Dodaj do ulubionych

Wizyty po lekarzach

20.09.23, 22:37
Czy chodzicie po lekarzach rodzinnych? Jak często? Raz w roku radzą chodzić, nie zawsze mi się chce.
Raz jak mi przepisał jakieś leki na stałe czy tam na rok, które są drogie i mnie nie stać i nie chce ich co chwilę kupować tym bardziej jak biorę jeszcze inne..
Obserwuj wątek
    • koziorozka Re: Wizyty po lekarzach 21.09.23, 08:08
      gostek4.live napisał:
      > Raz w roku radzą chodzić, nie zawsze mi się chce
      --------------------------

Wizyta u rodzinnego nie jest konieczna
      Po 40 roku życia raz w roku zrobić bezpłatne profilaktyczne badania w programie 40+ na pewno warto
      • gostek4.live Re: Wizyty po lekarzach 21.09.23, 09:39
        Ok. Tylko jeśli się coś dzieje to raczej jest konieczna.
    • zaczarowanyogrod Re: Wizyty po lekarzach 21.09.23, 18:27
      Nie choruje teraz, przynajmniej nie tak zeby był mi potrzebny lekarz, wystarczy apteka. Ostatnio u lekarki rodzinnej byłam 3,5 roku temu.
      • koziorozka wizyta u lekarza a badania laboratoryjne 22.09.23, 15:09
        zaczarowanyogrod napisała:
        > Ostatnio u lekarki rodzinnej byłam 3,5 roku temu
        -----------------
        No i super.
        Jednak po 40 roku życia morfologię p r o f i l a k t y c z n i e raz w roku warto zrobić.
        W programie 40+ wizyta u rodzinnego nie jest konieczna
        • zaczarowanyogrod Re: wizyta u lekarza a badania laboratoryjne 22.09.23, 19:50
          Jeszcze do 40 mi długo. A morfigię robię prywatnie.
          • gostek4.live Re: wizyta u lekarza a badania laboratoryjne 28.09.23, 07:24
            Skierowanie do szpitala np czy można przełożyć na inny dzień lub przyjsc w innym dniu?
            • zaczarowanyogrod Re: wizyta u lekarza a badania laboratoryjne 28.09.23, 14:10
              No ale tam jest konkretny termin? Bo ja i w rodzinie to mieliśmy skierowania które były bez terminu i wtedy dopiero w szpitalu na konkretny czas, na leczenie czy operacje, czy badania się zapisywalismy. To nie było też w tym samym dniu, ani ma następne. Wyjątkiem parę osób co od razu od lekarza do szpitala, ale nie wiem czy tam było skierowanie czy po prostu lekarka po karetkę zadzwoniła. Może zapytaj tego rodzinnego.
              • gostek4.live Re: wizyta u lekarza a badania laboratoryjne 28.09.23, 14:14
                Jest data konkretna
                • zaczarowanyogrod Re: wizyta u lekarza a badania laboratoryjne 28.09.23, 14:17
                  Może lekarz przełoży, nowe skierowanie da, trzeba zapytać.
                  • zaczarowanyogrod Re: wizyta u lekarza a badania laboratoryjne 28.09.23, 14:23
                    Tylko też jak potrzebny szpital to po co przekładać.
                    • gostek4.live Re: wizyta u lekarza a badania laboratoryjne 28.09.23, 14:31
                      To nic poważnego by iść od razu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka