marzena1761
19.09.12, 20:23
Witam serdecznie, wskrucie opisze moj problem i prosze o porade. Pracuje jako fryzjerka od 10 lat. co jakiś czas (raz w miesiacu przez pare dni) miałam bóle w nadgarstkach raz w prawej a raz w lewej rece. od jakis 3 miesiecy ból jest codziennien w lewym nadgarstku (nie jest to cieśń nadgarstka, palce nie drętwieją). Pojawił się również ból z lewej strony szyi ktory sie nasila jak podnosze reke do góry, od tygodnia również bola mnie mesnie lewej ręki, ramie, czasami ból jest w barku, a od dwoch dni ból zaczyna przechodzic na prawą ręke w okolicy dłoni i powyżej, na zdjeciu rtg nadgarstka lewego wyszlo wszystko ok. dostalam skierowanie do ortopedy i neurologa oraz skierowanie na rtg kregoslupa szyjnego. 4 dzien jestem na zwolnieniu, bo lekarz powiedzial ze to z nadwyrezenia i reka musi odpocząc 2 miesiace i ze bol sam przejdzie. zazywam Sirdalud jedna tabletke na noc i dicloduo 1 tab. rano. rece sa coraz slabsze a kazdy ruch w gore, nawet utrzymanie telefonu przy uchu sprawia mi ból. prosze o pomoc, jakies wskazowki