Gość: nowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 11:18 Kurczę, co to może być i skąd się wzięło? Nie boli, a jest miękkie i dość spore. Zupełnie inne niż jest pod prawym kolanem. Robi wrażenie czegoś obcego. Jak się tego pozbyć? Pomóżcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nowa Re: Miękka "bulwa" pod lewym kolanem!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 18:21 Czyżbym była jedyną na całym świecie z tą przypadłością? Nikt tego nie ma (miał)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Miękka "bulwa" pod lewym kolanem!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.01.05, 22:32 Myślę, że uderzyłaś się kiedyś w to kolano?. Może się zbierać tzw. woda. Albo rozejdzie się, albo trzeba robić punkcję. Odpowiedz Link Zgłoś
tessg Re: Miękka "bulwa" pod lewym kolanem!! 28.01.05, 00:33 Gość portalu: Anka napisał(a): > Myślę, że uderzyłaś się kiedyś w to kolano?. Może się zbierać tzw. woda. Albo > rozejdzie się, albo trzeba robić punkcję. Zadnej punkcji tylko rozbijać na noc liście z surowej kapusty przykładać , owinąc i przed każdym nałożeniem umyć .Woda zejdzie a kapusta bedzie żółta.Napewno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Miękka "bulwa" pod lewym kolanem!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 22:41 Fakt, uderzyłam się kilka miesięcy temu, ale w prawe i z nim nic złego się nie dzieje. To coś jest POD lewym. Skąd ew. woda? Odpowiedz Link Zgłoś
hormoon Re: Miękka "bulwa" pod lewym kolanem!! 27.01.05, 22:43 Albo rosnie ci kalafior albo tak na powanie masz torbiel.wizyta u ortopedy wskazana!~!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Miękka "bulwa" pod lewym kolanem!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 22:47 :) Idę w google poczytać o torbielach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle Re: Miękka "bulwa" pod lewym kolanem!! IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 27.01.05, 23:10 moze ganglion? idź do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Miękka "bulwa" pod lewym kolanem!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 23:20 ja jestem 12 dni po rekonstrukcji wiezadla krzyzowego przedniego,a zadnej bulwy w kolanku nie mam takze przed operacja nie mialem,nic mi sie nie zbieralo i niezbiera na szczescie....ja mysle ze to jednak kalafior Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Miękka "bulwa" pod lewym kolanem!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 23:41 Tomuś, na pewno więzadło Ci zrekonstruowali? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: Miękka "bulwa" pod lewym kolanem!! IP: *.170-201-80.adsl.skynet.be 27.01.05, 23:25 Poszukaj w necie o torbielach Bakera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Miękka "bulwa" pod lewym kolanem!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 23:46 Poszukałam. Z opisu podobne, ale na szczęście niebolesne. Może spróbować smarować jakąś maścią antyreumatyczną? Odpowiedz Link Zgłoś
tessg Re: Miękka "bulwa" pod lewym kolanem!! 28.01.05, 00:30 Gość portalu: nowa napisał(a): > Kurczę, co to może być i skąd się wzięło? Nie boli, a jest miękkie i dość > spore. Zupełnie inne niż jest pod prawym kolanem. Robi wrażenie czegoś > obcego. Jak się tego pozbyć? Pomóżcie!!! Witaj.To samo miała moja siostrzenica.Smiała sie jak jej poleciłam okłady z lisci aloesu.Przykładała dość długo i juz parelat nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do nowa Re: Miękka "bulwa" pod lewym kolanem!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 08:23 Zgłoś się jak najszybciej do lek,ortopedy!!!Staw kolanowy jest bardzo wrażliwy na przeciążenia i patologię.Uszkodzenie torebki stawowej ,niezależnie od przyczyn może być fatalne w skutkach !Więc,radzę :bez zadnych okładów ,zgłoś się do specjalisty.Benia Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Re: Miękka "bulwa" pod lewym kolanem!! 28.01.05, 11:02 Zgłoś się do ortopedy, ale spokojnie wypróbuj wcześniej okłady z liści kapusty, które do czasu spotkania z lekarzem, na pewno Ci się przydadzą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do nnike Re: Miękka "bulwa" pod lewym kolanem!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 11:45 Te okłady z liści kapusty to chyba na głowę!Nie zaszkodzi,nie pomoże a z kapusty można potem ugotować kapuśniak! Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Re: Miękka "bulwa" pod lewym kolanem!! 28.01.05, 12:22 Nie śmiej się, lepiej zapamiętaj, jakie nieoczekiwane właściwości mają liście białej kapusty. Nigdy nie wiadomo, kiedy ta wiedza może Ci się przydać... tvp.pl/1180,2004010775416.strona serwisy.gazeta.pl/zdrowie/1,51221,2378139.html (pkt. 17) www.promedico.pl/poradnik.php ("Gdy boli") www.qz.pl/glowna.php?id=rady/047 itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danka Re: Miękka "bulwa" pod lewym kolanem!! IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 28.01.05, 13:03 Potwierdzam właściwości liści kapusty. Pierwszy raz usłyszałam o tym w szpitalu czekając na zabiegi rehabilitacyjne kolan i najpierw myślałam , że to żart. Nawet, gdy okazało sie, że wiele osób stosuje takie okłady , podeszłam do sprawy sceptycznie i pewnie bym dalej tak podchodziła, gdybym nie przyłozyła owych liści na moje kolana nękane wysiękami. Od tej pory mam spokój :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Miękka "bulwa" pod lewym kolanem!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 22:05 Wszystkim bardzo dziękuję za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ortopeda Re: to torbiel beckera IP: *.devs.futuro.pl 29.01.05, 11:55 To rzeczywiści może byc torbiel Beckera.Najlepiej udaj się do ortopedy.Można wykonać usg.Leczenie/próbowac bezoperacyjnie,punkcja,podanie do torbieli leku sterydowego,w przypadkach nawrotów leczenie operacyjne,usunięcie/. Odpowiedz Link Zgłoś
spector1 Re: Miękka "bulwa" pod lewym kolanem!! 29.01.05, 12:57 Punkcja moze czasami pomoc, ale nie mozna nazwac tego zabiegu leczeniem. Przestrzen,w ktorej zbiera sie krwawy wysiek otoczona jest kilkunastoma strukturami(miesnie,sciegna,wie zadla). Wysiek jest oznaka stanu zapalnego jednej ze struktur. Kontuzja np krotkiego miesnia (popliteus)pod kolanem moze spowodowac wysiek. Zadaniem ortopedy jest ustalenie co zostalo uszkodzone i uswiadomic pacjenta jak kontuzji uniknac na przyszlosc. Leczenie powinno dotyczyc uszkodzonej struktury. Wpomniany popliteus ulega czesto kontuzji u osob,ktore maja slabe miesnie uda i mimo slabej kondycji decyduja sie na dluzszy bieg. Spector Odpowiedz Link Zgłoś
donjuan Re: Miękka "bulwa" pod lewym kolanem!! 29.01.05, 14:29 Mialem kiedys taka bulwe po kontuzji kolana w wypadku samochodowym . Lekarz chirurg chcial to operowac ale ja zastosowalem metode lagodnego masazu i wkrotce ganglion zniknal bez sladu . Kolega po operacji podobnej bulwy od 30 lat klapie stopa z powodu uszkodzenia nerwu podczas zabiegu wycinania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Miękka "bulwa" pod lewym kolanem!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 23:40 Jeśli masaże i okłady z liści kapusty nie pomogą, przejdę się do lekarza. Zastanawiam się tylko nad przyczyną powstania tego czegoś. Nie jestem w stanie uchwycić, kiedy zaczęło się tworzyć, bo nie jest bolesne. Czy np. mogło powstać w wyniku wielkiego wysiłku, związanego ze wspinaczką w góry? Albo od przesiadywania przed komputerem? Od razu mówię, że nie zrezygnuję ani z jednego, ani z drugiego ;) Odpowiedz Link Zgłoś