23.07.23, 16:09
Hej. Ostatnio parę razy mi sie zdarzyło że miałam okropne zawroty głowy i mdliło mnie dosłownie czułam sie jak pijana. Utrzymywało sie to dosyć dlugo. Wczoraj wieczorem zaczęłam mieć właśnie te zawroty głowy nudności , przez całą noc ostra biegunka dopiero w południe dziś wszystko sie unormowało w miarę choć jeszcze miewam co jakiś czas lekkie zawirowanie. Sama nie mam pojęcia co to może być poniewaz dobrze sie odżywiam.. Dodam też że jakiś czas temu miałam okropne nerwobóle żołądka nic nie pomagało, zaczęłam brać polprazol przez 14 dni i tak jakby znikło. Ale teraz takie cos .. ktoś coś poradzi?
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: ... 23.07.23, 17:41
      Na początek pełna morfologia, kontrola ciśnienia i badanie kału na pasożyty.
    • sp9tcu Re: ... 24.07.23, 00:30
      Po 1 kto ci przepisał tak silny lek
      Już widać ze zawroty głowy masz z tego leku
      Biegunke też
      Dziwię się że tem lek jest bez recepty
      Mogłaś kupić controloc 20
      Jak go pije
      Tylko błagam nie kupuj teraz bo sobie zaszkodzisz
      Co zrobić
      Przetwać pić tem polprazol
      Co do biegunki wypij coś na flore jelitową
      Jak się objawiąły kłopoty zoładkowe
      Kobieto co ty robisz
    • sp9tcu Re: ... 24.07.23, 00:32
      objawy uboczne
      Często: bóle głowy, biegunka, bóle brzucha, nudności, wymioty, zaparcie, wzdęcia.

Niezbyt często: zmęczenie, zawroty głowy, parestezje, zaburzenia snu, zaburzenia równowagi, osutka, świąd, pokrzywka, zwiększona aktywność enzymów wątrobowych, złe samopoczucie.

Rzadko lub w pojedynczych przypadkach (w zależności od postaci leku): przemijające splątanie, pobudzenie, agresja, depresja, omamy, głównie u ciężko chorych pacjentów, suchość błon śluzowych jamy ustnej, zapalenie jamy ustnej, drożdżyca przewodu pokarmowego, nadwrażliwość na światło, rumień wielopostaciowy, zespół Stevensa i Johnsona, martwica toksyczna rozpływna naskórka, wypadanie włosów, bóle stawowe, osłabienie siły mięśniowej i bóle mięśniowe, encefalopatia u osób z istniejącą przed leczeniem ciężką niewydolnością wątroby, zapalenie wątroby z żółtaczką lub bez, niewydolność wątroby, ginekomastia, leukopenia, małopłytkowość, agranulocytoza, pancytopenia, reakcje nadwrażliwości (obrzęk naczynioruchowy, gorączka, skurcz oskrzeli, śródmiąższowe zapalenie nerek, wstrząs anafilaktyczny), zwiększona potliwość, obrzęki obwodowe, zaburzenia widzenia, smaku, hiponatremia. W pojedynczych przypadkach u ciężko chorych otrzymujących i.v. duże dawki omeprazolu występowały nieodwracalne zaburzenia widzenia. W przypadku wielu z tych działań niepożądanych związek przyczynowy ze stosowaniem omeprazolu jest niepewny. Zmniejszenie kwaśności soku żołądkowego prowadzi do zwiększenia liczby bakterii występujących fizjologicznie w przewodzie pokarmowym, konsekwencją tego może być zwiększenie częstości występowania zakażeń przewodu pokarmowego bakteriami Salmonella i Campylobacter. Podczas długotrwałego leczenia preparatami zmniejszającymi wydzielanie żołądkowe nieznacznie zwiększa się częstość występowania torbieli gruczołowych żołądka –

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka