Dodaj do ulubionych

przerażona,czy to czerniak? :(

05.04.14, 17:42
Dzień dobry.2 lata temu moja mama zauważyła na spodniach krew jak się okazało z pieprzyka,ktory ma od dzieciństwa,pieprzyk zaczął swedziec i zmienił kolor na czarny.Mama to zignorowała,bo pieprzyk juz nie krwawil,czasem swedzial.Teraz po tych 2 latach skora wokół pieprzyka zaczeła bolec,mama udała się do chirurga,jest juz po wycięciu teraz czekany na wynik.Strasznie się boje czy jest możliwe, ze to nie czerniak?dodam,ze pieprzyk znajduje się w miejscu stale draznionym,po wewnętrznej stronie uda,wiec każdego dnia mama go ocierala noga.Pieprzyk miał 3mm,miał równe brzegi,jeden kolor,był owalny.Mama ma tez powiększone węzły potyliczne,czy to może mieć jakiś zwiazek? jestem przerażona,proszę o odpowiedz
Obserwuj wątek
    • mamakacperka11 Re: przerażona,czy to czerniak? :( 05.04.14, 20:53
      Witaj
      Musicie czekać na wyniki histo-patu,tylko ten wynik rozwieje wątpliwości.
      Czy pieprzyk zaczął krwawić w wyniku podrażnienia, przycięcia podczas np. golenia nóg czy sam od siebie?
      Zmiana koloru pieprzyka oraz swędzenie mogą ale nie muszą sugerować procesu złośliwienia tej narośli.
      Sugeruję wykonanie podstawowej morfologii (+rozmaz ręczny) wraz z OB i CRP.
      Często w przypadku choroby rozrostowej te wskaźniki są znacznie podwyższone.
      Wyniki będziecie mieć jeszcze tego samego dnia.
      Mam nadzieje,że Twoja mama jest i będzie zdrowa.
      • sp9tcu Od sp9tcu Włónkniak naczyniak ,czerniak 05.04.14, 21:34

NIE JESTEM LEKARZEM

Małe prawdopodobięństwo
        daję1 do 10 000
        że lała się krew i swędzi to jeszcze nic nie znaczy
        ja miałem włókniaka pieprzyki mylna nazwa na pachwinach
        tam też miałem grzybice
        grzybica zaczeła się ukatywniać , swedziłomnie spuchło
        zaniepokojony udałem się a był to piątek do ld ( lekarza domowego )
        dostałem maść 2 jeden maść styryd
        i zacząłem smarować
        stan zapalny się skończył
        w następny piątek udałem się do mojego znajomego chirurga
        dostałem od ld skierowanie na stałe leczenie
        a więc chirurg zabrał się robotę
        myśląłem że bedzie cięcie i się zacznie
        on zobaczył to swtierdził włókniak
        teraz już nie bolał
        bolał bo był w stanie zapalnym
        ale nie ma szans żeby z tego zrobił się czerniak
        zbadał całą skóre
        10 włókniaków
        15 naczyniaków
        dostałem skierowanie do znajomej pani onkolog celem określenia co usunąć
        smarowałem tylko kilka dni ( chodziło o grzybice )
        miałem to w miejscu gdzie to podraznia i drazni się
        pytałem się mojego chirurga kiedy iść do onkolog powiedział nie spieszy się po świętatch )
        zadzwoniłem do pani onkolog
        jesteśmy umówieni na czwartek po świetach
        pani doktor juz kiedyś oglądała mnie i stwierdziła ze nic nie bedzie prawdopodobnie usuwane
        jeszcze jedna rzecz
        na powiece miałem taką zmianę która zaczeła opadać na oko
        i boleć a potem się urwałą i zaczeła krwawić
        przerazony pobiegłem do lekarza powiedział ze to rana
        i to nie ma żadnego związku z czerniakiem
        ( ja też jestem histerykiem )
        zmiane usunięto
        wynik hispatologiczny

Angiokeratomia

Podstawa zmiany ( fragmęnt skórny ) z obrazem nieswoistego zapalenia
        a teraz dla wszystkich opis co to jest Angiokeratomia
        Rogowiec krwawy czyli Angiokeratoma – drobne rogowaciejące naczyniaki skóry (według innych źródeł opisywane raczej jako malformacje naczyń włosowatych[1]) występujące jako czerwono-purpurowa[2] wysypka na ciele. Plamki mogą mieć wielkość łepka szpilki albo są większe, o średnicy do kilku milimetrów. Najczęściej obserwuje się je w okolicy od pępka do kolan[3] (stąd zmiany tego typu nazywane są również "wysypką kąpielówkową"[potrzebne źródło]) oraz w miejscach, gdzie skóra ulega rozciąganiu (łokcie lub kolana).

Angiokreatoma występuje m.in. w przebiegu choroby Fabry'ego[2][3] i jest najbardziej widocznym jej objawem.

Jest to podobno na tle wirusowym
        uusnąłem a dwa już rosną

w stanie zapalnym takich rzeczy nie usuwa się

Mam nadzieje ze jak bedzie wynik hispatologiczny
        napiszesz nam go

I na koniec jeszcze jedno
        kazdą zmianę która została usunięta z skóry
        lekarz ma obowiązek !!!!!
        dać do badania hispatologiczneho
      • 2cytryna Re: przerażona,czy to czerniak? :( 05.04.14, 21:40
        Szczerze podwiedziawszy trudno powiedzieć czemu wtedy krwawilo,ze wzgledu na to,ze pozostała tylko krew na spodniach,potem juz nic z tego nie płynęło.Strasznie się boje,wynik ma być w tym tygodniu,nie umiem spać,jeść,nie daje rady :(
        • 2cytryna Re: przerażona,czy to czerniak? :( 05.04.14, 21:47
          2cytryna napisał(a):

> Szczerze podwiedziawszy trudno powiedzieć czemu wtedy krwawilo,ze wzgledu na to
          > ,ze pozostała tylko krew na spodniach,potem juz nic z tego nie płynęło.Straszni
          > e się boje,wynik ma być w tym tygodniu,nie umiem spać,jeść,nie daje rady :(
          Chodzi mi o to,ze nie było widać zandego owrzodzenia,tylko została ta krew na spodniach,wiec pocieszam sie,ze może mama go jakoś obtarla noga,no nie wiem :( mama jest grubsza,wiec każdego dnia ocierajac nogę o nogę ociera tez ten pieprzyk.
          • sp9tcu Re: przerażona,czy to czerniak? :( 05.04.14, 21:59
            Witaj
            Przede wszystkim spokój
            ja jestem histerykiem i hipohodrykiem
            i wmówiłem sobie że każdy włokniak ,pieprzyk to czerniak a to nieprawda
            wypij coś na uspokojenie
            nie zatrzymuj tego w sobie
            Jak wynik bedzie napisz nikt nie będzie się smiał jak nawet będzie to banalna sprawa

Jesli to uwiera drażni ,swedzi wystrczy to podrapać i krew się leje
            ja też mam kilka podejrzanych rzeczy i ..................
            ale pani onkolog twierdzi ze to nie może być czerniak
        • mamakacperka11 Re: przerażona,czy to czerniak? :( 05.04.14, 21:53
          Nie nakręcaj się dodatkowo, nie ma żadnego sensu bać się na zapas.
          Jak napisałaś-wynik badania hist-pat w przyszłym tygodniu.
          Rozumiem,że obawiasz się przerzutów- powiększone węzły chłonne potyliczne (faktycznie, czerniaki najczęściej przerzutują do węzłów chłonnych) ale takie powiększenie może być również spowodowane np. stanem zapalnym w jamie ustnej.
          Sama mam powiększone węzły chłonne podżuchwowe i potyliczne.
          Przebadane przez onkologa-ok.
          Może do tego czasu wykonajcie również USG tych węzłów.To dużo wyjaśni.Mały koszt (ok 60zł) a wynik rozwieje wątpliwości.
          • 2cytryna Re: przerażona,czy to czerniak? :( 05.04.14, 22:08
            Na pewno nie jest to wlokniak,bo ogladalam zdjęcia i w ogóle nie pasuje.Przypominało to trochę brodawke lojotokowa,ale mama ma to od urodzenia,wiec to się wyklucza.Mama miała robione badanie krwi w październiku ob wtedy wynosiło 50,ale lekarz powiedział,ze to ze stawów,mama miala zapalenie no i z kręgosłupa,bo ma dyskopatie.Co do powiększonych węzłów to one SA powiększone od ok.2 miesięcy,ale mama w tym czasie przeszła zapalenie zatok,była przeziebiona,ale juz od miesiąca jest zdrowa,czy to dalej mogłoby się utrzymywać?ktoś mi napisał,ze to czerniak daje przerzuty najpierw do regionalnych węzłów,a pachwinowe nie są powiększone.Sama juz nie wiem co myśleć,wiem,ze nie powinnam się martwić na zapas,ale nie umiem,straszne scenariusze tworzą się w mojej głowie :(
            • mamakacperka11 Re: przerażona,czy to czerniak? :( 06.04.14, 00:04
              Mam dyskopatię i OB na poziomie 2.Niestety nie wiem na ile zapalenie stawów podnosi ten wskaźnik.
              Powiększone węzły chłonne powyżej 3tyg zawsze powinny być "zmacane" przez lekarza, super jeśli byłby to onkolog.
              Nie roztrząsajmy jednak tej kwestii- nikt na forum nie odpowie Ci na zadane pytanie jednoznacznie.
              Jak pisałam:nie nakręcaj się.
              Przeszłam przez chorobę nowotworową obojga rodziców więc wiem co piszę.
              Dziś rodzice mają się świetnie i dożyli sędziwego wieku.
              Nie myśl już o tym.
    • ann.38 Re: przerażona,czy to czerniak? :( 05.04.14, 22:05
      A lekarz nic nie mówił? Też miałam niedanwo podejrzane znamię (nierównomierne brzegi i zabarwienie) ale dermatolog oglądał to przez taką lampkę małą i na tej podstawie ocenił, że nie wygląda groźnie. Po kilku mieisącach miałam jeszcze przyjść dla porównania, czy się nie zmienia i na razie wygląda na to, że nie. A Wam nic nie powiedzieli?
      • ann.38 Re: przerażona,czy to czerniak? :( 05.04.14, 22:09
        A swędzące i krwawiące też miałam dawno, ale wtedy nawet nie wiedziałam, że trzeba z tym do lekarza lecieć. Teraz przy okazji oględzin tego znamienia oglądali wszystko i nic innego nie zwróciło uwagi lekarza. Owszem, są pewne cechy, które mogą być znaczące i trzeba tego pilnowac, ale nie znaczy, że każde znamię posiadające te cechy musi byc groźne.
      • 2cytryna Re: przerażona,czy to czerniak? :( 05.04.14, 22:09
        ann.38 napisał(a):

> A lekarz nic nie mówił? Też miałam niedanwo podejrzane znamię (nierównomierne b
        > rzegi i zabarwienie) ale dermatolog oglądał to przez taką lampkę małą i na tej
        > podstawie ocenił, że nie wygląda groźnie. Po kilku mieisącach miałam jeszcze pr
        > zyjść dla porównania, czy się nie zmienia i na razie wygląda na to, że nie. A W
        > am nic nie powiedzieli?
        Mama od lekarza rodzinnego dostała na prośbę skierowanie do chirurga,tam mu nie pokazywała znamienia,weszła powiedziała co jest,on,ze do wycięcia i umowiona została na 3 dni po tym.Przy zabiegu nic nie mówił.
        • arturk8066 Re: przerażona,czy to czerniak? :( 05.04.14, 22:19
          Nic sie nie martw bo wszystko będzie dobrze . Ja miałem podobna sprawe i wycialem już 3 takie znamiona i okazalo się ze wlokniaki a 4 mam jeszcze do obserwacji. Od tygodnia jedno znamie mnie swedzi i ide w tygodniu do lekarza i tez bedzie chyba do wyciecia. Glowa do gory i bedzie ok. Pozdrowionka
        • ann.38 Re: przerażona,czy to czerniak? :( 05.04.14, 22:21
          Ja nie mieszkam w Polsce, może jest inny tryb postępowania. Lekarz pierwszego kontaktu ocenił na oko, co jest do pokazania dermatologowi i dostałam skierwanie do działu nowotworów skóry, tak, że też się strachu najadłam. Poczytałam wtedy trochę historii w internecie i widać, że wiele kończy się dobrze, tzn. znamiona okazują się niegroźne. Teraz trzeba czekać cierpliwie na wyniki.
        • sp9tcu Re: przerażona,czy to czerniak? :( 05.04.14, 22:36
          2cytryna napisał(a):

> ann.38 napisał(a):
          >
          > > A lekarz nic nie mówił? Też miałam niedanwo podejrzane znamię (nierównomi
          > erne b
          > > rzegi i zabarwienie) ale dermatolog oglądał to przez taką lampkę małą i n
          > a tej
          > > podstawie ocenił, że nie wygląda groźnie. Po kilku mieisącach miałam jesz
          > cze pr
          > > zyjść dla porównania, czy się nie zmienia i na razie wygląda na to, że ni
          > e. A W
          > > am nic nie powiedzieli?
          > Mama od lekarza rodzinnego dostała na prośbę skierowanie do chirurga,tam mu nie
          > pokazywała znamienia,weszła powiedziała co jest,on,ze do wycięcia i umowiona z
          > ostała na 3 dni po tym.Przy zabiegu nic nie mówił.

Ob 50 to źle wróży
          Jak się jest u chirurga wtedy pokazuje się wszystko
          • 2cytryna Re: przerażona,czy to czerniak? :( 05.04.14, 22:43

> Ob 50 to źle wróży
            > Jak się jest u chirurga wtedy pokazuje się wszystko
            Naprawdę?Mama ma problemy ze stawami,a także dyskopatie i lekarz powiedział,ze to na pewno od tego :( Jestem przerażona,pewnie juz nie zasnę póki nie dostaje wyników :((
    • 2cytryna Re: przerażona,czy to czerniak? :( 05.04.14, 22:34
      A moglabym wiedzieć jak w takim razie Wasze znamiona wyglądały?U nas tez się idzie chyba najpierw do dermatologa,ale mama sama chciała to wyciac,bo ja to martwilo i poprosiła rodzinnego o skierowanie,a on raczej nie sprawia z tym kłopotów.Tez czytalam o wieku,które się dobrze kończyły i oddalabym wszystko,żeby i w tym przypadku tak było.Strasznie się boje mimo wszystko,nie daje sobie rady z tymi myślami,płacze myśląc,ze cos mogłoby być nie tak :(
      • ann.38 Re: przerażona,czy to czerniak? :( 05.04.14, 22:57
        Miałam jedno wystające galaretowane, na pewno w ostatnim czasie zmieniło się bo bym wiedziała wczesniej, że mam taki "dzyndzelek", Kiedyś jedno rozdrapałam, bo myślałam, że to strupek i też krwawiło. Było też jedno dosyć swędzące- te lekarz pierwszego kontaktu uznał za niegroźne.
        A to poddane badaniom- nierówne brzegi, kształt też niesymetryczny, kolor brązowy z czarnym plackiem, 1cm na 0,5 cm. Po oględzinach przez tę lampkę jak pisałam, zrobiono zdjęcia i miałam się zgłosić po czterech miesiącach, tak, że też trochę czasu w strachu czekałam. Było jeszcze jedno wprawdzie małe i jednokolorowe, czarne ale też z jakiegoś powodu dermatolog dłużej się przyglądał- taki guzek trochę wypukły.
    • sp9tcu Re: przerażona,czy to czerniak? :( 10.04.14, 17:05
      Jakie sa wyniki badania hispatologicznego
      • 2cytryna Re: przerażona,czy to czerniak? :( 10.04.14, 18:35
        sp9tcu napisał:

> Jakie sa wyniki badania hispatologicznego
        Nadal nie ma :((
    • 2cytryna Re: przerażona,czy to czerniak? :( 10.04.14, 18:45
      Dodam,ze mama ma stwierdzona dne moczanowa na która bierze tez leki to tez chyba ma wplyw na ob? :( nie umiem się uspokoić,czekanie mnie dobija. :((
      • sp9tcu Re: przerażona,czy to czerniak? :( 10.04.14, 20:23
        a dzwoniliscie do laboratorium
        • 2cytryna Re: przerażona,czy to czerniak? :( 10.04.14, 20:35
          sp9tcu napisał:

> a dzwoniliscie do laboratorium
          Szczerze nie pytalam mamy,ona powiedziała,ze na sciaganiu szwow lekarz powiedział, ze widzimy się jak przyjdą wyniki.Nie wiem czy trzeba dzwonić,czy mama ma tam podejść,jeżeli byłoby cos nie tak to by sami dzwonili? :(
          • sp9tcu I jak wyniki ,czekamy na wynik 26.04.14, 17:23
            I jak wyniki
            jak się zaczyna temat to się kończy droga pani
            Ja usuwałem 2 tygodnie temu zmiane pod okiem
            mój domowy stwierdził że to zmiana podejrzana
            byłem potem u mojej pani onkolog
            3 zmiany są do usunięcia
            ta jedna co zobaczył mój lekarz domowy
            2 kosmetyczne
            następnego dnia byłem już na stole czyli u mojego znajomego chirurga
            wycięto tą zmianę pod okiem
            miałem znajomego pana doktora hispatologa
            dodam że usuwanie było w piątek przed wielkim tygodniem
            już w środę zadzwonił pan profesor
            cytuje
            jeszcze pan panie Jacku pozyje trochę
            okazało się że to była brodowka łojkowata czy jak tam
            tak zwane zrogowacenie
            nie potzebie było usuwane stwierdzili moj lekarze
            teraz to się goi słabo jeszcze uderzyłem sie o to lub potarłem mocno

w Czwartek byłem u pani dermatolog
            gdyż leczę grzybice pachwin
            tam miałem też hm to był włókniak albo naczyniak
            który powstał jak powstała grzybica
            raz był mały raz duży
            w końcu zrobił się bardzo duży
            zaczał puchnoć boleć
            by potem zniknąć
            pytałem się pani doktor
            ze to czerniak ze przeczytałem w necie że kazda zmiana która się zwieksza lub zmniejsza się
            to 1 objaw czerniaka
            pani doktor na to bzdury totalne
            zwłaszcza to ze jak się zmniejsza
            to co piszą w necie to bzdury
            totalne bzdury
            niech pan tego nie czyta

po 1 czerniak nigdy sam się nie zmniejsza

i koniec tematu

• 2cytryna Re: I jak wyniki ,czekamy na wynik 29.04.14, 00:00
              Ale ja bym chciała skończyć temat,ale nie moge.Wyników jeszcze nie ma,wiec co mam tu napisać,ze nadal żyje w strachu?Jak wyniki przyjdą to dam znać.
              • sp9tcu Re: I jak wyniki ,czekamy na wynik 30.04.14, 12:49
                bzdury wyniki są
                zawsze są do 2 tygodni
                a jak to było u mamy to mama zna wyniki
                robicie histerie z tymi czerniakami
                • 2cytryna Re: I jak wyniki ,czekamy na wynik 30.04.14, 15:47
                  Nie wiem czy w innych przychodniach jest inaczej,u mojej mamy lekarz na sciagniu szwów (2tyg. po zabiegu) powiedział,ze po wyniki zgłosić się po 28.Mama nie może w tym tygodniu,ma prace,a jej szefowa nie pozwala brać urlopu.Chciałabym,żeby moja historia była wymyślona,oj chciałabym :(
                  • sp9tcu Re: I jak wyniki ,czekamy na wynik 30.04.14, 16:36
                    przecież można zadzwonić i sie spytać
                    czy to takie trudne
                    • 2cytryna Re: I jak wyniki ,czekamy na wynik 30.04.14, 17:20
                      Nie,nie trudne,ale nikt nie może podać informacji o wyniku przez telefon,wyniki są do odebrania tylko i wyłącznie u lekarza.
    • mamalgosia Re: przerażona,czy to czerniak? :( 27.04.14, 10:49
      Oczywiście, że może to NIE BYĆ czerniak. I z tego co opisujesz najprawdopodobniej nie jest
    • arturk8066 Re: przerażona,czy to czerniak? :( 30.04.14, 09:59
      Witam wszystkich. Ja tez jak pisałem wcześniej mam z tym trochę kłopotów. Dwa tygodnie temu jeden z tych znamion zaczął swedziec i zauważyłem na nim kropeczke ala kostkę poszedłem do dermatologa i pani powiedziała żebym to usunął. W sobotę miałem zabieg i też czekam na wyniki choć nie ukrywam ze jestem bardzo zestresowany i nie mogę znaleźć swojego miejsca. Czytałem na necie to się przerazilem ale wiem że muszę żyć bo mam dla kogo w listopadzie urodził mi się synek tez walczyl o życie dla nas teraz ja muszę walczyc dla niego. Pozdrawiam
      • sp9tcu Re: przerażona,czy to czerniak? :( 30.04.14, 12:52
        prawdopodobieństwo według mnie
        1 na 500
        ale czy to jest pieprzyk
        czy jest czarny
        • arturk8066 Re: przerażona,czy to czerniak? :( 30.04.14, 20:58
          Hejka. Byl plaski brazowo czarny i wyskoczyla na nim ta krostka ktora mnie swedziala tez się bardzo boje . Pozdrawiam
          • 2cytryna Re: przerażona,czy to czerniak? :( 30.04.14, 21:23
            arturk8066 napisał(a):

> Hejka. Byl plaski brazowo czarny i wyskoczyla na nim ta krostka ktora mnie swe
            > dziala tez się bardzo boje . Pozdrawiam

Jak na moje to jeżeli krostka wyglądała tak jak inne,które wyskakują na skórze to nie ma co się obawiać.W końcu na pieprzyku też coś takiego może wyskoczyć i wcale nie oznaczać nic złego.Krostka miała kolor czerwony czy miała zbliżony do pieprzyka?
            • arturk8066 Re: przerażona,czy to czerniak? :( 30.04.14, 22:13
              Byla taka okrągła czerwono brązowa juz sam nie wiem ale w grudniu ubiegłego roku tez byla podobna sytuacja poswedzialo dwa trzy dni i przestalo bo znikla i teraz znów wyskoczyla i tak samo zanim usunąłem to zeszlo i juz nie swedzialo .teraz usunąłem 4 na raz bo mam dość i wcześniej 3 wlokniaki i doktor mowil wtedy jak jeszcze nie było wyników mowil ze ładnie się goi to nic zlego nie będzie i teraz wszystkie 4 goja się jednakowo ladnie i to mnie trzyma troche tez na duchu. A jeszcze aoropo tej krostki to jak zaczynała swedziec to smarowalem oliwka dla dzieci. Pozdrawiam
              • sp9tcu Re: przerażona,czy to czerniak? :( 30.04.14, 22:47
                Czy tyś oszalał
                kaądą zmianę usuwać
                to jest zabójcze dla skóry
                nie mówię ze to prowadzi do nowotworu
                ale dopiero z blizn powstają stany zapalne
                i sa wtedy kłopoty
                ja usunałem 2
                1 z względów estetycznych
                było na powiece
                2 całkiem niepotrzebnie
                w poniedziałek usuwam 3
                i koniec tematów
                a na ciele mam około 20 włókniaków i 30 naczyniaków
                • arturk8066 Re: przerażona,czy to czerniak? :( 01.05.14, 11:23
                  Nie wiem czy mnie zrozumiałeś ale wtedy usunąłem 3 pojedynczo bo się zmieniały i nie ładnie wyglądały a teraz tego swedzacego i trzy przy okazji bo tez byly nie za ładne i postanowilem od razu ze usune te 4 na raz i będzie spokój bo z czasem i tak bym musiał je usunąć. Pozdrawiam
                  • sp9tcu Re: przerażona,czy to czerniak? :( 01.05.14, 13:01
                    Aleś facet szkoda gadać
                    przez takich wiele ludzi wpada w nerwice
                    ciekawe co zrobisz jak się zrobią zrosty albo
                    dopadnie jakieś zakażenie skóry
                    • arturk8066 Re: przerażona,czy to czerniak? :( 01.05.14, 15:12
                      • arturk8066 Re: przerażona,czy to czerniak? :( 01.05.14, 15:32
                        Facet jakie zrosty i jakie zakażenia wyluzuj ja nie usuwam tego bo chce tylko dlatego ze musze bo jest zmienione a skoro tak piszesz o zrostach i nie tylko to po co idziesz w poniedzialek usunąć nastepne 3? Zrosty kolego moga ci się zrobić na bliznach 10 cm a nie na 1 cm takze spoko a nawet gdyby to wole miec zrost niz kiedys nie wiadomo co?
                        • sp9tcu Re: przerażona,czy to czerniak? :( 01.05.14, 20:17
                          facet nie 3 tylko 1
                          i to nie wiadomo do końca
                          ciekawe co się stanie gdy ci zrobi ropniak
                          • sp9tcu Re: przerażona,czy to czerniak? :( 01.05.14, 21:09
                            Arturk a szczepiłeś się przed zabiegami
                            na zapalenie wątroby typu B
                            • sp9tcu Re: przerażona,czy to czerniak? :( 11.05.14, 15:37
                              Cytryna czy sa już znane wyniki hispatologiczne
                              • beatkaa32 Re: przerażona,czy to czerniak? :( 13.05.14, 11:52
                                sp9tcu napisał:

> Cytryna czy sa już znane wyniki hispatologiczne

wynik HISTOPATOLOGICZNY jeśli już;)
                          • arturk8066 Re: przerażona,czy to czerniak? :( 13.05.14, 13:21
                            Gosciu przestan fantazjowac co bedzie gdy.... Jak mi się zrobi ropniak to wycisne i juz :-)
            • 2cytryna Re: przerażona,czy to czerniak? :( 30.05.14, 21:28
              Pisze to dla każdego kto przeżywa ten stres co ja i zastanawia się,czy nawet gdy wszystko wskazuje na najgorsze może być inaczej.MOŻE! MAMA NIE MA CZERNIAKA :) pozdrawiam.
              • mamakacperka11 Re: przerażona,czy to czerniak? :( 30.05.14, 22:42
                Wspaniale!Dużo zdrowia dla mamy.Najpewniej to prezent z okazji Jej święta.
                Pzdr
                • sp9tcu Wszytsko skończyło się dobrze 30.05.14, 23:09
                  2cytryna Gratulacje
                  Pozdrów mamę
                  najgorsze to niewiedza
                  a jeszcze to co czasami piszą niektórzy w necie
                  mnie też nazywali trolem
                  albo ze że jak pieprzyk swędzi to już czerniak
                  bzdura
                  u mnie spoko
                  to co miałem pod pachwinami to tylko włokniaczek
                  lub coś z powodu mojej grzybicy
                  teraz walcze z gardłem
                  też mnie boil węzeł chłonny i ubzdurałem ze to rak
                  a okazalo się ze to zapalenie migdała
                  i zapalenie wezłow chołnyych

Pozdrów mamę
                  pozdrwieniaenia dla ciebie
                  jak pozwolisz dokonam sekcji zwłok czyli
                  czyli cąły tema przeanalizuje
                  ale czekam na twój głos

• sp9tcu Wielka prosba 30.05.14, 23:18
      2cytryna
      mogła bys podac wynik badania hispatologicznego
      albo napisz co to było
      obstawiam włokniak albo zmiany zrogowacenia
      • 2cytryna Re: Wielka prosba 31.05.14, 21:18
        sp9tcu napisał:

> 2cytryna
        > mogła bys podac wynik badania hispatologicznego
        > albo napisz co to było
        > obstawiam włokniak albo zmiany zrogowacenia
        Była to po prostu jakaś zmiana barwnikowa :)
    • sp9tcu Od sp9tcu do rudykuba 03.06.14, 20:43
      rudykuba napisał:

> Moja małżonka miała pieprzyk na podudziu, lubiła się kąpać w jeziorze i wystarc
      > zyło potrzeć nogą po dnie, natychmiast zaczął pieprzyk ropieć chirurg usunął i
      > oddał do badania.
      > Jednak wyrok był oczywisty Czerniak Złośliwy, jest to najgorsza choroba z prze
      > rzutami leczy się już 4 lata, ostatnio usadowił się w żołądku usunięto prawie c
      > ały.
      > Teraz walczy o przetrwanie, jeśli organizm zaakceptuje zmiany to wygra.
      >
      > >Pozdrawiam Serdecznie
      > >RudyKuba

po 1 czerniaka nie dostaje się z kapania tylko z opalania i sztuczenrgo tak zwanego opalania
      po 2 nie kazdy pieprzyk to czerniak
      po 3 to jest przepadek 1 na 10 000
      według jednego z profesorów ( nie podam jakiego do którego dzwoniłem ) czerniak to bardzo zadka choroba
      po 4 ze jak już ropniał to gratuluje to ostatni stopień czerniaka jak się wcześnie czerniaka usunie to się nic nie dzieje to nie ma przerzótów
      po 5 przez niektórych wpisy tylko dostałem histeri ze mam czerniaka
      po 6 rozwiązaniem jest chodzenie do kontroli do ogólnego kilka razy w roku lub dermatologa raz na rok
      po 7 z racji ze od pół roku walcze z grzybicą skóry okolicach pachwin chodze do dermatologa
      pani dermatolog kontroluje a mam około 20 włokniaków 10 pieprzyków i chyba 15 naczyniaków a wiec pani doktor kontroluje spawę
      po 8 też byłem zdania że wszystko no prawie wszystko trzeba usuwać a to jest błąd po 1 zaraz wyskocza nowe poza tym skóra może się nadrazić róznymi bzdetami mogą powstać nakazenia ropniaki cyraki i inne paści
      po 9 do tej pory usunąłem 2 zmiany 1 to powiedzmy brodawka która opadała na oko przeszkadzałą szpeciła usnieta wynik hispatologiczny nieznany stan zapalny coś w tym stylu
      2 zmiana okazała się zmianą barwinkową ( z takich powstaje najprędzej czerniak ) według lekarza niepotrzebnie usunieta teraz tam jest powiększenie
      po 10 bardzo panu wspułczuje żonie też
      • sp9tcu Jest mi bardzo przykro 09.06.14, 14:35
        napisałem bardzo dobrze i mąndrze
        i co żadnego odzewu
        wstyd
        gdyby trzeba było mnie atakować ośmieszyć albo reklam to byli by od razu ludzie

• sp9tcu Od SP9TCU 13.06.14, 16:45
      W srode byłem u pana dermatologa
      specjalnym przyrzadem przyglądał się moim zmianom
      sprawe uwarzamy za zkończoną

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka