26.11.13, 15:51
Szukam osoby ktora moze miala podobne dolegliwosci i uspokoi mnie. Sytuacja jest taka, ze kilka dni temu zatrulam sie czipsami. Biegunka i wymioty na raz. Wyrzucilam to z siebie i na drugi dzien pomyslalam, ze dam organizmowi troche witamin (gdzie zwykle nie zarzywam witamin w tabletkach) zrobilam cos bardzo glupiego z nie wiedzy. Nigdy wczesniej nikt nie uprzedzil mnie, ze witamin nie powinno sie brac kilka na raz. A tamtego dnia wzielam 2 tabletki cynku, tabletke magnezu i multiwitamine ( w tym tez byl cynk i magnez) na poczatku nic sie nie stalo. Wieczorem dopiero lezac na kanapie poczulam jak moje serce zaczyna wariowac. Lezalam a serce walilo mi jak bym w maratonie pobiegla. Tesciowa dala mi tabletke na uspokojenie bo tego dnia tez moje Kochanie wyjechalo na tydzien a bardzo dawno nie bylismy osobno. Tesciowa stwierdzila, ze za bardzo sie przejmuje i dodatkowo dolozylam sobie witaminami. Nic specjalnego by nie bylo bo po paru godzinach uspokoilo sie to ale od tamtej pory mam wrazenie, ze co jakis czas, szczegolnie wieczorem Serce mi przyspiesza. Dodatkowo czuje, ze tak troche ciezej mi oddychac. Gdy reka sprawdzam puls wydaje mi sie, ze jest ok ale w klatce piersiowej czuje sie jak by serce chcialo zaraz wyskoczyc. Teraz mam podobna sytuacje, faktycznie serce szybciej bije i ciezko mi oddychac. Nie mamy w domu cisniomierza wiec recznie sprawdzalam puls to wyszlo mi ze moje serce bije +/- 104 razy na minute. Jak mowie o tym to uslyszalam, ze za bardzo sie wtedy wystraszylam, teraz wkrecam dobie, ze cos jest nie tak i za duzo sie przejmuje. Jak to w koncu moze byc? Faktycznie wkrecam cos sobie czy cos jest nie tak? Na wizyte do lekarza musze poczekac bo nie za bardzo mam mozliwosc i musze jechac specjalnie do szpitala (jestem w Anglii od nie dawna i jeszcze nie za bardzo ogarnelam jezyk)
Obserwuj wątek
    • gsxrk7 Re: POMOCY!! 26.11.13, 15:56
      Dodam, ze taka sytuacja jest pierwszy raz. Jak sie zajme czyms jest ok, zapominam o tym ale klade sie spac czy siadam przed telewizorem wszystko wraca
      • sp9tcu Re: POMOCY!! 26.11.13, 20:55
        Tylko pogratulować głupoty
        a na poważnie
        1- przede wszystkim dużo pić herbata ,soki ,woda mineralna
        jesteś odwodniona
        2- nie wolno pić żadnego alkocholu
        3- no spa forte 2 razy po 1 tabletce
        4- sirimarol

To nie jest od serca ( albo świadczy o Bardzo silnym odwodnieniu )
        a jak od serca to przejdzie
        to jest od watroby

Aha odwodnienie jest bardzo niebezpieczne dla zdrowia

Pij jak najwięcej
        NIE JESTEM LEKARZEM
        • gsxrk7 Re: POMOCY!! 26.11.13, 21:29
          Dzięki bardzo za odpowiedź, bardzo mnie to uspokoiło, że to tylko odwodnienie. Mówię tylko bo bałam się, ze to może być coś z sercem. Zgadza się bardzo dużo objawów przy odwodnieniu 2-4 %. suchość w ustach, utrzymujący się ból głowy, zmniejszona ilość oddawanego moczu,uczucie osłabienia, nudności, czasami wymioty, tachykardia, suchy język,utrudniona mowa,skurcze i bóle mięśni, suche i popękane usta to wszystko u mnie jest. Odwodnienie moze być groźne ale mogło być gorzej, na prawdę jeszcze raz dzięki :) będę dużo piła, jeśli to się nie poprawi zgłoszę się do lekarza :)
          • sp9tcu Re: POMOCY!! 26.11.13, 21:39
            Ja też miałem kiedys takie wpadki
            ale wymiotów i biegunki nie miałem naraz
            od razy no spa i sirimarol i pić pić i jeszcze raz pić
            • gsxrk7 Re: POMOCY!! 26.11.13, 23:36
              Ja po prostu nie sluchalam sie mamy kiedy mowila nie jedz tego swinstwa, zatrulam sie czipsami (chyba tym) ogolem tego dnia malo jadlam wieczorem jedne chrupki, potem ciastka z czekolada, jakiegos banana z jablkiem i drugie czipsy, potem idac do lazienki nie wiedzialam ktora strona mam nad toaleta zawisnac...
              • horpyna4 Re: POMOCY!! 27.11.13, 10:56
                Dowiedz się, czy masz możliwość kupienia w aptece węgla lekarskiego (carbo medicinalis). Warto mieć go na wszelki wypadek w domowej apteczce, bo jest skutecznym i nieszkodliwym środkiem w razie zatrucia pokarmowego: wchłania i absorbuje toksyny, dzięki czemu są potem wydalane razem z nim; dodatkowo ma działanie przeciwbiegunkowe. Wchłania też gazy, dzięki czemu człowiek się lepiej czuje, bo znikają wzdęcia i mdłości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka