Dodaj do ulubionych

grzybica paznokci

IP: *.b-m.pl 07.01.05, 09:12
jak długo może trwać leczenie?
jakie są najskuteczniejsze leki?
błagam o pomoc!!! to strasznie krępujące wstydzę sie swoich dłoni. lecze to
od listopada i nie jest dobrze. moze jakies inne srodki oprocz orungalu i
lamisilu???
Obserwuj wątek
    • justynek13 prosze - naprawde nikt nie wie? 07.01.05, 11:38
    • Gość: bibi Re: grzybica paznokci IP: 5.5R6D* / 193.95.16.* 07.01.05, 16:27
      No wlasnie, poradzcie! ja tez pytalam w grudniu, ale cisza...
      • zagrywka Re: grzybica paznokci 11.09.14, 09:21
        Ja Zwalczyłam TAK:
        Czytałam wiele forów na ten temat i zaintrygowało mnie jedno z nich(totalnie bez farmakologików).
        Potrzebny jest twardy pędzelek (a najlepiej cały komplet),Acze lub Domestos.W moim przypadku Acze.Pędzelkowałam najpierw powierzchnię paznokci a później pod nim. Pędzel musi być twardy by mógł wcisnąć się jak najgłębiej i nie rozpuści się tak łastwo jak miękki. Smarowałam 2x dziennie rano i wieczorem po kąpieli.Pamiętaj robić to tak żeby nie bolało,nie wypalało.Acze jest żadszę(i tańsze) lepiej się wchłania.Kuracja trwała całe lato,po dwóch pierwszych tygodniach zwątpiłam, ale dałam sobie jeszcze kilka dni i to cholerstwo zaczęło zanikać.Paznokieć odrastać. Teraz mamy wrzesień i czasami wracam do kuracji na dwa trzy dni, ale czysto profilaktycznie ,ponieważ boję się nawrotu i nie chcę łykać prochów.
    • Gość: elle Re: grzybica paznokci IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 07.01.05, 16:38
      najskuteczniejsze środki już znasz. są jeszcze lakiery lecznicze do paznokci
      (loceryl, batrafen) oraz kremy i maści.
      • Gość: justynek Re: grzybica paznokci IP: *.intersc.com.pl / *.intersc.com.pl 07.01.05, 19:27
        dzieki, moze poprobuje tych lakierow

bibi i jak twoje pazurki napisz cos wiecej
        • Gość: bibi Re: grzybica paznokci IP: 5.5R6D* / 193.95.59.* 08.01.05, 12:54
          czekam na wynik wymazu celem dokladnej diagnozy. bedzie ok 20 stycznia, dam znac
        • zagrywka Re: grzybica paznokci 11.09.14, 09:21
          Ja Zwalczyłam TAK:
          Czytałam wiele forów na ten temat i zaintrygowało mnie jedno z nich(totalnie bez farmakologików).
          Potrzebny jest twardy pędzelek (a najlepiej cały komplet),Acze lub Domestos.W moim przypadku Acze.Pędzelkowałam najpierw powierzchnię paznokci a później pod nim. Pędzel musi być twardy by mógł wcisnąć się jak najgłębiej i nie rozpuści się tak łastwo jak miękki. Smarowałam 2x dziennie rano i wieczorem po kąpieli.Pamiętaj robić to tak żeby nie bolało,nie wypalało.Acze jest żadszę(i tańsze) lepiej się wchłania.Kuracja trwała całe lato,po dwóch pierwszych tygodniach zwątpiłam, ale dałam sobie jeszcze kilka dni i to cholerstwo zaczęło zanikać.Paznokieć odrastać. Teraz mamy wrzesień i czasami wracam do kuracji na dwa trzy dni, ale czysto profilaktycznie ,ponieważ boję się nawrotu i nie chcę łykać prochów.
      • jogger Re: grzybica paznokci 08.01.05, 16:37
        Daktarin jest lepszy od lamisilu, oczywiście plaster na palec konieczny.
    • rowerzystka Re: grzybica paznokci 08.01.05, 22:07
      Ja stosowałam accifungin forte i wcierałam w wały okołopaznokciowe nystatynę w
      pudrze. troche to zajęło czasu ale dało się wyleczyć. Tak zalecił lekarz.
      Accifungin dostaniesz bez recepty. Nystatyny niestety nie.
    • zagrywka Re: grzybica paznokci 11.09.14, 09:19
      Biedactwo, ja miałam na paznokciach u stóp (duże paluchy) .
      Zaczęły żółknąć,a w następstwie odchodzić od ciała,ciut bolały.
      • brofran Re: grzybica paznokci 13.09.14, 20:56
        Nie bardzo chce mi się wierzyć we wpisy " zagrywki " . Przecież te środki czystości nie są przewidziane do długotrwałego kontaktu ze skórą . Może ktoś potwierdzić tę metodę , czy czasem nie jest to złośliwe trolowanie kosztem czyjegoś zdrowia ? Tu link : www.pg.com/pl_PL/PDF/Ace/Karta_Charakterystyki_Preparatu_Niebezpiecznego_Ace_Ace_Lemon.pdf
        • snajper55 Re: grzybica paznokci 14.09.14, 03:19
          brofran napisał:

> Nie bardzo chce mi się wierzyć we wpisy " zagrywki " . Przecież te środki czystości nie są przewidziane do długotrwałego kontaktu ze skórą . Może ktoś potwierdzić tę metodę , czy czasem nie jest to złośliwe trolowanie kosztem czyjegoś zdrowia ?

Sugerujesz, że ktoś może stosować te absurdalne metody leczenia i badania opisywane na tym forum w wielu wątkach? Te wszystkie czyszczenia organizmu, ssanie oleju, picie nafty czy moczu? No cóż, w takim razie na coś to forum się jednak przydaje. Wspomaga ono mechanizm selekcji naturalnej, działającej pod kątem inteligencji. Mądrzejsi, nie stosujący tych metod przeżyją i będą zdrowsi. Pula genowa się polepszy.

S.
          • brofran Re: grzybica paznokci 14.09.14, 12:07
            do snajper
            Należę do ludzi którzy nie stracili jeszcze wiary w człowieka . Zrozumiałbym trolowanie na różne tematy , ale nie w dziedzinie zdrowia . Jeżeli i tu nie można uniknąć złośliwości i podłości to cały ten wirtualny światek o kant du .. można potłuc .
            • robak.rawback Re: grzybica paznokci 14.09.14, 12:46
              tez sie zastanawialam nad wypowiedziami zagrywki ale w walce z grzybem w sumie czlowiek sie lapie czegokolwiek. nie wiem ile czlowiek wytrzyma aplikwania domestosu czy innych srodkow na paznokcie czy skore znim ja ten srodek wyzre,
              jesli chodzi o naturalne sposoby ktorymi snajper tak pomiata - to bys sie mocno mogl zdziwic jakie zwykle produkty za pare groszy moga miec dzialanie - a wziete wlasnie z internetowych stron o produktach naturalnych ktore ci w niczym nie zaszkodza a moga tylko pomoc i nie rozwalic przy tym watroby - to z cyklu obsmiewanych babcinych sposobow.

a tak z innej beczki - co to ostatnio wraca do lask po dekadach tortur przez lekarzy i magazyny kobiece? biedne i pomiatane naturalne maslo.
              • snajper55 Re: grzybica paznokci 14.09.14, 22:18
                robak.rawback napisała:

> jesli chodzi o naturalne sposoby ktorymi snajper tak pomiata - to bys sie mocno
                > mogl zdziwic jakie zwykle produkty za pare groszy moga miec dzialanie - a wzie
                > te wlasnie z internetowych stron o produktach naturalnych ktore ci w niczym ni
                > e zaszkodza a moga tylko pomoc i nie rozwalic przy tym watroby - to z cyklu obs
                > miewanych babcinych sposobow.

Nie istnieją produkty, które pomagają i nie mają skutków ubocznych (poza uzupełnianymi elementami, których brak organizmowi). Zaś zabobonna wiara w wyższość tak zwanych "produktów naturalnych" nad lekarstwami nie ma absolutnie żadnych podstaw. To lekarstwa mają efekty uboczne zredukowane do minimum, dzięki temu, że nie zawierają żadnych niepotrzebnych i niepożądanych substancji, których pełno w "produktach naturalnych".

S.
                • goodman41 Re: grzybica paznokci 15.09.14, 02:00
                  snajper55 napisał:
                  > Nie istnieją produkty, które pomagają i nie mają skutków ubocznych (poza uzupeł
                  > nianymi elementami, których brak organizmowi). Zaś zabobonna wiara w wyższość t
                  > ak zwanych "produktów naturalnych" nad lekarstwami nie ma absolutnie żadnych po
                  > dstaw. To lekarstwa mają efekty uboczne zredukowane do minimum, dzięki temu, że
                  > nie zawierają żadnych niepotrzebnych i niepożądanych substancji, których pełno
                  > w "produktach naturalnych".
                  >
                  > S.

Snajper jako dyżurujący przedstawiciel medycyny oficjalnej jak zawsze kpi z ludowych metod leczenia. Zapomniał tylko, ze właśnie medycyna oficjalna stosowała metodę upuszczania krwi jako lekarstwo na wszystko. Ile czasu i ile ludzi umarło zanim się autorytety przekonali, ze to jest szkodliwe? Ten sam los spotka i "snajperskie zdrowe" tabletki.
                  A poczytaj snajperku ilu Amerykanow umiera rocznie od skutkow ubocznych zażywanych lekarstw.

A teraz na temat grzybicy. Najpierw trzeba zdiagnozować grzyba, aby zastosować odpowiednie leczenie. W przeprowadzonych badaniach stwierdzono, ze u ludzi z grzybica na nogach występuje dysbakterioza w układzie pokarmowym. 100% korelacji. Jak odszukam ten link, to ci podeszlę, snajperku.
                  • snajper55 Re: grzybica paznokci 15.09.14, 12:28
                    goodman41 napisał:

> Snajper jako dyżurujący przedstawiciel medycyny oficjalnej jak zawsze kpi z lud
                    > owych metod leczenia. Zapomniał tylko, ze właśnie medycyna oficjalna stosowała
                    > metodę upuszczania krwi jako lekarstwo na wszystko. Ile czasu i ile ludzi umarł
                    > o zanim się autorytety przekonali, ze to jest szkodliwe? Ten sam los spotka i "
                    > snajperskie zdrowe" tabletki.

Tak robiono zanim zaczęto sprawdzać skuteczność metod leczenia. Zresztą metody o skuteczności na poziomie placebo są dalej polecane przez tak zwaną "medycynę" naturalną - na przykład homeoterapia.

> A poczytaj snajperku ilu Amerykanow umiera rocznie od skutkow ubocznych zażywa
                    > nych lekarstw.

A ilu stan zdrowia polepsza się dzięki lekarstwom? Już pisałem, jeśli coś działa, to ma skutki uboczne. Metody o zerowym działaniu (homeoterapia, bioenergoterapia, nakładanie rąk, świecowanie uszu itp itd) nie działają i nie mają efektów ubocznych.

S.
                    • robak.rawback Re: grzybica paznokci 15.09.14, 23:38
                      ale nikt nie ma nic przeciwko lekom - problem sie zaczyna jak sie wykupi pol apteki, wszystko przetestuje i sie zostaje z samym soba bo nie ma juz czego probowac... co wtedy sie robi?
                      zreszta z obserwacji wlasnycvh - medycyna oficjalna jednak nie dozsukuje sie przyczyn chorob - czesto po prostu zaleczaja objawy...
                      • snajper55 Re: grzybica paznokci 16.09.14, 03:32
                        robak.rawback napisała:

> ale nikt nie ma nic przeciwko lekom - problem sie zaczyna jak sie wykupi pol ap
                        > teki, wszystko przetestuje i sie zostaje z samym soba bo nie ma juz czego probo
                        > wac... co wtedy sie robi?

Wtedy trzeba polubić siebie.

> zreszta z obserwacji wlasnycvh - medycyna oficjalna jednak nie dozsukuje sie pr
                        > zyczyn chorob - czesto po prostu zaleczaja objawy...

Nie ma medycyny oficjalnej i jakiejś innej. Jest po prostu medycyna. To tak jak z matematyką. Nie ma matematyki oficjalnej i jakiejś innej.

S.
                        • jan440 Re: grzybica paznokci 18.09.14, 19:40
                          Jak zwykle piszesz tak jak Ci wygodnie i nie zawsze prawdziwie.
                          Czy medycyna jest jedna i czy lekarze mają o niej pojęcie?
                          Jeśli medycyna jest jedna to dlaczego nie napisałeś o fitoterapii. Przecież jest ewidentnie częścią medycyny a żaden lekarz nie ma o niej zielonego pojęcia.

To co do połowy XX wieku nie było medycyny a rzucano tylko czary?
                          Zastanowiłeś się czy masz tytuł do wypowiadania się na temat całej medycyny?
                          • robak.rawback Re: grzybica paznokci 18.09.14, 22:13
                            no o tej fizjoterapii to mi z ust wyjales. medycyna 'oficjalna' w postaci roznych 'doktorow' zaproponowla mi operacje po 5 minutach diagnozy, albo nic mi nie zaproponowala, albo zaproponowala przeciwbolowe albo steryd.
                            ja sobie zaproponowalm specjalny rodzaj fizjoterapii ktora sobie sama musialam wyszukac, na podstawie tego co inni pacjenci opowiadali w szczegolach o swoim przebiegu choroby, wiec musialam troche posiedziec i poczytac wszystkie przypadki na internecie, poukladac calosc informacji w jedna calosc, no i zdecydowalam sie na taka opcje a nie na jakies wycinanie narzadow.
                            i o rety, mam sie calkiem dobrze. ostatnio sie zastanawialam, ze zal mi tylko tych innych pacjentow co do tego pana doktora przychodza i on im pewnie tak wszystko wycina. scyzoryk sie w kieszeni otwiera, ze tak powiem...
                            • goodman41 Re: grzybica paznokci 19.09.14, 10:06
                              No to pogadałaś sobie robaczku z Janem. Jan o fitoterapii (ziołolecznictwo), a ty o fizjoterapii.
                              • brofran Re: grzybica paznokci 19.09.14, 14:29
                                Oftopy się porobiły .... Każdy może się leczyć wg swojego upodobania : albo przy pomocy medycyny oficjalnej , albo niekonwencjonalnej , jego wybór . Może jednak do tematu powrócimy . Podajcie jakie sposoby zadziałały u Was na pozbycie się grzybicy paznokci i jak długo trwała terapia ?
                                • goodman41 Re: grzybica paznokci 19.09.14, 23:46
                                  brofran napisał:

> Oftopy się porobiły .... Każdy może się leczyć wg swojego upodobania : albo pr
                                  > zy pomocy medycyny oficjalnej , albo niekonwencjonalnej , jego wybór . Może je
                                  > dnak do tematu powrócimy . Podajcie jakie sposoby zadziałały u Was na pozbycie
                                  > się grzybicy paznokci i jak długo trwała terapia ?
                                  ==================================================
                                  Trzeba najpierw zdiagnozować grzyba w laboratorium z próbek pobranych z paznokci.
                                  Najczęściej występują grzyby Trichophyton spp. (najczesciej Trichophyton Rubrum) albo Candida spp. (najczesciej Candida albicans).
                                  W zależności od typu grzyba i stopnia zaawansowania choroby stosuje się odpowiednie antymikotyki. Czas leczenia zależy od stopnia zaawansowania choroby i może trwać nawet trzy lata z późniejszym profilaktycznym zażywaniem antymikotyku.

• robak.rawback Re: grzybica paznokci 20.09.14, 00:14
                                    ahahaha a no faktycznie
                                    a rzeczywiscie wracajac do tematu - to gdzie takie badania sie robi - bo pytac dermatologa nie ma sensu bo nigdy nic nie powiedza normalnego tylko zaczynaja cos bez sensu krecic.

goodman41 napisał:

> No to pogadałaś sobie robaczku z Janem. Jan o fitoterapii (ziołolecznictwo), a
                                    > ty o fizjoterapii.
                                • snajper55 Re: grzybica paznokci 20.09.14, 00:55
                                  brofran napisał:

> Oftopy się porobiły .... Każdy może się leczyć wg swojego upodobania : albo pr
                                  > zy pomocy medycyny oficjalnej , albo niekonwencjonalnej

Nie ma czegoś takiego jak medycyna niekonwencjonalna tak jak nie ma matematyki czy ortografii niekonwencjonalnej. Jest medycyna, matematyka, ortografia. Rzona, bul czy obiat to nie są przykłady ortografii niekonwencjonalnej.

S.
                                  • brofran Re: grzybica paznokci 20.09.14, 11:01
                                    Dla Ciebie nie ma , dla innych są alternatywne metody leczenia . Skończ już z tymi oftopami , bo to nudne się robi .
                                    • snajper55 Re: grzybica paznokci 20.09.14, 23:47
                                      brofran napisał:

> Dla Ciebie nie ma , dla innych są alternatywne metody leczenia .

Odrzucone przez medycynę jako nieskuteczne a nawet szkodliwe i niebezpieczne.

S.
                                  • jan440 Re: grzybica paznokci 22.09.14, 08:58
                                    Jak zwykle Snajper masz rację.
                                    Medycyna jest jedna, fitoterapia jest jej składową a lekarze nie mają zielonego pojęcia o fitoterapii.
                                    Wnioski każdy sam może wyciągnąć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka