Gość: Aga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 15:49 Puchną mi nogi i ręce, boli mnie kręgosłup. NIE WIEM CO SIĘ DZIEJE. dRĘTWIEJĄ MI PALCE U RĄK I NÓG. cO TO MOŻE BYĆ? Bola mnie rowniez stawy, Co to może być? Jak to leczyć? Aga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aga Re: Boję się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.05, 16:00 Moze choroba reumatyczna. Idz do reumatologa i zrob badania krwi, zeby sprawdzic czy nie masz stanu zaplnego.Tylko nie idz do ortopedy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Re: Boję się IP: *.chello.pl 16.01.05, 16:05 Misiu może to coś ze stawami ?Badałaś już sobie to czy nie?Powinnaś sprawdzić sobie latex i waleerego odczyn[to czynniki reumatoidalne rose jest swoisty a latex może wychodzić też w innych chorobach]oprócz tego morfologia ,żelazo ,wapń,mocz ,CRP[białko C reaktywne--wychodzi w zapaleniach ,zakażeniach bakteriologicznych ,chorobach reumatycznych itd],proteinogram no i prześwietlenie rąk wraz z nadgarstkami ,stóp i kręgosłupa.[albo tej części co boli albo calego].Czy ręce są zaczerwienione pieka Cię stawy masz wrażenie rozsadzania w nadgarstkach?Dobrze byłoby zrobić też kwas moczowy w surowicy oraz fosfotazę alkaliczną i próby wątrobowe.Jak zrobisz te badanka powinnaś [lekarz też ]mieć klarowna sytuację[choć z tym różnie bywa]A jak samopoczucie ?Jestes osłabiona ,masz jeszcze inne dolegliwości?Jak długo to trwa?Aha Agatka dobrze było by zrobić ASO też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Boję się IP: *.ss.shawcable.net 16.01.05, 16:07 Masz zbyt nispecyficzne objawy by zgadnac co ci dolega a tym bardziej leczyc. Udaj sie do lekarza ogolnego, ktory toba dalej pokieruje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Boję się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 16:18 robiłam badania i otrzymalam wynki, ktorych nie rozumiem. Pętle krótkie i średnie, długie silnie skręcone, wyraźny zastój żył, obecnie nieliczne pętle z zastojem w całym przebiegu, około 20% pętli wykazxuje zanieczyszczenie. Immunochemia p-ciała p/jądrowe ANA (s)=> dodatnie MIANO 20, TY II Co to wszystko oznacza? Boże, co mi jest?!?! Prosze o pomoc.... Odpowiedz Link Zgłoś