Dodaj do ulubionych

Krew we flegmie

19.02.24, 17:31
Dzień dobry,prosze o pomoc ,od dwóch miesięcy przy odkaszliwaniu flegmy z dróg oddechowych odkrztuszam flegmę z nitkami krwi ,średnio krew pojawi się raz w tygodniu ,kaszle z reguły tylko jak czuje ze coś zalega ,po takim odkaszlnieciu mogę wymuszać kaszel ale krwi już nie mogę wymusić ,rtg zrobiłem Ok ,laryngolog Ok ,wizyta u pulmonologa z kompletem badań i mówi ze takie krwioplucie nie jest wskazaniem do dalszej diagnostyki a już na pewno nie do bronchoskopii której sie obawiałem ,osłuchał mnie i tez wszystko w porządku ,załączone zdjęcia krwi tez oglądał ale mówi ze nic złego sie nie dzieje ,flegmę mam zabrudzona bo wieczorem zapale z dwa papierosy,dodam ze pulmonolog ma bardzo dobre opinie ale jakoś to incydentalne nitki krwi nie dają mi spokoju,czy ktoś miał może z tym doczynienia ?bede wdzięczny za radę ,Dzieki
Obserwuj wątek
    • koziorozka krwioplucie 26.02.24, 16:41
      Dla spokoju zrobiłabym morfologię krwi obwodowej wraz układem krzepnięcia - INR, APTT itp.
    • anka.920518aaa Re: Krew we flegmie 18.03.24, 15:26
      Mam to samo tylko ze bez krwi. Ciemna glegma .Rtg ok. Badania krwi ok. Badanie flegmy ok. Właśnie wróciłam od pulmonolog dostałam skierowanie do szpitala. Mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze bo spać po nocach nie mogę. A czy U ciebie już coś wiadomo?
      • sp9tcu Re: Krew we flegmie 18.03.24, 16:35
        przeciez to od zatok
        • anka.920518aaa Re: Krew we flegmie 18.03.24, 17:20
          Skąd ta pewność?
      • luntrus007 Re: Krew we flegmie 19.03.24, 14:46
        A w jakim celu do szpitala ?
        Mnie po poprawnym rtg i wizycie u pulmonolog oraz laryngolog kazali przestać się tym martwić i temat odpuściłem ,sama flegma ciemna czarno brązowa jest od dymu a zwłaszcza thc jeśli palisz tak jak ja ,nie słyszałem żeby z powodu flegmy kogoś do szpitala kierowali ,chyba żeby była rdzawa z krwią ,bo te moje smugi krwi lekarzy wogole noe martwią 🤷‍♂️Od 3 miesięcy …
        • anka.920518aaa Re: Krew we flegmie 19.03.24, 18:26
          Powiedziała mi że to może być coś z dolnych dróg odechowych. Że to normalne nie jest... ja mam to od prawie roku. Najwięcej tego wychodzi ze mnie po jakimś wysiłku. Fakt lubię posłuchać Marleya 😁.
          Zastanawiam się nad tym szpitalem...
          Trochę się uspokoiłam czytając to. Oby 🙂
          • anka.920518aaa Re: Krew we flegmie 19.03.24, 18:32
            U mnie to wygląda tak
      • marcin11137 Re: Krew we flegmie 02.01.25, 08:46
        Cześć i jak wyszło?, mam podobnie
        • anka921805a-aaaaaaaaaaaa Re: Krew we flegmie 26.02.25, 10:58
          Cześć. U mnie wyszła astma. Byłam w szpitalu miałam robiona bronhoskopie i tomograf. Tomograf wszystko ok.
          Na bronhoskopi oskrzela w złym stanie...
          Au ciebie już coś wiadomo? Długo to masz?
          • marcin11137 Re: Krew we flegmie 27.02.25, 21:50
            Od listopada 2024 , byłem w styczniu 2025 na bronchoskopii i źródła krwawienia nie znaleziono. Na razie czekam na wynik na gruźlicę. A miałaś też uczucie dusznością i pobolewanie w klatce? I jak ogólnie z samopoczuciem?
            • marcin11137 Re: Krew we flegmie 27.02.25, 21:52
              A na TK wyszły małe guzki po 3-4 mm ale powiedzieli że to raczej nie tego krwawienie
              • bartus330d Re: Krew we flegmie 02.03.25, 11:41
                Witaj
                Mam takie same objawy jak ty ,rano opluwam taką szarą flegmą ,byłem na Tk wykryto guzki 5-6 mm.Co tobie odpowiedział lekarz na te guzki ?
                • marcin11137 Re: Krew we flegmie 02.03.25, 21:05
                  Że połowa ludzi jak by zrobić TK to pokaże się że mają guzki bo to może być od infekcji itp. A jak się czujesz ogólnie? Jaki objawy? A u mnie flegma jest z takimi drobinkami krwi jak na zdjęciu.
                  • marcin11137 Re: Krew we flegmie 02.03.25, 21:05
                    A co tobie powiedział lekarz na te guzki?
                    • bartus330d Re: Krew we flegmie 02.03.25, 21:29
                      Byłem w szpitalu pulmunologicznym leżałem około tygodnia ,zrobili mi bronchoskopie- na żywca nie dało rady musieli mnie uśpić ,strasznie się dusiłem ,pobrali popłuczyny oskrzelowe i wyszło aspergiluss-grzybica płuc
                      • bartus330d Re: Krew we flegmie 02.03.25, 21:31
                        Ogólnie się słabo czuję ,strasznie jestem zmęczone dusi mnie w klatce i mam takie przy oddychaniu świsty i rzężenia
                        • marcin11137 Re: Krew we flegmie 02.03.25, 22:12
                          A jak to leczą?
                          • marcin11137 Re: Krew we flegmie 02.03.25, 22:18
                            Mi pobrali coś przy bronchoskopii żeby sprawdzić gruźlicę i jest w hodowli
                            • marcin11137 Re: Krew we flegmie 02.03.25, 22:18
                              Tak to u mnie wygląda
                          • bartus330d Re: Krew we flegmie 02.03.25, 22:26
                            Dostawałem przez 8 tygodni lek przeciw grzybiczny ,ja tak samo odpluwam jak ty ,taką sama konsystencja i kolor ,jeszcze zastanawiam się czy iść na konsultację do Torakochirurgii z tymi guzkami ,nie daje mi to spokoju -cały czas się denerwuje
                            • marcin11137 Re: Krew we flegmie 02.03.25, 22:29
                              A pomogły te lęki? I jak długo z tym chodziłeś aż to stwierdzili?
                              • bartus330d Re: Krew we flegmie 02.03.25, 23:11
                                Leki pomogły grzybicy już nie mam .ale guzki nie zniknęły i martwi mnie to
                                • marcin11137 Re: Krew we flegmie 03.03.25, 09:06
                                  Ale lepiej się oddycha i flegma już zginęła?
                                  • bartus330d Re: Krew we flegmie 03.03.25, 10:03
                                    Trochę lepiej ,ale flegma nadal jest najprawdopodobniej od papierosów ale to kwestia dni kiedy to rzucę -już coraz mniej palę.
                                    Jak widziałem na oddziale jak ci ludzie cierpią to głowa mała ,każdy był osobą palącą
                                    • marcin11137 Re: Krew we flegmie 03.03.25, 10:07
                                      Ja już nie palę 4 miesiąc i dalej to samo bez poprawy
                                      • marcin11137 Re: Krew we flegmie 03.03.25, 10:22
                                        A lekarze twierdzą że to od papierosów ta flegma z krwią? A nie od grzybicy?
                                      • bartus330d Re: Krew we flegmie 03.03.25, 11:12
                                        Płuca po paleniu oczyszczają się miniumum 10 lat ,tak mi lekarz powiedział ,a jesteś gdzieś umówiony do lekarza ?
                                        • marcin11137 Re: Krew we flegmie 03.03.25, 11:53
                                          Ale to jest krew, to z czego mają się oczyszczać? Do pulmonolog ale czekam na wynik gruźlicy
                                          • bartus330d Re: Krew we flegmie 03.03.25, 12:50
                                            Ta krew może być od wysiłku czyli od kaszlu pękające jakieś naczyńka ,daj znać jak będziesz coś wiedział więcej?
                                            Ja też cały czas się diagnozuje ,ciężko to idzie
                                            • marcin11137 Re: Krew we flegmie 03.03.25, 14:58
                                              Ok. w środę idę do lekarza ciekawe co powie.... Ty też dawaj znać jak coś
                                              • bartus330d Re: Krew we flegmie 03.03.25, 16:35
                                                Ok,dlatego pisałem nie ma problemu będę pisał a tych guzków ile masz ?
                                                Bo jam opisane na to że dość liczne
                                                Pulmunolog jescze mi powiedział że nie mam wskazań do leczenia że wszytko jest ok ,a głównie przyczyna u mnie jest laryngologiczna spływająca wydzielina po tylnej ścianie gardła ,grzybicę wyleczyłem ale guzki nadal są
                                                • bartus330d Re: Krew we flegmie 03.03.25, 16:37
                                                  Następny tomograf mam zrobić za 12 miesięcy I tak latam od lekarza do lekarza
                                                  • anka921805a-aaaaaaaaaaaa Re: Krew we flegmie 03.03.25, 20:24
                                                    Czyli tylko ja narazie nie mam tych guzkow. Boze nawet nie wiecie jak mi jest łatwiej pogadać z kimś kto ma to samo...
                                                    Dostaje na głowę codziennie to coś że mnie wychodzi. Jestem w trakcie rzucania palenia.
                                                    A tak naprawdę jest najgorsze że mamy to samo i każdy ma inną diagnozę. Jpr 😣
                                                  • anka921805a-aaaaaaaaaaaa Re: Krew we flegmie 03.03.25, 20:29
                                                    Tzn każdemu jest mówione co innego...
                                                  • bartus330d Re: Krew we flegmie 03.03.25, 21:05
                                                    Mi lekarz powiedział że to są guzki zapalne
                                                  • bartus330d Re: Krew we flegmie 03.03.25, 21:11
                                                    Nie mogę powiedziedz ale zajęli się mną w szpitalu przez tydzień ,robili mi bronochoskopie ,codzienie spirometrię ,gazometrie ,badania krwi ,test wysiłkowy ,ergospirometrie -czyli wydolność płuc i serca.spirometria wyszła nawet ponad normę ,lekarz powiedział że nie ma się do czego przyczepić
                                              • bartus330d Re: Krew we flegmie 05.03.25, 16:50
                                                Witam Marcinie
                                                I jak po lekarzu ?
                                                • anka921805a-aaaaaaaaaaaa Re: Krew we flegmie 05.03.25, 17:31
                                                  Tez jestem bardzo ciekawa. Czekamy z niecierpliwością
                                                  • marcin11137 Re: Krew we flegmie 05.03.25, 19:35
                                                    Cześć, zapisał mi antybiotyk i dał skierowanie na następne badanie TK i krew. Jeśli po antybiotyku nie ustąpi to skieruje na ponowną bronchoskopię ale to gdzieś w Prabutach jest podobno taki szpital.
                                                    Powiedziała że trzeba szukać tak długo aż się znajdzie.
                                                    Ale mam nadzieję że antybiotyk pomoże.
                                                  • anka921805a-aaaaaaaaaaaa Re: Krew we flegmie 05.03.25, 21:20
                                                    Czyli to jakis " grzyb" ja też dziś zapisałam się do innego pulmonologa.
                                                    Też czekam aż mi lekarz powie ze trzeba szukać aż się znajdzie co to jest a nie zbywanie i gadanie każdy co innego
                                                  • anka921805a-aaaaaaaaaaaa Re: Krew we flegmie 05.03.25, 21:21
                                                    Wysyłam wam moja bronhoskopie czy u was chłopaki też to tak wygląda?
                                                  • marcin11137 Re: Krew we flegmie 25.03.25, 09:01
                                                    I jak Anka coś nowego wiadomo?
                                                  • bartus330d Re: Krew we flegmie 05.03.25, 22:13
                                                    Witaj
                                                    Czyli z poprzedniej bronchoskopi nic nie wykazało?
                                                    A krew jakie badania dostałeś ?
                                                  • anka921805a-aaaaaaaaaaaa Re: Krew we flegmie 06.03.25, 13:47
                                                    Będę W Domu To zobaczę. I napisze. A u ciebie tez to tak wygląda??
                                                  • marcin11137 Re: Krew we flegmie 06.03.25, 19:34
                                                    Na poprzedniej nic, a krew morfologia obwodowa i coś jeszcze
                                                  • bartus330d Re: Krew we flegmie 06.03.25, 21:23
                                                    I co lekarz jeszcze powiedział na te guzki ?
                                                  • marcin11137 Re: Krew we flegmie 07.03.25, 21:53
                                                    Że bardzo wątpliwa sprawa że to coś poważnego
                                                  • bartus330d Re: Krew we flegmie 08.03.25, 11:53
                                                    Nie rozumiem ?
                                                  • bartus330d Re: Krew we flegmie 08.03.25, 12:14
                                                    Najpierw mówił tobie lekarz że połowa osób ma Guzki ,a teraz że coś poważnego?
                                                    Nie rozumiem ?
                                                  • marcin11137 Re: Krew we flegmie 10.03.25, 20:08
                                                    Powiedziała mi że nie wydaje jej się że te guzki to jest jakaś poważna sprawa, i że raczej nie z tego te krwawienie
                                                  • bartus330d Re: Krew we flegmie 10.03.25, 20:42
                                                    A jescze krwawisz przy odpluwaniu ?
                                                  • marcin11137 Re: Krew we flegmie 12.03.25, 17:36
                                                    Trochę mniej ale jeszcze tak, a Ty?
                                                  • bartus330d Re: Krew we flegmie 12.03.25, 21:15
                                                    Ja już nie ,tylko taką szarą flegmą odpluwam ,ale mam świsty przy wydechu
                                                  • mamoc93 Re: Krew we flegmie 13.03.25, 10:15
                                                    Hej.
                                                    Ja mam to samo tylko dużo więcej krwi. Z rana odksztuszam i z wieczora zazwyczaj.
                                                    Byłem na bronchoskopii i mialem robione RTG płuc, wszystko ok. Po jakimś czasie przestało na 4 miesiace i znowu wróciło. Nie wiem co z tym robić pomysły mi się skończyły a jestem jeszcze hipochondrykiem i mnie to bardzo męczy na głowie
                                                  • bartus330d Re: Krew we flegmie 13.03.25, 11:38
                                                    Idź do dobrego pulmunologa ,powinieneś mieć zrobione Tk a nie rtg
                                                  • marcin11137 Re: Krew we flegmie 18.03.25, 18:54
                                                    A brałeś jakieś leki?
                                                  • marcin11137 Re: Krew we flegmie 18.03.25, 18:56
                                                    Brałeś jakieś leki?
                                                  • marcin11137 Re: Krew we flegmie 19.03.25, 14:35
                                                    A leczyli Cię jakoś na to?
                                                  • marcin11137 Re: Krew we flegmie 19.03.25, 14:37
                                                    Chcę się zapytać mamoc93 czy go leczyli jakoś na to ale ciągle wpadają pytania pod twoją odpowiedzią. Spróbuj się może Ty go zapytać
                                                  • marcin11137 Re: Krew we flegmie 18.03.25, 18:53
                                                    To ten lek na grzybicę pomógł?
                                                  • bartus330d Re: Krew we flegmie 18.03.25, 22:42
                                                    Trochę pomógł,już tak nie odpluwam ,a u Ciebie jak powiedz mi ?
                                                  • marcin11137 Re: Krew we flegmie 19.03.25, 14:33
                                                    No niby po antybiotyku też mniej jakby. Ale cały czas coś się wydziela. A Ciebie ta flegma z drobinkami krwi już przestała tak? Chcę na następnej wizycie unpulmunolog powiedzieć o twoim przypadku może też da mi coś na grzybicę
                                                  • bartus330d Re: Krew we flegmie 19.03.25, 19:31
                                                    Tak już nie mam krwi ,odpluwam też raz jasną taką galaretką a raz ciemna brunatna,możesz powiedziedz lekarzowi z mi z popłuczyn oskrzelowych wyszedł grzyb -aspargillus
                                                  • marcin11137 Re: Krew we flegmie 19.03.25, 20:23
                                                    A jak się czułeś ogólnie jak to miałeś?
                                                  • bartus330d Re: Krew we flegmie 19.03.25, 22:03
                                                    Strasznie mnie dusiło ,i ogólnie słaby byłem
            • anka921805a-aaaaaaaaaaaa Re: Krew we flegmie 28.02.25, 11:32
              Nie miałam uczucia bólu w klatce piersiowej uczucie duszności owszem. Do niedawna jeszcze biegałam szybciej się męczę i po bieganiu jak i co 4anka chrzakam muszę odchrząknąć i wyplowam to coś. Miałam różne badania na gruźlicę pasożyty miałam badana flegem nikt nie jest wstanie mi powiedzieć czemu tak mam.
              A palisz papierosy?
              • anka921805a-aaaaaaaaaaaa Re: Krew we flegmie 28.02.25, 11:34
                Nawet gastroskopię miałam robiona bo niby od refluxu ale jednak nie. Tak naprawdę nie wiadomo czy to od asty. A ja dostaje na głowę
                • marcin11137 Re: Krew we flegmie 28.02.25, 11:55
                  Paliłem dopóki nie zaczęły się moje problemy, a TK u ciebie jak?
                  A jeśli chodzi o to co wypluwasz to mówili że to na pewno flegma z krwią?
                  • marcin11137 Re: Krew we flegmie 28.02.25, 12:00
                    A jak ogólnie się czujesz?
                    • anka921805a-aaaaaaaaaaaa Re: Krew we flegmie 28.02.25, 16:03
                      Na TK wszystko ok czystko.
                      U mnie to z oskrzeli podobno wyślę Ci jak będę w domu zdjęcia z bronhoskopii.
                      A ty kaszlesz.?
                      Mi pulmonolog powiedziała że to krew z blizn oskrzeli.
                      Tobie coś lekarz konkretnego powiedział?
                      Masz to codziennie?
                      Ogólnie czuje się dobrze. Tylko na głowę dostaje że to callly czas mam
                      • marcin11137 Re: Krew we flegmie 28.02.25, 16:55
                        Nic konkretnego tak naprawdę nie wie , czekam na wizytę u pulmonolog
                        • marcin11137 Re: Krew we flegmie 28.02.25, 16:59
                          Nie wiem czy mi zdjęcia coś pomogą
                          A kaszleć to nie mam kaszlu, tylko codziennie to odkaszluje i mam tak że jakbym nie mógł pełnego oddechu nabrać i czasami pobolewa mnie w klatce
                          • anka921805a-aaaaaaaaaaaa Re: Krew we flegmie 28.02.25, 18:14
                            Tez mam to z tym pelnym oddechem. No u mnie astma na spirumetrii nie wychodziła dopiero po bronhoskopii w szpitalu mi stwierdzili a zanim trafiłam do szpitala to rok z tym chodziłam. Od lekarza do lekarza od pulmonologa do pulmonologa aż usłyszałam że u. Pani szukamy chyba ufo. Biorę leki na astmę i jest trochę lepiej. Może spróbuj inhalacje z ectodoose lepiej mi się po tym oddycha i też więcej po inhalacji że mnie tego wychodzi
                            • marcin11137 Re: Krew we flegmie 28.02.25, 20:24
                              Spróbuję, sprawdzaj forum jak dostanę się jakoś bez kolejki do lekarza to będę pisał jak coś się dowiem. Możesz też pisać jak się coś zmieni
                              • anka921805a-aaaaaaaaaaaa Re: Krew we flegmie 28.02.25, 21:39
                                Ok. Mam nadzieję że będzie wszystko dobrze.
                                Pozdrawiam i zdrówka życzę. Czekam na jakieś dobre wiadomości może w końcu i ja przestanę o tym myśleć...
                                • marcin11137 Re: Krew we flegmie 25.03.25, 19:46
                                  Cześć i jak tam, coś nowego wiadomo?
                                  • bartus330d Re: Krew we flegmie 27.03.25, 13:56
                                    Witam Marcinie
                                    Jak u Ciebie ?
                                    • marcin11137 Re: Krew we flegmie 31.03.25, 18:55
                                      Dziś odebrałem wynik na gruźlicę i jest negatywny, 9 kwietnia mam wizytę u pulmonolog a u Ciebie?
                                      • bartus330d Re: Krew we flegmie 02.04.25, 16:36
                                        A nadal odpluwasz?
                                        Więc pulmonolog mi powiedział ze jeszcze u mnie jest problem laryngologiczny ,zapalenie migadłów oraz spływającą wydzielina po tylnej ścianie gardła,już mam dosyć latania po tych lekarzach
                                        Byłeś na Tk powtórnym ?
                                        • marcin11137 Re: Krew we flegmie 02.04.25, 20:53
                                          Nadal odpluwam, wczoraj byłem u laryngologa i wszystko ok. Na tk bez zmian poza powiększonym minimalnie węzłem chłonnym. A Ty już nie odpluwasz?
                                          • marcin11137 Re: Krew we flegmie 02.04.25, 21:31
                                            A skąd się wzięła twoją grzybica? Wiesz może?
                                            • bartus330d Re: Krew we flegmie 02.04.25, 22:18
                                              Grzybica mi się wzięła od sterydów jakich dostawałem na płuca od poprzedniego lekarza
                                          • bartus330d Re: Krew we flegmie 02.04.25, 22:15
                                            Odpluwam cały czas tylko że bez krwi ,ale jeszcze świszczy przy wydechu
                                            • marcin11137 Re: Krew we flegmie 02.04.25, 22:30
                                              Ale ja wcześniej nie brałem żadnych leków na płuca, a od czego zaczęła się twoja historia?
                                              • bartus330d Re: Krew we flegmie 02.04.25, 22:33
                                                Pomagałem osobie bezdomnej i okazało się że jest chora na gruźlicę
                                              • bartus330d Re: Krew we flegmie 03.04.25, 20:31
                                                A jak się czujesz ogólnie ?
                                              • bartus330d Re: Krew we flegmie 09.04.25, 16:51
                                                Witaj Marcinie
                                                Jesteś po wizycie od lekarza ?
                                                • marcin11137 Re: Krew we flegmie 10.04.25, 08:04
                                                  Bez zmian, dostałem kolejne skierowanie do szpitala na badania. Już mniej odpluwam ale jeszcze jest i zastanawiam się czy iść.
                                                  • bartus330d Re: Krew we flegmie 10.04.25, 09:37
                                                    Do jakiego i szpitala i na jakie badania ?
                                                  • marcin11137 Re: Krew we flegmie 11.04.25, 14:19
                                                    Na oddział chorób płuc na broncho itp
                                                  • bartus330d Re: Krew we flegmie 11.04.25, 14:45
                                                    Przecież miałeś już to robione
                                                  • marcin11137 Re: Krew we flegmie 17.04.25, 22:29
                                                    No wiem ale pani doktor chce jeszcze raz sprawdzić
                                                  • bartus330d Re: Krew we flegmie 18.04.25, 21:20
                                                    I co idziesz ?
                                                  • marcin11137 Re: Krew we flegmie 22.04.25, 22:28
                                                    Chyba tak
                                                  • bartus330d Re: Krew we flegmie 23.04.25, 15:17
                                                    I kiedy ?
                                                  • turbofox225 Re: Krew we flegmie 01.05.25, 15:17
                                                    Witam wszystkich zgromadzonych krwioplujących Nawet nie wiecie jak dobrze było dzisiaj znaleźć wasza rozmowę, bardzo to pomaga głowie.
                                                    W styczniu miałem dziwna chorobe/wirusa ktory był naprawdę cięzki (całodniowe dusznośći i silny kaszel przez około miesiąć) po czasie samo z siebie sie polepszyło i zapomniałem o sprawie. Jakoś miesiąc później zaczałem odksztuszać flegme i jakoś po tygodniu odksztuszania pojawiła sie krew. Poszedłem z tym do pulmonologa ze zdjeciem RTG jednak powiedział ze nie widzi nic poważnego.
                                                    Przepisał mi antybiotyk,sterydy i wziewy, krew przestała lecieć sytuacja sie poprawiła jednak po miesiącu znowu powróciło.

Zauważyłem też ze ostatnio duzo włosów mi wypada. Znowu czuje jakies dziwne kłocia w górnej częsci klatki piersiowej i znowu sie nakręcam. Trzeba bedzie chyba udać sie do szpitala :(
                                                    Zauważyliście może ze wiecej flegmy wydziela sie chwile po zakończeniu jedzenia ?

Pozdrawiam resztę chorych, bedę aktualizował tutaj jak sytuacja sie bedzie rozwijać i proszę was o to również :D
                                                  • bartus330d Re: Krew we flegmie 11.06.25, 22:04
                                                    Witam Marcinie
                                                    Byłeś już może w szpitalu ?
                                                  • bartus330d Re: Krew we flegmie 14.08.25, 15:26
                                                    Co tam u Ciebie Marcinie ?
                                                  • bartus330d Re: Krew we flegmie 02.09.25, 22:01
                                                    ???
                                                  • chocolate_dog123 Re: Krew we flegmie 02.09.25, 22:51
                                                    Flegma we krwi tym razem.
                                                  • bartus330d Re: Krew we flegmie 07.09.25, 14:39
                                                    Nie rozumiem ?
                                • bartus330d Re: Krew we flegmie 11.06.25, 22:06
                                  Co tam u Ciebie Anka ?
                              • bartus330d Re: Krew we flegmie 14.08.25, 15:27
                                Co tam u Ciebie Anka ?
    • marcin11136 Re: Krew we flegmie 04.11.24, 19:58
      I jak kolego sytuacja się rozwinęła jakoś?
      • bartus330d Re: Krew we flegmie 10.10.25, 23:32
        Witam Marcinie
        Dawno nie dawałeś znać ,i jak tam u Ciebie ?
        • chocolate_dog123 Re: Krew we flegmie 10.10.25, 23:47
          Kotki żyją czy plują flegma?
          • bartus330d Re: Krew we flegmie 11.10.25, 19:55
            Nie rozumiem ?
            • keriss7aman12 Re: Krew we flegmie 12.10.25, 01:49
              chocolate to jakaś psychiczna, która siedzi na forum i wypisuje różne zdanie bez kontekstu... xD
              Pozdrawiam
              • chocolate_dog123 Re: Krew we flegmie 12.10.25, 01:59
                A ty już sobie wyleczyłaś infekcje intymne? Fanko tematów o parazytach.
        • marcin11136 Re: Krew we flegmie 16.10.25, 16:34
          Witam, przez całe lato było w miarę ok, ale nadal odkrztuszam flegmę z drobinkami brązowego i teraz nasiliły się duszności. Chyba pójdę znów do lekarza. A u Ciebie jak tam?
          • bartus330d Re: Krew we flegmie 16.10.25, 17:51
            Witaj
            Już się denerwowałem ze coś się stało że tak długo nie odpisujesz …
            Ja cały czas odpluwam flegmę z drobinkami brązowego ,jutro mam tomograf po 12 mc od poprzedniego ,zobaczymy co jest co
            W między czasie byłem przeziębiony z gorączką i straszne miałem rzężenie w płucach ale powoli przechodzi
            A miałeś iść do szpitala w Prabutach ?
            • darko90 Re: Krew we flegmie 16.10.25, 19:15
              Umnie wygląda to gorzej w poniedziałek szpital .
              • bartus330d Re: Krew we flegmie 17.10.25, 11:22
                A palisz lub paliłeś darko90?
                • darko90 Re: Krew we flegmie 17.10.25, 13:25
                  Tak paliłem 20 lat odkaszluje to coś od 2 miesięcy a o 3 tygodni juz nie pale .
                  • bartus330d Re: Krew we flegmie 17.10.25, 13:37
                    Ta flegma to jest normalne jak paliłeś papierosy ,płuca się oczyszczają więc nie masz się czym przejmować
                    • darko90 Re: Krew we flegmie 17.10.25, 20:07
                      Tylko zaczęło mi się dwa miesiące temu tyle że dużo mniej. Potem dostałem taki inhalator na miesiąc i zacząłem coraz więcej a jak życiem palenie 3 tygodnie temu to jeszcze więcej. I raz te plamki są brązowe a raz czarne i nie wiem czy to od palenia czy nie ?
                      • bartus330d Re: Krew we flegmie 17.10.25, 21:07
                        Od palenia
                    • darko90 Re: Krew we flegmie 17.10.25, 20:10
                      Tak wyglądało to wcześniej i nieraz właśnie ma kolor taki brązowy a nieraz aż czarny .
                      • bartus330d Re: Krew we flegmie 17.10.25, 21:07
                        To jest normalne,nic starszego
                        • darko90 Re: Krew we flegmie 17.10.25, 21:35
                          Obyś miał rację ✌️ mam nadzieję że tak będzie jak piszesz .
            • marcin11136 Re: Krew we flegmie 18.10.25, 16:54
              Dzwoniłem się zarejestrować,ale nie chcieli tak jakby zapisać i kierowali mnie z powrotem do Gdańska. I się zdenerwowałem i odpuściłem ale widzę że i tak trzeba będzie. Daj znać jak z tomografem i jak tam twoje guzki. A jak się czujesz ogólnie
              • bartus330d Re: Krew we flegmie 18.10.25, 23:28
                Ponad 3 tyg już jest chory ,już 3 antybiotyk biorę ,straszne mam rzężenie w płucach ,czekam za wynikiem z tomografem miałem robiony metodą hrct-podobno bardziej dokładniejszy ,a tobie lekarz nie kazał robić co jaki czas tomograf ?
                • marcin11136 Re: Krew we flegmie 21.10.25, 19:07
                  I jak zdjęcie? Coś wiadomo?
                  • bartus330d Re: Krew we flegmie 29.10.25, 16:23
                    Witam Marcinie
                    Odebrałem wyniki tomografu ,wszytko ok tzn.guzki się nie powiększy i ich ilość jest taka sama
                    • marcin11136 Re: Krew we flegmie 31.10.25, 09:38
                      A jak się ogólnie czujesz np przed tym jak byłeś chory przez te 3 tygodnie?
                      • bartus330d Re: Krew we flegmie 31.10.25, 15:42
                        Ja się słabo czuję ,tzn czuję się tak jakby mnie cały czas mnie łamie w kościach tak jakby na grypę ,jest słaby bolą mnie ręce i nogi i mam bladość twarz i podkrążone oczy.Wyniki badań wychodzą dobre ,więc nie wiem oco chodzi.
                        Teraz ostania rzecz jaka sprawdzam to będę miał robiona jednocześnie gastroskopie i kolonoskopię
                        A ty jak się czujesz ?
                        • marcin11136 Re: Krew we flegmie 31.10.25, 17:23
                          Ja czuję ogólne osłabienie i kręci mi się w głowie
                          • marcin11136 Re: Krew we flegmie 31.10.25, 17:24
                            I mam dziwne prądy przechodzące od klatki piersiowej przez twarzy szczególnie przy zasypianiu
                            • marcin11136 Re: Krew we flegmie 31.10.25, 19:22
                              I duszności
                        • marcin11136 Re: Krew we flegmie 04.02.26, 15:42
                          I jak tam? Wszystko ok?
                        • piotrus1801 Re: Krew we flegmie 08.02.26, 03:24
                          To witam w klubie co do objawów to mam identycznie taką samą sytuację jak Ty aczkolwiek póki jestem w stanie funkcjonować to omijam lekarzy bo po kolejkach latami czekać trzeba... Jakbyś się dowiedział co Ci dolega prosiłbym żebyś dał znać jaka została postawiona diagnoza, może rozwieje to moje wątpliwości, dziękuję z góry i zdrówka życzę
                          • koziorozka Re: Krew we flegmie 10.02.26, 17:14
                            piotrus1801 napisał(a):
                            > póki jestem w stanie funkcjonować to omijam lekarzy bo po kolejkach la
                            > tami czekać trzeba
                            -------------------------------
                            Jak trzeba długo czekać, to tym bardziej się zapisz póki to nic pilnego i spokojnie czekaj.
                            Może doczekasz w dobrej kondycji, tego życzę.
                            W każdym razie np. krwotok z przełyku to nic fajnego, pogotowie i chirurg na cito.
                          • marcin11136 Re: Krew we flegmie 11.02.26, 10:57
                            A też w głowie Ci się kręci? I masz problemy z zasypianiem tzn jakby prądy i przyspieszone tętno jakby?
                            • radek.gomtar Re: Krew we flegmie 20.02.26, 18:16
                              A to nie jest syndrom detoksu jak już nie palisz papierosów?
                              • marcin11136 Re: Krew we flegmie 22.02.26, 20:40
                                Nie ja już tak miałem jak jeszcze paliłem, a czemu też tak masz
                                • radek.gomtar Re: Krew we flegmie 23.02.26, 06:45
                                  Znaczy 4 tyg temu zachorowałem na grypę dobrze mnie złożyło, tak więc nie paliłem i nie palę do tej pory. Tak więc wtedy miałem zawroty głowy i kołatanie serca to syndrom detoksu. Problem pojawił się w tamtym tygodniu, przy kaszlu zobaczyłem że mam krwioplucie przez poniedziałek, wtorek, i środę chyba najgorzej. Czwartek byłem u rodzinej osłuchanie nic nie wykazało, dostałem skierowanie na RTG które zrobiłem, tak więc w tym tygodniu będę mieć opis i wizytę u pulmonologa w piątek. Mam nadzieję że to nie będzie nic najgorszego. Bo teraz to już nawet kaszlu zbytnio nie mam.
                                  • marcin11136 Re: Krew we flegmie 25.02.26, 07:47
                                    To daj znać jak poszło
                                    • radek.gomtar Re: Krew we flegmie 25.02.26, 07:52
                                      Prześwietlenie wyszło ok, żadnych zmian. Rodzina stwierdziła iż wymuszalem kaszel przez co doszło do podrażnień oskrzela i stąd krwawienie. A w piątek mam do pulmonologa. I będę chciał by mi dała skierowanie na tomograf.
                                    • radek.gomtar Re: Krew we flegmie 27.02.26, 16:09
                                      Byłem u pulmonologa, osluchala i stwierdziła że nie ma podstaw na TK, bo kaszlu nie mam, krwią nie pluje, duszności nie mam i że mam 34 to nawet nie kwalifikuje się na przesiewowe badania kontrolne. Chyba że spróbuję jeszcze u innego lekarza i ciekawe co powie. A te twoje prądy nie są czasem od serca? Robiłeś badania na serce? Zawroty często są od serca, tam też potrafią rozwijać się schorzenia i choroby po cichu.
                                      • marcin11136 Re: Krew we flegmie 27.02.26, 20:06
                                        Miałem echo serca i holtera i wszystko ok
                                        • marcin11136 Re: Krew we flegmie 27.02.26, 20:06
                                          Ale teraz nasiliły się jeszcze duszności
                                          • radek.gomtar Re: Krew we flegmie 27.02.26, 20:10
                                            A nie masz terminu kontrolnego na TK płuc? Może te prądy i bóle to na tle nerwowym, duszności też mogą być na tle nerwowym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka