Dodaj do ulubionych

Straszne pocenie się

15.07.16, 05:01

Lekarze nic mi nie pomogli----jakie zioła,kuracje zastosować ?
Obserwuj wątek
    • tymoteusz.a Re: Straszne pocenie się 15.07.16, 09:16
      Nadmierne pocenie jest skutkiem nowotworów/chorób mieloproliferacyjnych. Pierwsze to morfologia z płytkami. I ewentualnie wizyta u hematologa.
      • koziorozka Pot 15.07.16, 15:53
        1. Poci ci się twarz, dłonie, pachy, głowa, całe ciało?
        2. Co ci zalecił dermatolog i jak długo stosowałeś
        3. Jakiś miesiąc temu (nie dawniej) goodman41 pisał tu, że pocił się ileś lat, ale coś mu pomogło. Nie pamiętam co, poszukaj jego postów.
        4. Czytałeś?
        forum.gazeta.pl/forum/w,22,158112460,158112460,Problem_z_poceniem_sie_na_twarzy.html#p158151471
        forum.gazeta.pl/forum/w,22,161160375,161160375,Moj_pot_strasznie_smierdzi.html#p161192973
        stowarzyszeniezyskajzdrowie.pl/node/1054

• snajper55 Re: Straszne pocenie się 15.07.16, 11:08
      voxave napisała:

> Lekarze nic mi nie pomogli----jakie zioła,kuracje zastosować ?

Skoro lekarze nie pomogli, to na pewno jest to borelioza. No, może być to też objaw zbyt wysokiego poziomu wapnia. Lub jest to candida. Proponuję urynoterapię połączoną z akupunkturą i okadzaniem dymem z palonego runa alpaki (Vicugna pacos). Trzy razy dziennie do skutku. Jakiegokolwiek.

S.
      • voxave Re: Straszne pocenie się 15.07.16, 11:53
        Zaraz Cię Snajper uduszę.Za urynoterapię i okadzanie.
        • snajper55 Re: Straszne pocenie się 15.07.16, 14:44
          voxave napisała:

> Zaraz Cię Snajper uduszę.Za urynoterapię i okadzanie.

Nie udusisz, bo byś się spociła. :D

S.
          • voxave Re: Straszne pocenie się 15.07.16, 16:44
            I tu mnie sarduszko masz:)
    • jantoni.jajcorz Re: Straszne pocenie się 15.07.16, 13:52
      Ponoć picie naparu szałwii daje efekty.
      • voxave Re: Straszne pocenie się 15.07.16, 16:52
        Jantoni--i tu masz rację.Zjadłam tonę tabletek perspiblok i nażłopałam wiele kubków naparu z szałwii.Dostałam od tego naparu srogiej biegunki.Dalej się pocę,ale tylko obręb głowy,karku.Dosłownie leje mi się z włosów.Jestem w rozpaczy.Piłam na czczo wodę z sokiem ze świeżej cytryny.I dupiec.Moja lekarz podstawowa rozkłada ręce,specjaliści dermatolog i diabetolog bezradni.
        • jantoni.jajcorz Re: Straszne pocenie się 15.07.16, 20:47
          Ja się pocę (od kilku miesięcy) we śnie, w dole karku i górze klatki piersiowej (blisko szyi).
          W ciągu nocy zmieniam 3 koszulki :(
          Ilość chorób nie zmieniła mi się od lat. Nie wiem co nowego załapałem:(
          Spróbuję przywyknąć :?
          • voxave Re: Straszne pocenie się 16.07.16, 16:19
            Staram sie znaleźć przyczyę.Może to nerki, zrobiły mi sie dwa kamienie na lewej--czekam na styczeń 2017 do nefrologa,a potem rozbijanie ultra dźwiękiem.Coś tego moczu za mało,to może leci porami:)
            Druga sprawa, to może zaburzenia hormonalne--na tarczycy pojawił sie mały guzek.
            Fitolizyna od jutra i inne moczopędne:)
          • jantoni.jajcorz Re: Straszne pocenie się 13.12.16, 07:54
            jantoni.jajcorz napisał:
            > Ja się pocę (od kilku miesięcy) we śnie, w dole karku i górze klatki piersiowej (blisko szyi).
            > W ciągu nocy zmieniam 3 koszulki :(

Miesiąc temu nieco się rozchorowałem - temp. 36,8 d0 38,4. O dziwo, pocenie znacznie się zmniejszyło.
            Teraz teoretycznie jestem zdrowy, ale temp. 36,0 st.C i zacząłem się znowu mocno pocić.
            Da się coś z tym (poceniem) zrobić?
            • margolcia_63 Re: Straszne pocenie się 13.12.16, 08:37
              Co zrobić? Pisać we własnym wątku. :)
              Miałeś/masz zapalenie ślinianek stąd pocenie w okolicach szyi. Bierz polopirynę lub coś innego na rozgrzewkę i cierpliwie czekaj. Toksyny muszą gdzieś wyjść. Każde zakażenie wiąże się ze stanem zapalnym a stan zapalny potrzebuje czasu by wygasnąć.
              Chyba że, to nie było zakażenie wirusowe, ale to i tak jest stan zapalny tylko nie wygaśnie bez interwencji. Ślinianki mogą podlegać procesom nowotworowym, zatkaniu, kamieniom...
              • margolcia_63 Re: Straszne pocenie się 13.12.16, 08:43
                Kamienieniu-lepiej brzmi.
              • jantoni.jajcorz Re: Straszne pocenie się 13.12.16, 12:01
                margolcia_63 napisała:

> Co zrobić? Pisać we własnym wątku. :)
                Przeca piszem:)

> Miałeś/masz zapalenie ślinianek stąd pocenie w okolicach szyi. Bierz polopirynę lub coś innego na rozgrzewkę ...
                Może być C2H5OH ??

> ....Ślinianki mogą podlegać procesom nowotworowym ...
                19.12.16 idę na USG ślinianek - na wsiakij pożarnyj słuczaj

Reasumując: piasek wszystko wyciągnie :/
                • margolcia_63 Re: Straszne pocenie się 13.12.16, 21:28
                  C2H5OH nie zalecam odwadnia ogólnie i miejscowo. Miałam raczej na myśli imbir, sok z malin i tego typu ingrediencje, ale najlepiej aspirynę, jak możesz.
        • snajper55 Re: Straszne pocenie się 15.07.16, 22:06
          voxave napisała:

> Jantoni--i tu masz rację.Zjadłam tonę tabletek perspiblok i nażłopałam wiele ku
          > bków naparu z szałwii.Dostałam od tego naparu srogiej biegunki.Dalej się pocę,a
          > le tylko obręb głowy,karku.Dosłownie leje mi się z włosów.Jestem w rozpaczy.Pił
          > am na czczo wodę z sokiem ze świeżej cytryny.I dupiec.Moja lekarz podstawowa ro
          > zkłada ręce,specjaliści dermatolog i diabetolog bezradni.

Pocenie jest potrzebne i ostatnie reklamy tabletek perspiblock budzą we mnie niesmak. To tak, jakby ktoś był zadowolony, że przestał sikać i nie traci czasu w toalecie. Oczywiście nadmiar czegokolwiek jest szkodliwy a co najmniej męczący. Jednak nasz organizm jest na tyle skomplikowanym mechanizmem, że poznanie przyczyn takiego a nie innego jego działania jest czasem (często?) niemożliwe, o sterowaniu tym działaniem już nie wspominając. Kiedyś, przez długi okres miałem napadowe ataki pocenia się tuż przed deszczem. Cały spływałem. Miałem przynajmniej ten zysk, że mogłem deszcz przepowiadać. Trwało kilka lat i minęło. Nie, nie polubiłem.

S.
          • voxave Re: Straszne pocenie się 16.07.16, 16:10
            Pocenie jest ok.Ale nie takie jakie przezywam teraz.Lada wysiłek,zalewa mnie pot,włosy mokre.Zmiana ze sklepu i na powrót włosy mokre.W sklepie jest np klima i tez nagle sie pocę.Klimakterium już przechodziłam i to dwa razy.Wstydzę się,bo wszyscy normalni czasem ktoś buzie przetrze chusteczką,a ja mokre włosy,czerwona gęba,gorąco mi ciągle,O nocy nawet nie wspomnę,zmieniam koszulkę bo mokra.Nie mogę nosić nic ze sztucznym,tylko bawełnę. Nie mogę przebywać wśród ludzi.
            • bardu Re: Straszne pocenie się 01.12.16, 17:51
              Mam to samo i to od 4 lat. Lekarze albo ignorują, albo mówią, że to taka moja uroda. Jak pytam dlaczego dopiero od 4 lat to ignorują. Przechodzę dokładnie to samo co Ty, wciąż mokre włosy, pot się leje po twarzy. Nawet teraz, temperatura na zewnątrz na minusie, wchodzę do sklepu i w ciągu minuty pot się ze mnie leje. Wychodzę, kiedy muszę, a każde wyjście z domu to stress, który pewnie dodatkowo wpływa na nadpotliwość. Żyć się nie chce.
              • black.joanna Re: Straszne pocenie się 04.12.16, 00:53
                a może to hormony?
                • bardu Re: Straszne pocenie się 04.12.16, 10:53
                  Mam 66 lat, więc raczej nie.
                  • margolcia_63 Re: Straszne pocenie się 04.12.16, 14:24
                    Przy niedomagającej wątrobie też mogą pojawić się zlewne poty. Radziła bym przyjrzeć się oprócz nerek też temu narządowi. USG i próby wątrobowe. Koniecznie oba badania bo zdarza się, że przy marskości próby wątrobowe są całkiem dobre.
                    • bardu Re: Straszne pocenie się 06.12.16, 10:58
                      Mam rzeczywiście lekko stłuszczoną wątrobę, ale parametry w normie. Lekarze nie widzą konieczności leczenia. Co poza dietą mogłoby pomóc? Nerki w porządku.
                      • margolcia_63 Re: Straszne pocenie się 06.12.16, 11:59
                        Np. Essentiale forte. Dobrze też usprawnić pracę dróg żółciowych np. Cholestil ale jest na receptę. Za to bez, jest Boldaloin. I ruch. Ogranicz też cukier. Jest go wszędzie pełno w formie ukrytej, więc chociaż ten w formie jawnej.
                        • bardu Re: Straszne pocenie się 06.12.16, 15:46
                          Z cukrem to już walczę od dłuższego czasu z różnymi efektami, niestety. Kupiłam też ostropest w tabletkach. Nie mam pęcherzyka żółciowego, to też pewnie powoduje różne zaburzenia trawienia. Spróbuję z Boldaloinem. Dzięki za rady. :)
                          • koziorozka wątroba 06.12.16, 18:09
                            bardu napisała:
                            > Kupiłam też ostropest w tabletkach

Esseliv i Essentiale to leki (nie suplementy) z fosfolipidami z nasion soi.
                            Ostropest to sylimaryna. Lek (nie suplement) z nią to np. Sylimarol, Lagosa, Silimax
                            Tu sobie obejrzyj
                            www.doz.pl/szukaj/s0-Phospholipidum+essentiale,leki
                            www.doz.pl/szukaj/s0-Silibi+mariani+extractum+siccum,leki
                            • margolcia_63 Re: wątroba 06.12.16, 21:03
                              Jak nie masz woreczka żółciowego to tym bardziej powinnaś zadbać o drogi żółciowe. Odpływ żółci na potęgę wspomaga biała rzodkiew - teraz sezon. Trze się na tarce + parę kropli oleju, można posolić. Tylko na początek w małych ilościach bo to mocna rzecz. Ja lubię, tylko strasznie po takiej surówce ssie.
                              Z tego co ja wiem, to nie udowodniono właściwości regeneracyjnych silimaryny (wyciąg z ostropestu) dla wątroby poza jednym wyjątkiem jakim jest zatrucie muchomorem sromotnikowym. Ja wybrała bym fosfolipidy.
                              • bardu Re: wątroba 07.12.16, 10:25
                                > biała rzodkiew - teraz sezon
                                Bardzo lubię, ale mój brzuch bardzo jej nie lubi. Niestety.
                            • bardu Re: wątroba 07.12.16, 10:23
                              Pani w aptece zaproponowała mi Essensival Phospholipide. Skład ten sam co Essentiale Forte, tylko tańszy. Co o tym myślisz? Biorę sporo leków (na nadciśnienie, arytmię, alergię, refluks), to wszystko sporo kosztuje, więc muszę patrzeć na ceny. Ale skuteczność oczywiście jest dla mnie najważniejsza.
                              • margolcia_63 Re: wątroba 07.12.16, 10:52
                                Warto porównać ilość fosfolipidów ale jak p. aptekarka twierdzi, że mają równoważne ilości to bierz zamiennik.
                                To pewnie też masz wysoki cholesterol?
                                • bardu Re: wątroba 07.12.16, 13:53
                                  Nie wiem szczerze mówiąc. Brałam przez wiele lat lek na obniżenie cholesterolu, więc był niski. W maju kardiolog stwierdził, że nie ma potrzeby brać tego leku i zalecił odstawienie. Byłam w lipcu w szpitalu, ale tego badania akurat mi nie zrobili. W styczniu zamierzam poprosić o skierowanie na badania, to będę wiedzieć. Przed lekami najwyższy poziom jaki miałam to było ok. 230. Pewnie niepotrzebnie brałam te statyny tyle lat.
                                  • margolcia_63 Re: wątroba 07.12.16, 21:40
                                    Mam nadzieję, że nie brałaś statyn przy oznaczonym tylko cholesterolu całkowitym?
                                    W każdym bądź razie, teraz koniecznie domagaj się jeśli już będziesz się badać, pełnego profilu lipidowego, czyli powinny być oznaczone: HDL, LDL i trójglicerydy.
                                    Statyny to nie są fajne leki, mają poważne skutki uboczne.
                                    • bardu Re: wątroba 07.12.16, 22:25
                                      Oczywiście, że miałam wynik tylko całkowitego. To było pewnie z 10 lat temu. Dopiero parę lat temu miałam oznaczone frakcje i wyniki były ok. Pewnie dlatego ostatni kardiolog uznał, że statyny są niepotrzebne. Wcześniej, kiedy leczyłam się u innego kardiologa wspominałam kilkakrotnie o odstawieniu tego leku, ale twierdził, że muszę go przyjmować. Od maja go nie biorę i czuję się świetnie. Zobaczymy, jakie będą wyniki. Bardzo dziękuję za cenne rady. Pozdrawiam.
      • karuzela65 Re: Straszne pocenie się 10.10.18, 10:57
        Picie szalwi bardzo pomaga, lecz pijemy tylko przez dwa tygodnie po szklance w ciągu dnia a potem przerwa dwa tygodnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka