktos chce sie dowiedziec wiecej podam maila, bo na forum za czesto nie zagladam. moj mail magdanarain1210@gmail.com lub facebook magdalena bujko narain link do produktu- w jezyku ang ( piszcie na maila jesli chcecie by wam cos wytlumaczyc ) - zaznaczam ze bede w Polsce 6.12- wiec jestem do dyspozycji .
          magdanarain.myforever.biz/nutrilean
          • carolina.1912004 Re: do magdyb 03.12.12, 23:23
            calkiem niezle ale czy probowaliscie programu colo-vada plus? jestem po 3 i spadlo mi 12 kg.program trwa 12 dni i sklada sie z etapu przygotowujacego 7 dni etapu oczyszczajacego 4 dni i etap stabilizacji czyli regeneracji 3 dni.za pierwszym razem zrzucilam 7 kilo.jest przede wszystkim calkowicie naturalny bez zadnej chemii.a co wychodzi z jelit to mam kilka intresujacych zdjec z obserwacji moich i moich przyjaciolek.cos podobnego jak zdjecia na colonixie no i dostepny w Polsce choc nie wszedzie.macie ochote to dajcie znac rzuce wam fotki
            • magdab1210 Re: do magdyb 03.12.12, 23:55
              12 kg? 7 kg po kilku dniach ? to chyba bylo ciezkie co?
              • carolina.1912004 Re: do magdyb 04.12.12, 14:35
                magdab1210 napisał(a):
                trwa to 2 tygodnie a nawet 4 z przygotowaniem ale usuwa wszystkie smieci z jelit kamienie kalowe pasozyty a przecietny 30letni czlowiek ma ich okolo 15kg to nie jest super wynik ale od czegos trzeba zaczac najlepsi zrzucili do 20kg kamieni kalowych i roznych pozostałości z jelit

> 12 kg? 7 kg po kilku dniach ? to chyba bylo ciezkie co?
                • carolina.1912004 Re: do magdyb 04.12.12, 14:37
                  carolina.1912004 napisał(a):
                  jestm po 3 programach
                  po pierwszym spadlo najwiecej okolo 7kg
                  ale tez nie waze duzo bo 58kg
                  a przy drugim 4kg
                  no i dwa rozmiary mniej
                  zero problemow z zatokami i katarem

> magdab1210 napisał(a):
                  > trwa to 2 tygodnie a nawet 4 z przygotowaniem ale usuwa wszystkie smieci z jeli
                  > t kamienie kalowe pasozyty a przecietny 30letni czlowiek ma ich okolo 15kg to n
                  > ie jest super wynik ale od czegos trzeba zaczac najlepsi zrzucili do 20kg kamie
                  > ni kalowych i roznych pozostałości z jelit
                  >
                  > > 12 kg? 7 kg po kilku dniach ? to chyba bylo ciezkie co?
        • magdab1210 Re: do magdyb 03.12.12, 23:15
          oczywiscie jesli uwazasz ze nie dasz rady na detox bez jedzenia w ogole- mozna wlozyc jeden posilek do 600 kcl- jaki- jesli bedziesz zainteresowana- daj znac - mam przykladowe w spisie
    • bigbard Re: jaka najlepsza i skyteczna metoda oczyszczani 06.12.12, 14:40
      Jak by ktoś chciał spróbować tabletek na oczyszczanie to polecam Saluran z Algami na allegro można tanio kupić jestem zadowolona z efektu: mniejsza opuchlizna ciała, lepsza cera, lepsze samopoczucie, na poczatku toche uciażliwe jest częste oddawanie moczu ale po kilku dniach mozna sie przyzwyczaic - preparat jest ziołowy ale zawiera magnez, ktory podczas detoxu wyplukiwany jest z organizmy. Wiec producent zadbal zeby preparat nie szkodził.
    • amityr Re: jaka najlepsza i skyteczna metoda oczyszczani 07.12.12, 18:40
      Przepraszam moderatora. Posta jednak nie wycięto. Jakiś metal ciężki zapchał mi kapilarę w mózgu.
    • hardaska Re: jaka najlepsza i skyteczna metoda oczyszczani 09.12.12, 21:08
      Dobrą, naturalną i niedrogą metodą oczyszczania organizmu z toksyn jest 21 dniowa kuracja glinką zieloną. Glinkę wsypujemy wieczorem do szklanki, zalewamy wodą, przykrywamy i wypijamy następnego dnia na czczo. Glinka absorbuje zanieczyszczenia z całego organizmu i zabiera je w kierunku jelit. Całość zostaje usunięta razem ze stolcem lub moczem. A jeszcze przy okazji glinka naprawi podrażnienia, odkazi i zrobi wiele dobrego. hardaska

Jak zrobic taką kuracje glinką w artykule:
      zdrowiemodauroda.wordpress.com/2012/05/15/picie-wody-z-glinka/
      O wlasciwosciach glinki w artykule:
      zdrowiemodauroda.wordpress.com/2012/04/23/wlasciwosci-glinki-zielonej/
      • simoo2 Re: jaka najlepsza i skyteczna metoda oczyszczani 10.01.13, 17:47
        warto tez dodac chlorellę dla metali ciężklich
    • opty-mi-stka Re: jaka najlepsza i skyteczna metoda oczyszczani 14.01.13, 20:25
      ostatnio czytałam o algach, one świetnie oczyszczają, za dużo informacji, żeby wymieniać, ale są rewelacyjne!
    • 1gazeta11 Re: jaka najlepsza i skyteczna metoda oczyszczani 16.01.13, 20:34
      Zwróć uwagę, że w każdym postępowaniu leczniczym lekarzy medycyny naturalnej , pierwszym zaleceniem jest przeprowadzenie kuracji oczyszczającej jelita ! Potem przystępują do następnych działań. Oczyszczanie nie powinno być zbyt gwałtowne, aby nie powaliło Cię z nóg.
      Podczas oczyszczania powinnaś funkcjonować normalnie w Twoim otoczeniu. Dlatego przeznacz na nie troche czasu.
      Przedstawiam taką ciekawą ścieżkę terapeutyczną w zakresie oczyszczania:
      chimed.pl/profilaktyka-zdrowotna-jelit/
      Polecam !
    • denwer455 Re: jaka najlepsza i skyteczna metoda oczyszczani 27.09.13, 16:50
      Można spróbować tego:

ostropestplamistyblog.wordpress.com/2013/05/07/7-dniowe-oczyszczanie-jelit-i-watroby/
      • ina_123 Re: jaka najlepsza i skyteczna metoda oczyszczani 01.03.15, 10:06
        Ja używałam Aloe Live Detox - wspomaga oczyszczanie organizmu i odchudzanie. Jak ktoś nie lubi słodkiego, to radze go rozcieńczyć wodą, bo jest bardzo słodki :)
        forum.gazeta.pl/forum/w,15954,143536287,156808697,Re_Oczyszczanie.html
    • honat5 Re: jaka najlepsza i skyteczna metoda oczyszczani 27.09.13, 17:12
      iwona395 napisał(a):

> Wypróbowałam – działa!
      > Ostatnio ukazała się świetna herbata odchudzająca Smaki Peru. Stanowi unikalne połączenie trzech cennych certyfikowanych peruwiańskich ziół: Manayupy, Zielonej herbaty i Flor de Areny. Dzięki jej regularnemu piciu z naszego organizmu usuwane są szkodliwe toksyny. Herbatka ma naturalne właściwości moczopędne, co ułatwia i przyspiesza wydalanie kwasu moczowego z organizmu. Wpływa też korzystnie na poprawę pracy wątroby i oczyszcza nerki. Reguluje pracę układu pokarmowego. Można ją kupić na: vitamed24.pl/

To reklama! To już 6 temat!
    • honat5 Re: jaka najlepsza i skyteczna metoda oczyszczani 30.09.13, 15:09
      Znowu spam!
    • fasola42 Re: jaka najlepsza i skyteczna metoda oczyszczani 19.02.15, 17:47
      Nie probowalam opisanej przez Ciebie metody ale siostra stosuje reguralnie błonnik witalny. Mowi ze nie wyobraza sobie zycia bez blonnika w diecie, wczensiej lykala jakies ziolowe pastylki na trawienie i oczyszczenie i chyba marnie skutkowalo. Blonnik witalny do kupienia tu ale tez w kazdym sklepie zielarskim: www.zdrowazywnosc.org/odchudzanie-oczyszczanie/30-blonnik-witalny.html
      Poczytaj o nim w internecie, opinie są pozytywne choc bedac zbyt łapczywym mozna przesadzic;)
    • arcydiakon Re: jaka najlepsza i skyteczna metoda oczyszczani 01.03.15, 18:53
      A po co się oczyszczać?
    • maestro.b Re: jaka najlepsza i skyteczna metoda oczyszczani 09.03.15, 13:04
      odkwaszenie organizmu proszkiem zasadowym! łyżeczka na szklankę wody, przed snem. Ważne, żeby wypić na noc ok 2h po ostatnim posiłku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka