Dodaj do ulubionych

bol pod kolanem z tylu

04.03.14, 22:47
Cześć. Jak w temacie.pobokewa mnie kolano z tyłu. Na zagięcia. Nie boli cały czas ale jak się chodzi. Przy podnoszeniu łydki w pozycji poziomej oraz chodząc gdy kolano idzie max do tylu. I nie ma mowy o zarzucenia nogi prawej stopy na lewe kolano.
Nie było żadnego urazu.Ale poniżej mięśnia łydki. Z przodu między miesniem a piszczelem, tak jak by guzek. Myślę że to na zyle. Pokazuje się tylko np jak siedzę i podniósł nogę na placach. Ostatnio nawet siedział. Z kolei wyżej idąc wycZuju jeszcze dwa przed i za kolanem z tylu np.jak dużo chodzę tez swędząca.

Czy ktoś może się z tym spotkał? Proszę o porady. ?
Obserwuj wątek
    • lati7 Re: bol pod kolanem z tylu 05.03.14, 09:08
      U mnie tak właśnie zaczęły się problemy z dyskopatią. Nigdy bym nie przypuszczała, że będzie to miało związek z kręgosłupem.Zrób zdjęcie lędźwiowe kręgosłupa i zapisz się do ortopedy.
      Pamiętaj nie krzyżuj nóg,nie zakładaj jednej na drugą,to b. niedobre dla tego schorzenia.
      Teraz jest ból w zgięciu z tyłu kolana ze stanem zapalnym,swędzeniem. Potem będzie promieniować ból nerwu do pośladka a potem możne być jeszcze gorzej.Nie jest to żyła .Ja zlekceważyłam...jestem po operacji , ale nigdy już nie doszłam do 100% sprawności.
      Zdjęcie zrób prywatnie,nie jest to duży koszt , a unikniesz bieganiny.Ortopeda powinie dać ci skierowanie do neurochirurga (oczywiście jeśli to to o czym pisze).
      Zdrowia życzę i daj znać jak się sprawa rozwinie.Pozdrawiam
      • kradam Re: bol pod kolanem z tylu 05.03.14, 12:00
        >U mnie tak właśnie zaczęły się problemy z dyskopatią. Nigdy bym nie przypuszczała, że będzie to miało związek z kręgosłupem.Zrób zdjęcie lędźwiowe kręgosłupa i zapisz się do ortopedy.
        Pamiętaj nie krzyżuj nóg,nie zakładaj jednej na drugą,to b. niedobre dla tego schorzenia.
        Teraz jest ból w zgięciu z tyłu kolana ze stanem zapalnym,swędzeniem. Potem będzie promieniować ból nerwu do pośladka a potem możne być jeszcze gorzej
        Gratuluję wizji, ale w mojej ocenie lepiej byłoby gdybyś swoje przemyślenia zachowała dla siebie.
        • aqua48 Re: bol pod kolanem z tylu 05.03.14, 16:12
          To może być ganglion. Często się robią również pod kolanami i przeszkadzają w chodzeniu. Dobry ortopeda, usg nogi, a w razie potrzeby również rezonans.
        • lati7 Re: bol pod kolanem z tylu 06.03.14, 13:33
          > w mojej ocenie lepiej byłoby gdybyś swoje przemyślenia zac
          > howała dla siebie.

Twoja ocena mnie nie interesuje , nie prosiłam o nią. Lepiej ode mnie wiesz co czułam i jakie objawy miałam ....??
          Będę pisała jak będę chciała, nie będziesz mi mówił co mam zachować dla siebie a co nie!
    • klange1962 Re: bol pod kolanem z tylu 05.03.14, 17:01
      Gdy siedze jakies pol godziny to gdy wstaje strasznie mnie kolano boli . Gdy po 3 minutach je rozchodze to bol ustaje. Jaka jest przyczyna ? Czy robic jakies zdjecie RTG i isc z tym do lekarza czy moze czyms smarowac. Prosze pomozcie bo nie wiem co mam poczac
      • aqua48 Re: bol pod kolanem z tylu 06.03.14, 14:29
        Zdjęcie RTG nic nie da, idź do ortopedy i poproś o zrobienie USG.
        • ta_muid Re: bol pod kolanem z tylu 06.03.14, 18:59
          Miałam takie same objawy- dzisiaj jestem drugi tydzień po artroskopii kolana, ból przeszedł, miałam robione MR kolana i wyszły mi te gangliony.
          Moja rada jest taka: idź do dobrego ortopedy jak najszybciej, zrób USG lub rezonans i jeśli będzie potrzebny zabieg to zdecyduj się, luksus niebolącego kolana- bezcenny. A sam zabieg nie taki straszny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka