mania1 14.07.04, 20:14 Czy orientuje sie ktos ile sie srednio zarabia w Niemczech pracujac na stanowisku Customer Support Technician? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basia553 Re: praca w Niemczech 14.07.04, 22:18 To zalezy od firmy. W röznych branzach sa rözne place. Odpowiedz Link
walterbertin Re: praca w Niemczech 15.07.04, 19:31 mania1 napisała: > Czy orientuje sie ktos ile sie srednio zarabia w Niemczech pracujac na > stanowisku Customer Support Technician? to nie jest nazwa zawodu - jak murarz czy tokarz gdzie wprawdzie tez sa widelki od do ale taryfy sa mniej wiecej znane. czy jednoznaczna nazwa stanowiska pracy - jak kierownik sekcji czy dzialu. Customer Support Technican to ladniejsza nazwa serwisanta i oczywiscie sa inne stawki dla serwisanta Automatow do Kawy w stolowkach tez sie szumnie nazywajacego Customer Support Technican i dla serwisanta ktory naprawia jakies automaty/roboty na linii montazu samochodow i inna dla Customer Support Technican ktory musi jechac do klienta a inna ktory robi tylko Support przez telefon Hot line. Tak naprawde to moze byc kazda suma od 2000 Euro brutto wzwyz - opend end i jeszcze z delegacyjnymi czy bonusami za sukces teamu na koniec roku Odpowiedz Link
mania1 Re: praca w Niemczech 15.07.04, 19:53 Dzieki za odpowiedz. Branza jest komputerowa a rodzaj pracy to support przez telefon. I kazali mi powiedziec ile chce zarabiac a ja nie mam pojecia jak to wyglada w Niemczech. No i mam 5 letnie doswiadczenie. Odpowiedz Link