Gość: jola Re: Jaki jest prawidłowy poziom cholesterolu i cz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 23:31 Mam od lat duży cholesterol bo ok 310 całkowitego obecnie zrobiłam badania na frakcje : trójglicerydy 186 mg/dl,HDL 72mg/dl,LDL 216mg/dl.Mam dużo złego ale i więcej niż norma przewiduje dobrego,trójglicerydy w normie.Proszę o konsultację. PS.jeśli cholesterol całkowity jest 158 mg/dl Odpowiedz Link Zgłoś
darspan1 Re: Jaki jest prawidłowy poziom cholesterolu i cz 01.11.04, 08:42 Gość portalu: jola napisał(a): > Mam od lat duży cholesterol bo ok 310 całkowitego > obecnie zrobiłam badania na frakcje : trójglicerydy 186 mg/dl,HDL 72mg/dl,LDL > 216mg/dl.Mam dużo złego ale i więcej niż norma przewiduje dobrego,trójglicerydy > > w normie.Proszę o konsultację. > PS.jeśli cholesterol całkowity jest 158 mg/dl Zapoznaj sie z "zywienie Optymalne" J.Kwasnieswki. Wyniki twoje sa zle ale ja nie jestem lekarzem, chociaz wielu z nich takze niewlasciwie interpretuje wyniki, co doswiadczam w moim przypadku. ^6 lat jem tlusto ale z niewielka iloscia weglowodanow i mam tez wysoki cholesterol bo 280 mg/dl ale HDL jest 80mg a u zdrowego czlowieka HDL powinien stanowic 25% calkowitego (w/g medycyny akademickiej)wic ja mam wiecej, natomiast TRG mam 35mg i to jest najlepzy dowod na tosowanie zywienia optymalnego. moglbym pisac wiecej, ale zaraz zjawia sie pieski, co beda szczekac na mnie.. pozdrawiam Dariusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi Re: Jaki jest prawidłowy poziom cholesterolu i cz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.11.04, 10:59 hau, hau !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepi Re: Jaki jest prawidłowy poziom cholesterolu i cz IP: *.ztpnet.pl 01.11.04, 17:36 Poszoł won kundlu... Odpowiedz Link Zgłoś
fraudaid Re: Jaki jest prawidłowy poziom cholesterolu i cz 06.11.04, 14:35 Gość portalu: pepi napisał(a): > Poszoł won kundlu... Nie becz baranie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Jaki jest prawidłowy poziom cholesterolu i cz IP: *.ne.client2.attbi.com 01.11.04, 19:19 Sekta optymalnych czuwa! Odpowiedz Link Zgłoś
darspan1 Re: Jaki jest prawidłowy poziom cholesterolu i cz 06.11.04, 11:04 A ty? corobisz?- tez czuwasz! odpowiedzialbys na temat? - nie potrafisz a co potrafisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: are Uwaga na fanatykow religijnych !!! IP: *.clubnet.pl 01.11.04, 19:33 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=13107372 To niebezpiecna dieta i moze szybko pogorszyc stan chorego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Euronymous TSH a cholesterol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.04, 19:09 a jesli pan medyk mi powiedzial, ze moje 147 całkowitego, to za malo? :| czy to moze byc prawda? sugeruje mi on, ze mam nadczynnosc tarczycy... w sumie, to od bardzo dawna mialem objawy, teraz jeszcze to :] zanim bede mial wyniki TSH chcialbym sie jeszcze spytac :) jaka jest ta dolna granica całkowtego? mam 19 lat, szczuply, silownia, 186cm, szkoła... Odpowiedz Link Zgłoś
brumbak 150-200 23.11.04, 20:08 poziom pow. 220 jest juz alarmowy wymagający konsultacji lekarza ja ma 160 po 20 latach diety vege jem bardzo duzo węglowodanów( oczywiście tych złożonych- pełnoziarniste pieczywo. kasze oraz oczywiście masa warzyw surówek owoców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: 150-200 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 20:37 buraku, a ile masz lat dzieciaku? niski poziom cholesterolu nie świadczy wcale o dobrym zdrowiu. jak na dziś ogólny zalecany poziom całkowitego cholesterolu jest przyjęty z sufitu i nie oparty na pełnych badaniach. powiny być zachowane tylko właściwe proporcje pomiędzy HDL i LDL oraz poziom trójglicerydów poniżej 100 co gwarantuje ci dobre zdrowie. ps. wysoki poziom trójglicerydów skutkuje zawsze miażdżycą. Odpowiedz Link Zgłoś
brumbak spadaj chamie tłuszczojadzie 26.11.04, 10:29 Gość portalu: x napisał(a): > buraku, a ile masz lat dzieciaku? > niski poziom cholesterolu nie świadczy wcale o dobrym zdrowiu. > jak na dziś ogólny zalecany poziom całkowitego cholesterolu jest przyjęty z > sufitu i nie oparty na pełnych badaniach. > powiny być zachowane tylko właściwe proporcje pomiędzy HDL i LDL oraz poziom > trójglicerydów poniżej 100 co gwarantuje ci dobre zdrowie. > ps. wysoki poziom trójglicerydów skutkuje zawsze miażdżycą. ................... jak jesteś taki odważny i rzucasz wyzwiskami to się przynajmniej zaloguj prymitywie Odpowiedz Link Zgłoś