Dodaj do ulubionych

Miękka "bulwa" pod lewym kolanem!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 11:18
Kurczę, co to może być i skąd się wzięło? Nie boli, a jest miękkie i dość
spore. Zupełnie inne niż jest pod prawym kolanem. Robi wrażenie czegoś
obcego. Jak się tego pozbyć? Pomóżcie!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: nowa Re: Miękka "bulwa" pod lewym kolanem!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 18:21
      Czyżbym była jedyną na całym świecie z tą przypadłością? Nikt tego nie ma
      (miał)?
      • Gość: Anka Re: Miękka "bulwa" pod lewym kolanem!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.01.05, 22:32
        Myślę, że uderzyłaś się kiedyś w to kolano?. Może się zbierać tzw. woda. Albo
        rozejdzie się, albo trzeba robić punkcję.
        • tessg Re: Miękka "bulwa" pod lewym kolanem!! 28.01.05, 00:33
          Gość portalu: Anka napisał(a):

> Myślę, że uderzyłaś się kiedyś w to kolano?. Może się zbierać tzw. woda. Albo
          > rozejdzie się, albo trzeba robić punkcję.
          Zadnej punkcji tylko rozbijać na noc liście z surowej kapusty przykładać ,
          owinąc i przed każdym nałożeniem umyć .Woda zejdzie a kapusta bedzie
          żółta.Napewno.
    • Gość: nowa Re: Miękka "bulwa" pod lewym kolanem!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 22:41
      Fakt, uderzyłam się kilka miesięcy temu, ale w prawe i z nim nic złego się nie
      dzieje. To coś jest POD lewym. Skąd ew. woda?
      • hormoon Re: Miękka "bulwa" pod lewym kolanem!! 27.01.05, 22:43
        Albo rosnie ci kalafior albo tak na powanie masz torbiel.wizyta u ortopedy
        wskazana!~!!
        • Gość: nowa Re: Miękka "bulwa" pod lewym kolanem!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 22:47
          :) Idę w google poczytać o torbielach :)
    • Gość: elle Re: Miękka "bulwa" pod lewym kolanem!! IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 27.01.05, 23:10
      moze ganglion?
      idź do lekarza.
      • Gość: tomek Re: Miękka "bulwa" pod lewym kolanem!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 23:20
        ja jestem 12 dni po rekonstrukcji wiezadla krzyzowego przedniego,a zadnej bulwy
        w kolanku nie mam takze przed operacja nie mialem,nic mi sie nie zbieralo i
        niezbiera na szczescie....ja mysle ze to jednak kalafior
        • Gość: nowa Re: Miękka "bulwa" pod lewym kolanem!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 23:41
          Tomuś, na pewno więzadło Ci zrekonstruowali? ;)
    • Gość: Doki Re: Miękka "bulwa" pod lewym kolanem!! IP: *.170-201-80.adsl.skynet.be 27.01.05, 23:25
      Poszukaj w necie o torbielach Bakera
      • Gość: nowa Re: Miękka "bulwa" pod lewym kolanem!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 23:46
        Poszukałam. Z opisu podobne, ale na szczęście niebolesne. Może spróbować
        smarować jakąś maścią antyreumatyczną?
    • tessg Re: Miękka "bulwa" pod lewym kolanem!! 28.01.05, 00:30
      Gość portalu: nowa napisał(a):

> Kurczę, co to może być i skąd się wzięło? Nie boli, a jest miękkie i dość
      > spore. Zupełnie inne niż jest pod prawym kolanem. Robi wrażenie czegoś
      > obcego. Jak się tego pozbyć? Pomóżcie!!!
      Witaj.To samo miała moja siostrzenica.Smiała sie jak jej poleciłam okłady z
      lisci aloesu.Przykładała dość długo i juz parelat nie ma.
    • Gość: do nowa Re: Miękka "bulwa" pod lewym kolanem!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 08:23
      Zgłoś się jak najszybciej do lek,ortopedy!!!Staw kolanowy jest bardzo wrażliwy
      na przeciążenia i patologię.Uszkodzenie torebki stawowej ,niezależnie od
      przyczyn może być fatalne w skutkach !Więc,radzę :bez zadnych okładów ,zgłoś
      się do specjalisty.Benia
      • nnike Re: Miękka "bulwa" pod lewym kolanem!! 28.01.05, 11:02
        Zgłoś się do ortopedy, ale spokojnie wypróbuj wcześniej okłady z liści kapusty,
        które do czasu spotkania z lekarzem, na pewno Ci się przydadzą :)
        • Gość: do nnike Re: Miękka "bulwa" pod lewym kolanem!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 11:45
          Te okłady z liści kapusty to chyba na głowę!Nie zaszkodzi,nie pomoże a z
          kapusty można potem ugotować kapuśniak!
          • nnike Re: Miękka "bulwa" pod lewym kolanem!! 28.01.05, 12:22
            Nie śmiej się, lepiej zapamiętaj, jakie nieoczekiwane właściwości mają liście
            białej kapusty. Nigdy nie wiadomo, kiedy ta wiedza może Ci się przydać...

tvp.pl/1180,2004010775416.strona
            serwisy.gazeta.pl/zdrowie/1,51221,2378139.html (pkt. 17)
            www.promedico.pl/poradnik.php ("Gdy boli")
            www.qz.pl/glowna.php?id=rady/047
            itd.
            • Gość: Danka Re: Miękka "bulwa" pod lewym kolanem!! IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 28.01.05, 13:03
              Potwierdzam właściwości liści kapusty. Pierwszy raz usłyszałam o tym w szpitalu
              czekając na zabiegi rehabilitacyjne kolan i najpierw myślałam , że to żart.
              Nawet, gdy okazało sie, że wiele osób stosuje takie okłady , podeszłam do
              sprawy sceptycznie i pewnie bym dalej tak podchodziła, gdybym nie przyłozyła
              owych liści na moje kolana nękane wysiękami. Od tej pory mam spokój :)
              • Gość: nowa Re: Miękka "bulwa" pod lewym kolanem!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 22:05
                Wszystkim bardzo dziękuję za pomoc.
    • Gość: aki to torbiel beckera IP: *.protonet.pl 29.01.05, 08:02
      • Gość: ortopeda Re: to torbiel beckera IP: *.devs.futuro.pl 29.01.05, 11:55
        To rzeczywiści może byc torbiel Beckera.Najlepiej udaj się do ortopedy.Można
        wykonać usg.Leczenie/próbowac bezoperacyjnie,punkcja,podanie do torbieli leku
        sterydowego,w przypadkach nawrotów leczenie operacyjne,usunięcie/.
    • spector1 Re: Miękka "bulwa" pod lewym kolanem!! 29.01.05, 12:57
      Punkcja moze czasami pomoc, ale nie mozna nazwac tego zabiegu leczeniem.

Przestrzen,w ktorej zbiera sie krwawy wysiek otoczona jest
      kilkunastoma strukturami(miesnie,sciegna,wie zadla).
      Wysiek jest oznaka stanu zapalnego jednej ze struktur.

Kontuzja np krotkiego miesnia (popliteus)pod kolanem moze spowodowac wysiek.
      Zadaniem ortopedy jest ustalenie co zostalo uszkodzone i uswiadomic
      pacjenta jak kontuzji uniknac na przyszlosc.
      Leczenie powinno dotyczyc uszkodzonej struktury.
      Wpomniany popliteus ulega czesto kontuzji u osob,ktore maja slabe miesnie
      uda i mimo slabej kondycji decyduja sie na dluzszy bieg.

Spector

• donjuan Re: Miękka "bulwa" pod lewym kolanem!! 29.01.05, 14:29
        Mialem kiedys taka bulwe po kontuzji kolana w wypadku samochodowym . Lekarz
        chirurg chcial to operowac ale ja zastosowalem metode lagodnego masazu i wkrotce
        ganglion zniknal bez sladu . Kolega po operacji podobnej bulwy od 30 lat klapie
        stopa z powodu uszkodzenia nerwu podczas zabiegu wycinania.
        • Gość: nowa Re: Miękka "bulwa" pod lewym kolanem!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 23:40
          Jeśli masaże i okłady z liści kapusty nie pomogą, przejdę się do lekarza.
          Zastanawiam się tylko nad przyczyną powstania tego czegoś. Nie jestem w stanie
          uchwycić, kiedy zaczęło się tworzyć, bo nie jest bolesne.
          Czy np. mogło powstać w wyniku wielkiego wysiłku, związanego ze wspinaczką w
          góry? Albo od przesiadywania przed komputerem? Od razu mówię, że nie zrezygnuję
          ani z jednego, ani z drugiego ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka