iskierka2015 16.07.16, 19:46 czy mozecie cos polecic co kupic bez recepty zeby to sie wchłoneło jeszcze 3 tygodnie nie mam ubezpieczenia wiec musze jakos sama sobie poradzic Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sp9tcu Re: hemoroidy zewnetrzne 16.07.16, 22:15 No to jeszcze raz 1 Co to są hemoroidy ? Są to żylaki odbytu w stanie zapalnym Każdy ma zylaki odbytu kobieta mężczyzna ,dziecko wszyscy Normalnie zylaki odbytu są z chowane i nie wykazują stanu zapalnego jednak czasami pojawia się stan zapalny przyczyny zaparcia słabe żyły 2 Czy to jest nowotwór Jak pisałem to zylaki odbytu a wiec żaden nowotwór 3 Czy to może przejść w nowotwór Nie nie może 4 Czego można się spodziewać ( objawy ) 1- Krwawienie 2- ból 3- wypadanie tego 4- zaczerwienienie 5- Stan zapalny 6 Czy to jest niebezpiczne dla zdrowia ? Nie ,można sprawdzic przy dużych krwawieniach hemogloninę 7 Czy to wyleczone może się powracać Tak może i to zawsze 8 Co robić Udać się do chirurga i zacząć intesywne leczenie 9 Jak wygląda leczenie Co do tabletek odradzam zwłaszcza alegikom dobre czopki to wydatek 35 zł ale warto stosuje się je 2 razy dziennie albo na noc i po wyprużnieniu i tak przez 10 dni potem maść 10 Czy mozna tego hemoroida który wypadł wcisnąć wcisnąć do środka tak ale moze trochę boleć 11 NIepokojące objawy Wysoka gąrączka bardzo silny ból wtedy od razu na SOR 12 Co ryzykuje jak kupie tańsze lekarstwa i będe się sam leczył Nie wyleczeniem i strata pięniedzy Ja ma bardzo czesto hemoroidy osttanio miałem duzy epizod krwawienia ,wypadanie ból odpowiednie leczenie i wszystko przeszło 13 Czy to samo przejdzie raczej nie Polecam Posterisan jedyne dobre i skuteczne drogie około 40 zł ale skuczene Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: hemoroidy zewnetrzne 16.07.16, 22:17 Czopki Hemorol, Procto - glivwenol. Odpowiedz Link Zgłoś
margolcia_63 Re: hemoroidy zewnetrzne 17.07.16, 07:15 To nie żylaki a sploty żylne! Jak wchodzą w stan zapalny znaczy, że... .albo .... Krążenie żylne jest upośledzone, warto zastosować preparaty poprawiające krążenie żylne. Zadbać o właściwy ruch ale bez przysiadów! Rower też niekoniecznie. Dbać o higienę i dobrą bieliznę. Dobre miejscowe prepaty to Anusol ale chyba wycofany, i Anulen. Inwazja candidy też powoduje stan zapalny. Najczęściej jednak to wynik obstrukcji i wtedy wystarczy popracować nad dietą i uregulować wypróżnienia. Na SOR raczej z hemoroidami bym się nie wybierała, na OIOM też! Jak nie pomogą zabiegi we własnym zakresie to udaj się do proktologa. Odpowiedz Link Zgłoś