penelopa9 03.11.15, 14:04 Witam, Czy ktoś zna jakieś dobre kremy pomocne na twarda skórę stóp pod palcami (śródstopie)- pięty nie wyglada to jak odgnioty, pumeksy i tarki nie pomagają. A może jakieś domowe sposoby. Z góry dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ziellonka Re: Twarda skóra stóp 03.11.15, 14:53 W linku - właśnie taki domowy sposób. Jeszcze nie stosowałam, ale mam ten sam problem, maści i kremy nie pomagają, więc może dzisiaj wieczorem wypróbuję tego. natopie.to/soda-na-stopy/ Odpowiedz Link Zgłoś
apo-discounter.pl Re: Twarda skóra stóp 06.11.15, 13:07 Preparat nawilżający stopy powinien składać się z wyciągu z owsa Rhealba, łagodzącego podrażnienia i działającego kojąco, a także z kwasów tłuszczowych Omega-6, dzięki czemu będzie wspierał regenerację bariery ochronnej skóry. Jego skład może być poszerzony o witaminę B3, która stymuluje syntezę ceramidów zapewniając regenerację komórek i działającą nawilżająco glicerynę. Odpowiedz Link Zgłoś
marrysienka Re: Twarda skóra stóp 02.12.15, 11:34 Zmiękczający krem powinien mieć taki składnik jak urea czyli mocznik. Jak najwięcej, to najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
sokol47 Re: Twarda skóra stóp 06.12.15, 18:17 Mam ten sam problem. Stosowałam różne sposoby ale jedyne skuteczne to : wymoczyć stopy w ciepłej wodzie z mydłem i solą , a potem osuszyć i ściąć nożykami do pedicure, potem smarować kremem z mocznikiem. Nożyki kupuję w Rosmmanie są dobre i tanie. Odpowiedz Link Zgłoś