Dodaj do ulubionych

Łuszczyca włosowa. Pomocy.!!!

02.12.06, 20:23
Jest ktos kto wie cokolwiek na temat łuszczycy włosowej. Mam calutką
głowę.Występuje jeszcze w jednym miejscu ale to nie na formu. Nie radze sobie
z tym wcale. Poprostu sie sypie o swędzeniu nie wspomne. Przepisano mi
Locolid Crelo ale to słabo działą. Jedynie w drugim miejscu daje ulgę na
jakies dwa dni. Poradzi mi ktoś cokolwiek.
Obserwuj wątek
    • axamitka1 Re: Łuszczyca włosowa. Pomocy.!!! 02.12.06, 23:00
      Nie ma łuszczycy WŁOSOWEJ.Przypuszczalnie masz łuszczycę plackowatą - place na których robi sie łuska.Podstawą jest pozbycie sie łuski.wejdź na forum www.luszczyca.org.pl lub www.luszczyca.pl.Napewno coś dla siebie znajdziesz!
      • iredz Re: Łuszczyca włosowa. Pomocy.!!! 03.12.06, 14:26
        Dziękuję. Rozumiem. Lekarz powiedział że jest to taka co jest tylko we włosach.
        Faktycznie nigdzie więcej nie mam.
        • net.zawijas Re: Łuszczyca włosowa. Pomocy.!!! 03.12.08, 13:33
          Cześć 'iredz'! Ciekawy jestem, czy znalazłeś coś ciekawego. Ja mam podobny
          problem i jak do tej pory nie znalazłem na to leku. Powtarza się w większych lub
          mniejszych odstepach czasu, właściwie to w coraz mniejszych.
          Pozdrawiam.
        • uczula Re: Łuszczyca włosowa. Pomocy.!!! 18.08.09, 09:07
          u nas wlasnie podobna forma luszczycy jest.
          mi pani doktor wyraznie powiedziala, ze sa 3 rodzaje (ogolnie rzecz
          biorac):
          na wlosach, na skorze, na paznokciach.

jedna nie wyklucza drugiej.

mysle, ze mamy szczescie w nieszczesciu, bo ta na wlosach to
          przynajmniej srednio widoczna jest. chociaz tyle, ale niestety prawda
          taka, ze z luszczyca to trzeba nauczyc sie zyc.
    • maria1954 Re: Łuszczyca włosowa. Pomocy.!!! 22.08.08, 17:47
      polecam Tobie pana ktory na forum zabrał głos ejakubowski@tlen.pl
      przed podjeciem sie leczenia robi bezplatny test zeby zorientowac
      sie czy jest ci w stanie pomoc b-pozdrawiam
    • minika_p Re: Łuszczyca włosowa. Pomocy.!!! 27.05.09, 13:09
      mam tak samo.pomaga mi dermovate - szybko ale krótkotrwale, albo
      zwykła kora dębu - robię napar i zimnym ostudzonym naparem smaruję
      skórę głowy. jedna pani czytałam w gazecie - wyleczyła się
      całkowiecie, tzn.od kilkunastu lat nie ma łuszczycy!! to potrzeba
      cierpliwości z korą dęby, ale naprawdę pomaga, a przynajmniej
      przynosi ulgę w swędzeniu i zmniejsza łuski.
    • ejakubowski Re: Łuszczyca włosowa. Pomocy.!!! 17.08.09, 00:42
      Witam,
      nie jestem lekarzem, sam miałem łuszczycę kilka ładnych lat.
      Potrafię pomóc jeżeli będę mógł choćby jeden dzień w tygodniu obserwować postępy kuracji. Jestem z Poznania, mam doświadczenie
      w usuwaniu łuszczycy. W czasie czterech miesięcy usunę ją z całego ciała bez śladu. Nie gwarantuję jednak że nie powróci ale nauka jaką otrzyma cierpiący, pozwoli zlikwidować ją w zarodku.
      Pozdrawiam Eugeniusz Jakubowski.
      ejakubowski@tlen.pl
    • 2cola Re: Łuszczyca włosowa. Pomocy.!!! 06.09.09, 13:40
      polecam blue cap w szamponie wyniki po nim są bardzo dobre i niema w nim sterydów
      podaję stronę do wyników badań

www.dermocosmetic.eu/badania-blue-cap-spray.html
    • betyy22 Re: Łuszczyca włosowa. Pomocy.!!! 20.09.09, 13:24
      witam.mecze sie z luszczyca chyba z 10 lat...mam zmiany tak jak ty
      tylko w glowie.ostatnio trafilam do pani doktor ktora dala mi
      nadzieje:)
      po pierwsze odstawcie dermovate i inne sterydy do pomagaja ale na
      bardzo krotko a potem szkoda gadac...podwojna masakra!

a wiec na glowie mialam jedna wielka skorupez ktorej sypalo sie
      niemilosiernie!zmiany zaczely wylazic na czolo...odwiedzilam wielu
      lekarzy ale niestety nasi "specjalisci"podchodza do pacjentow
      tasmowo i wszystkim przypisuja dermovate!a tego nie powinno sie
      stosowac bo efekty sa krotkotrwale...zreszta sami wiecie.

pani doktor u ktorej bylam najpierw kazala mi pozbyc sie luski i
      stosowalam na to saliderm gel(chyba tak to sie pisze)potem jak luska
      zlazla smarowalam cocoisem-chyba ze 2 tygodnie dzien w dzien.prawda
      jest taka ze jesli chce sie pozbyc tego swinstwa trzeba byc
      systematycznym bo inaczej sa marne szanse na poprawe.obecnie nie mam
      zmian na glowie w cale!!czasami jak mi cos wylezie to mam w domu
      tubke cocois i smaruje a potem znow mam spokuj.nie sadzilam ze tak
      mi to pomoze bo moja glowa byla w oplakanym stanie.
      jesli chodzi o czolo to jest tu wiecej zabawy i tylko przez brak
      mojej systematycznosci mam jeszcze male pozostalosci.mam chyba z 6
      roznych specyfikow na te zmiany...Rano smaruje keratolan3 a jak sie
      wchlonie to optiderm,w poludnie crotlimazol i locacid a wieczorem
      cicalfate.

mam nadzieje ze wam tez przyniesie to ulge.trzymam kciuki za
      powodzenie:)

dodam ze cocois jest dostepny bez recepty...nie wiem jak reszta bo
      mam je jeszcze od wipisania przez pania doktor.
      jesli macie jakies pytania to z cecia odpowiem freak20@wp.pl
      • trend21 Re: Łuszczyca włosowa. Pomocy.!!! 29.04.10, 09:40
        łuszczycę włosową można leczyć homeopatycznie. łuszczycę tak jak i
        inne choroby skórne trzeba leczyć wewnętrznie, wszystkie smarowania
        to tylko tłumienie choroby. homeopatia jest medycyną,która leczy
        całego człowieka dlatego jest możliwość wyleczenia też tej
        choroby.mail:tarella@op.pl
    • manguszew5 Re: Łuszczyca włosowa. Pomocy.!!! 11.11.09, 22:42
      Ja stosuję od lat szampon dziegciowy. Wcześniej sterydy, pomagały na krótko.
      Dziegć się sprawdza, ale podobno budzi wątpliwości zwłaszcza w UE, w Stanach
      cały czas stosowany.
      • uczula Re: Łuszczyca włosowa. Pomocy.!!! 12.11.09, 12:05
        a u nas...drugi lekarz nie potwierdzil luszczycy.
        stwierdzil natomiast lojotokowe zapalenie skory.
        i tak.
        mnie jest trudno odroznic jedno od drugiego, moim zdaniem drugi
        lekarz mial racje bo:
        zastosowany szampon stiepox (jakos tak nie jestem pewna nazwy) ktory
        jest na LOJOTOK i grzyby, usunal luske z wlosow...
        skora glowy czysta.
        od drugiego lekarza mamy masci na twarz i dziala!...
        :)
        grunt to wlasciwa diagnoza i dobry lekarz...
    • kaczuchaa2611 Re: Łuszczyca włosowa. Pomocy.!!! 16.03.10, 20:31
      spróbuj tego: www.allegro.pl/item962403439_nanokoloidy_srebra_polecam.html
    • jmichalska24 Re: Łuszczyca włosowa. Pomocy.!!! 11.01.11, 15:51
      iredz napisał:

> Jest ktos kto wie cokolwiek na temat łuszczycy włosowej. Mam calutką
      > głowę.Występuje jeszcze w jednym miejscu ale to nie na formu. Nie radze sobie
      > z tym wcale. Poprostu sie sypie o swędzeniu nie wspomne. Przepisano mi
      > Locolid Crelo ale to słabo działą. Jedynie w drugim miejscu daje ulgę na
      > jakies dwa dni. Poradzi mi ktoś cokolwiek.

Polecam skonsultować się z Panią Izabelą Szymczak - na pewno pomoże i doradzi!
      Ul. Lanciego 19 lokal 134, 02-732 Warszawa
    • patrium Re: Łuszczyca włosowa. Pomocy.!!! 19.01.11, 16:25
      A słyszeliście o programie żywieniowym, jako skutecznym sposobie leczenie łuszczycy. Podobno około 65% leczących się w ten sposób pozbywa się tej choroby, no i jest to sposób, że tak powiem w miarę ekologiczny. Co wy na top, cz ktoś z was się takiemu właśnie leczeniu poddał.
    • rozeta77-7 Re: Łuszczyca włosowa. Pomocy.!!! 07.03.11, 20:25
      polecam na likwidację suchej łuski we włosach emulsję sqamax
      trzymać trzy godz.przez kilka dni nastepnie dowolny lek najlepiej w płynie i naprawdę można odpocząć.nie mówię jak długo , bo kto choruje na łuszczycę to wie doskonale że z tym jest różnie.bez recepty ok.20zł.
    • ejakubowski Re: Łuszczyca włosowa. Pomocy.!!! 03.05.11, 16:39
      Osobiście uważam że łuszczyca jest zaraźliwa choć nie każdy może się zarazić od danej osoby, mam na to dowody. Potrafię skutecznie wyleczyć każdy rodzaj łuszczycy nawet u takich osób, które cierpią na tę dolegliwość ponad 20 lat. Leczenie może trwać kilka miesięcy ale jest skuteczne. Mogą nastąpić nawroty ale leczenie nawrotu jest już łatwiejsze i krótsze. Leczenie jest bezpłatne preparat otrzymuje się wg indywidualnej potrzeby. Zależy mi na rozpropagowaniu tej metody leczenia, dokumentowaniu postępów leczenia oraz uczestnictwa wyleczonej osoby w organizowanych spotkaniach dla osób cierpiących na łuszczycę w pobliskich miejscowościach oczywiście w miarę możliwości. Pozdrawiam Eugeniusz Jakubowski tel. 697 182 671 lub 61-660 46 66 adres e-mail: ejakubowski@tlen.pl
      • morfeush7 Re: Łuszczyca włosowa. Pomocy.!!! 16.11.11, 11:56
        Witam. Czytam te wypowiedzi wszystkie na temat łuszczycy i jakie macie metody zwalczające tą chorobę to jest mało pojętne. Wielu ludzi pisze że ma metody leczenia! nie!! dlatego, że jest to choroba która nie jest wyleczalna, lecz można ją tylko zaleczyć. Choruję na łuszczycę już 11 lat i mam ją na całym Ciele!! wiele czytałem, odwiedzałem wiele klinik, stosowałem metody BSM, sterydy wszystko co możliwe. Pewnego dnia znalazłem lek, który nie jest w Polsce dostępny, mało tego jest drogi jeden litr kosztuje 195zł plus przesyłka :( ale skuteczny. zamówiłem lek czekałem 2 tygodnie na dostawę, piłem go przez 1.5 miesiąca, 30mm dziennie, oprócz tego miejsca pokryte łuszczycą smarowałem tym lekiem. Łuszczyca pomału zaczynała zanikać, skorzystałem z solarium. następnego dnia miałem ciało czyste, miałem łzy w oczach ze szczęścia! było to dla mnie na początku mało wiarygodne ale nie miałem nic do stracenia. Ogólnie zamówiłem 3 butelki tego leku całą kuracja trwała 1.5 miesiąca. Od trzech lat nie mam na sobie ani jednej plamy, mogę się rozebrać na plaży nie muszę się wstydzić ludzi którzy spoglądali na mnie jak na... brak aż słów! Poleciłem wielu moim znajomym którzy chorowali nie tylko na łuszczycę i są zadowoleni!
        • tomaszek21_6 Re: Łuszczyca włosowa. Pomocy.!!! 08.01.12, 09:54
          Słuchaj, a coś takiego próbowałaś? luszczycaleczenie.net.pl/2011/11/09/czy-luszczyca-moze-przegrac-w-starciu-z-guggulem/ jakaś roślina, czy coś takiego
    • sulphur-busko-zdroj Re: Łuszczyca włosowa. Pomocy.!!! 30.10.11, 18:41
      Poczytaj o szamponie leczniczym ZDRÓJ - leku wskazanym w leczeniu łuszczyc skóry głowy i łojotokowego zapalenia skóry głowy. Szampon leczniczy ZDRÓJ możesz kupić w dobrych aptekach.
      • magdag28 Re: Łuszczyca włosowa. Pomocy.!!! 26.01.12, 12:38
        Mam identycznie jak autorka watku z tym że pokazalo mi sie w tym innym miejscu jak to piszesz czyli pachwiny posladki i cale te okolice w kwietniu ubieglego roku no i na łydce taak bardziej przy kostce jedenj nogi ale ze chodzilam na rehebilitacje (ydromasaż) myslslm ze zlapalam cos w tym basenie dopiero jak sie tak strasznie rozognilo i tragicznie swedzialo lekarka uznala ze moze to byc luszczyca a juz wtedy mialam we wlosach masakre dodam ze nigdy wczesniej nie mialam lupiezu wiec scielem wlosy an krotko zeby bylo latwiej dbac o te glowe i uzywaam teraz
        -szmpon na glowe clobex (po tygodniu stosownia dzien w dzien super bylo potem mialam robic co 2 dni prze 2 tygodnie i tez oki a potem raz w tygodniu tym a tak to normalnie zwykly moj szampon i jest masakra mam 3 razy gorzej jest cyrk i nie wiem jak sobie poradzic a lekarka zalamuje rece i moei ze nie wie co jest i co mi poradzic :()
        -Elosalic maść na łydkę
        -lotriderm na miejsca intymne
        -elosone na zmiane z eloslic i lotriderm 3 razy w tygodniu raz tu raz tu
        ..i jak smaruje jest dobrze nie swedzi zasycha i znika jak przestane smarowac to za 2 dni gora mam to samo i strasznie swedzi na spniu rozdrapuje do krwi... jezdzie do dermtologa 260km bo blizej nikt nic nie wie kazdy odyla mnie do innego....
    • magdag28 Re: Łuszczyca włosowa. Pomocy.!!! 26.01.12, 12:40
      iredz pisalam do ciebie na priv le sie nie da
    • effkalive Re: Łuszczyca włosowa. Pomocy.!!! 12.03.12, 19:47
      nad tym paskudztwem ciężko zapanować i trzeba się uzbroić w cierpliwość, co gorsza to co pomaga jednej osobie wcale nie musi pomóc innym. Najważniejsze - starać się jakoś opanować stres, bo nerwy jedynie pogarszają stan skóry. Co do sposobów na łuszczycę głowy radzę poszukać rad na tematycznych łuszczycowych forach
    • slodki007 Re: Łuszczyca włosowa. Pomocy.!!! 18.11.12, 11:33
      Witam tu Przemek Slodkowski choruje na łuszczyce przeszlo 6 lat stosowalem juz wszystkie masci nic nie pomagalo az 2miesiace temu zaczolem uzywac nowego produktu mam niesamowite rezultaty moge przeslac zdjecia jak na mnie to podzialalo to nie samowite moj email p.slodki23@gmail.com tel 00353860723410 mieszkam w irlandi jesli ktos jest zainteresowany moze sie ze mna kontaktowac Przemyslaw Slodkowski
    • oeoillan Re: Łuszczyca włosowa. Pomocy.!!! 15.05.17, 18:04
      Dzień dobry, Wśród produktów Oillan Med.+ znajdzie Pani aż 3 różne szampony: Delikatny szampan dermatologiczny dla skóry wrażliwej, Kojąco-nawilżający szampon, który łagodzi świąd i łuszczenie skóry oraz Geratolityczny szampon przeznaczony dla skóry głowy ze zmianami łojotokowymi. Dodatkowo może Pani również kupić Żel do skóry głowy - szybko się wchłania, łagodzi podrażnienia i reguluje pracę gruczołów łojowych. Wszystkie produkty można kupić w aptekach (ich dostępność można sprawdzić na stronie www.ktomalek.pl).

W razie dalszych pytań pozostaję do dyspozycji, zachęcam również do kontaktu pod adresem: oillan@oillan.pl
      Pozdrawiam,
      Online Ekspert marki Oillan
    • monikalasek Re: Łuszczyca włosowa. Pomocy.!!! 29.01.23, 16:37
      do mycia głowy mam szampon z psorisel i w środku ma w sumie dziegieć brzozowy, ekstrakt z wierzbówki kieprzycy, ekstrakt z wierzby białej, niacynamid, pantenol, betaina czy glinka biała i generalnie bardzo sobie chwalę na łuszczycę.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka