Dodaj do ulubionych

uraz glowy

16.02.14, 17:29
Mąż jechał parę dni temu tramwajem, który zderzył się z samochodem osobowym . W czasie zderzenia mąż uderzył mocno lukiem brwiowym w metalowy drążek w tramwaju. Wysiadł z tramwaju i przyszedł do domu. Okazało się że łuk brwiowy spuchł i zsiniał, potem siniak zjechał bokiem twarzy pod oko. Ogólnie fragment policzka pod okiem był podpuchnięty i zasiniony. Mąż smarował to maściami z heparyną i arniką. Siniak się wchłania, ale mam wątpliwości co do tego, że mąż nie chciał iść do lekarza. Zamierzam go zapisać. Jakie badania (prześwietlenia?) powinien zrobić. Może ktoś miał podobne doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • wadera3 Re: uraz glowy 16.02.14, 18:19
      Sądzisz, że lekarz nie będzie wiedział?
      • nivea63 Re: uraz glowy 16.02.14, 22:07
        Sądzę że będzie chciał spławić. Dlatego chcę, żeby mąż zaproponował że zrobi te badania z własnej kieszeni, bo jestem pewna że dostać skierowanie będzie trudno.
      • sp9tcu Od sp9tcu 16.02.14, 22:37
        Za póxno
        na sygnale ma szpitalny odział ratunkowy
        a jak to był wstrząs mózgu
        albo krwiak

Oj ludzie a potem lekarze nie leczyli a pacjent .........................
    • mamalgosia Re: uraz glowy 17.02.14, 12:32
      Mam podobne, plus rozcięcie skóry. Też nie poszłam do lekarza. Przez dwa dni było ok, potem przez kolejne dwa byłam słaba i trochę kręciło mi sie w głowie - czyli jakiś tam lekki wstrząs mózgu był. A potem już było lepiej. Teraz już upłynęło 15 dni, mam nadzieję, że sprawa jest zamknięta
      • nivea63 Re: uraz glowy 17.02.14, 15:44
        Najbardziej się boję wewnętrznego krwiaka, który może dać jakieś niepożądane opóźnione efekty.
        • sp9tcu Od sp9tcu 17.02.14, 17:00
          nivea63 napisała:

> Najbardziej się boję wewnętrznego krwiaka, który może dać jakieś niepożądane op
          > óźnione efekty.

Który moze do prowadzić do paralizu
          a nawet śmierci
          ja bym poszedł na sor
          niech zrobią
          zdjęcie głowy lub tomografie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka