13.09.24, 22:20
Cześć! Od kilku lat mam problemy z wypróżnianiem się. Boli mnie odbyt przy oddawaniu stolca. W lutym tego roku miałem kolonoskopię. Wyszły mi na niej hemoroidy I/II stopnia. Lekarz prowadzący kazał mi zażywać DIH, Solescin i czopki Proktis M. Stosuję to wszystko, ale wciąż mam nieprzyjemności związane z robieniem kupy. Czy macie swoje doświadczenia w takich sprawach?
Obserwuj wątek
    • koziorozka Re: Hemoroidy 14.09.24, 11:33
      darko2356 napisał:
      > Czy macie swoje doświadczenia w takich sprawach?
      --------------------------
      Wiosną tu było
      forum.gazeta.pl/forum/w,22,79413801,79413801,hemoroidy_prosze_pomozcie.html
    • sp9tcu Re: Hemoroidy 16.09.24, 00:16
      Sorry ale miałem kłopoty z zalogowaniem No i tak pisałem już wiele razy i mówiłem ludziom tłumaczyłem i tak dalej i tak dalej obecnie Zacznę od tego że za kilka lat tak mówi mówią profesorowie i to mądrzy profesorowie z Warszawy badaniem w kierunku nowotworu jelita grubego i jelit bez problemów jelit będzie test Fit czyli test na krew utajoną taki Specjalistyczny nie taki co w aptece koszt 120 140 zł Może nawet będzie wkrótce refundował co Narodowy Fundusz Zdrowia też można robić raz lub dwa jak to tam będzie to nie wiem dokładnie I dopiero Ci którzy zrobią ten test będą będą będzie pozytywny wtedy będzie robiona kolonoskopia podstawową sprawą przy tym teście trzeba mieć wyleczone hemoroidy druga sprawa to dziwię się że poszłaś od razu na kolonoskopię przy hemoroidach No to jest już naprawdę głupstwo jest to już robione przez Wielu profesorów i tak dalej i tak dalej na kolonoskopię nic kolonoskopia nie służy do badań hemoroidów tylko służy do badań No właśnie jelita grubego poczytaj SP 9 tcu hemoroidy bo ja muszę powiedzieć też zwariowałem na temat hemoroidów inne rzeczy a rzecz a w tej chwili nie panikuję bo wiem co to jest powiem nieładnie jest to upierdliwa sprawa i co najgorsze sprawa która może być do końca życia nie da się wyleczyć hemoroidów zabiegi chirurgiczne i jeszcze powodują większy ból gumkowanie itd itd itd Nic nie pomogą praca czas Może się udać a raz a czas może być ból i to nie do zniesienia bólu ja mam często hemoroidy i jest to spowodowane tym że siedzę no i drugą sprawą też mam słabe mięśnie związane z moim chorym kręgosłupem oczywiście krew przy hemoroidach się leje to jest normalna krew żywa świeża pestopowy objaw hemoroidów i tym obecnie się absolutnie nie przejmuje leczenie nim leczenie to diagnoza należy udać się do bardzo dobrego zaufanego chirurga albo patologa albo jakiegoś zaprzyjaźnionego lekarza żeby po prostu zbadał ja mam lekarza pana doktora kozika i czasami wpadam na kontrolę pan doktor Kozik przyjmuje w Andrychowie w przychodni Rynek 26 we wtorki jeśli chodzi o dalsze badania to nie ma absolutnie sensu robić czego robić badań na krew utajoną ponieważ jeżeli mamy chore hemoroidy i krwawi to od razu wynik będzie pozytywny więc podstawa w stanie ostrym hemoroidów Nie robimy żadnych badań na krew utajoną nie ma to sensu wynik zawsze będzie pozytywny leczenie co do tabletek nie wiem ja tabletek na hemoroidy nie stosuje ponieważ jestem alergikiem Miałem pewne tabletki Skończyło się to twardym językiem i tak dalej wylądowałem na sorze nic mi się nie stało dostałem Clemastin w kroplówce i jakieś tam lekarstwo jeszcze dostałem coś na żołądek i przeszło dlatego do tabletek nie mam zaufania natomiast jedynym i podstawowym mlekiem który jest i który stosuje i który mam zawsze w domu a ten lek musi być w lodówce uwaga lek musi być w lodówce jest lek który zostanie przepisany przez lekarza posterisan h ale nie zwykły posterisan tylko właśnie to co napisałem posterisan h to lekarstwo kupisz niestety tylko na przepis lekarza ponieważ jest to specjalistyczne posiada bakterie coli i posiada steryd bakterie coli powodują reakcje że organizm niszczy stan zapalny a posiada to lekarstwo lub jest steryd który właśnie leczy stan zapalny lek jest drogi w tej chwili kosztuje nie wiem chyba 60 zł nie stosuje żadnych nie zalecam żadnych innych czopków za 20 - 30 zł przerabiałem strata czasu większy ból teraz pytanie jak go zastosować to lekarstwo które nas już pisałem powyżej czyli posterisan h bo o tym będziemy mówić teraz przede wszystkim nie stosujemy przewlekle nie stosujemy go dłużej niż 10 dni Gdyż zabiera steryd który jeszcze bardziej spieprzy sprawę a za dużo bakterii Coli też skomplikuje sprawę więc jako stosować tą dwie metody pierwsza metoda to jest dwa razy dziennie po jednym czopku przez 5 lub 10 dni stosujemy to w ostrych przypadkach Natomiast w takich stanach mniejszych Ja stosuję zawsze po wypróżnieniu po każdym wypróżnieniu niezależnie czy jest krew czy nie ma stosuje jeden czopek Zaznaczam nie dłużej niż 5 do 10 dni i wtedy są efekty bardzo dobre u mnie jeśli nie ma ostrego stanu wystarczają trzy cztery czopki po wypróżnieniu a więc trzy cztery wypróżnienia i jest po sprawie Jeśli coś jest gorszego to stosujemy przez 5 dni a nawet jeśli po konsultacji z lekarzem Następnie musimy Odczekać około dwóch tygodni i wtedy jeśli nie przejdzie no to wtedy jest nieciekawe ale mi zawsze przychodzi stan zapalny hemoroidów przeważnie dwa trzy cztery tygodnie i tutaj Uwaga końcowa hemoroidy powracają Jeszcze raz powtarzam hemoroidy powracają to znaczy w każdej chwili mogą powrócić w każdej dosłownie w każdej chwili radzę wtedy mieć przygotowany od razu posterisan h przechowujemy go w lodówce i jeśli się coś zaczyna stos dziać to od razu go stosujemy to jest czopek a więc wiadomo gdzie się go stosuje Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka