Dodaj do ulubionych

Powiększone węzły chłonne

23.12.23, 00:06
Witam, mam 20 lat i 3 miesiące temu bylam u lekarza z bólem prawej strony podbrzusza z obawa przed wyrostkiem. Lekarz mnie zbadał, zrobil morfologię i uznał, że to na pewno nie wyrostek. Dostałam skierowanie na kolokoskopie, bo stwierdził że może to uchyłek, termin na kwiecień. Od dwóch tygodni zmagam się z hemoroidami (tak mi się wydaje), od czasu do czasu mam zaparcia, stosuje czopki które znacznie mi pomagają, krwi nie ma prawie wcale, jedynie swędzenie i ból. W międzyczasie wrócił ból z prawej strony brzucha I chodzę częściej sikać zwłaszcza rano mimo tego że nie pije więcej. Dziś wyczułam powiekszone wezly chłonne na prawej wewnętrznej stronie uda, ktory boli przy dotyku zaraz przy pachwinie. Zaczęłam dziś brac furagine. Jestem panikara i ten ból brzucha I wezly chłonne nie dają mi spokoju. Proszę doradźcie mi coś zebym nie zwariowała:) teraz święta więc do lekarza się nie wybiorę.
Obserwuj wątek
    • koziorozka Re: Powiększone węzły chłonne 23.12.23, 13:56
      Zrób szybko USG
      Jak ból nie zniknie, to nie patrz na święta tyko leć do lekarza na dyżur w szpitalu
      • darusja Re: Powiększone węzły chłonne 23.12.23, 15:35
        Jeśli nie przejdzie to pewnie pojde do lekarza między świętami, to nie jest mocny ani stały bol, tylko bardziej pobolewanie właśnie w pachwinie i trochę wyżej tam gdzie wezly chłonne, z tego co wiem jeśli bolą to jest stan zapalny. Możliwe, że mnie zawiało i stąd te objawy. Poza tym czuje się dobrze nie mam innych objawów a usg mialam robione kilka miesięcy temu i było w porządku. Morfologie tez robilam 2 tygodnie temu.
    • sp9tcu Re: Powiększone węzły chłonne 23.12.23, 20:04
      Przyczyn mozze byc wiele
      od przepukliny po sprawy nowotwotrowe
      jest tego duzo
      po co kobieto ciagle robisz morfologie
      zrób usg i się wyjśani
      jak tak boli jak mówisz to wyglada mi na kamice nerkową
      wiec rzurawina nie pomorze
      pij nospa dwa razy 2

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka