Dodaj do ulubionych

zapalenie zatok przynosowych ?

05.06.14, 14:00
Męczę się już ponad 2 miesiące. Zaczęło się od uczucia, że coś mi przeszkadza w prawej dziurce nosa. Teraz mam ucisk właśnie po prawej stronie przy nasadzie nosa, dyskomfort objawiający się dodatkowo pieczeniem, pieczenie jest także w lewej dziurce aleznacznie słabsze niż w prawej. Byłem u laryngologa po około 2 tygodniach od pierwszych objawów, nic nie zauważył poza skrzywioną przegrodą nosa, którą mam od dawna (zawsze? ). Stosowałem bactroban, 2 x po około 5- 6 dni. Poamagał w czasie stosowania a potem przestawał działać. No i teraz jest gorzej niż było to na początku.
Problem rozpoczął się po bieganiu na początku kwietnia, po przebiegnięciu paru km miałem silny ból zatok przynosowych ale bardzo szybko przeszedł.
Od ponad miesiąca mam lekkie bóle głowy, nic nie muszę na ten ból brać ale przeszkadza. Ból pojawił sie prawie na stale od momentu kuracji 10 dniowej antybiotykiem po brzydkim ugryzieniu przez owada, przed antybiotykiem też zaczynał występować ale sporadycznie. Wcześniej praktycznie głowa mnie nie bolała.
Nie mam kataru, ani problemów z wydzieliną z nosa. Wybieram się ponownie do laryngologa i może mógłbym mu coś ew zasugerować.
Obserwuj wątek
    • aqua48 Re: zapalenie zatok przynosowych ? 05.06.14, 18:32
      kyrob napisał:

>Wybieram się ponownie do lar
      > yngologa i może mógłbym mu coś ew zasugerować.

Wybierz takiego lekarza, który ma dużą wiedzę i nie trzeba mu mówić jak ma leczyć.
      • kyrob Re: zapalenie zatok przynosowych ? 05.06.14, 19:49
        a są tacy?
        Lekarze leczą proste i oczywiste schorzenia, w tym są dobrzy. Natomiast coś bardziej skomplikowanego to już kwestia przypadku i oczywiście nabytego doświadczenia. To są tylko ludzie.
        • sp9tcu Od sp9tcu Zatoki 05.06.14, 21:15
          po 1
          Iść do porządnego laryngologa
          po 2
          zrobić zdjęcie zatok
          po 3
          upewnić się do nie alergia

polecam google wpisać
          sp9tcu zatoki ,chore gardło

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka