Dodaj do ulubionych

Jak pozbyć się zgagi..

IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.05, 20:10
Jak temu zaradzić,chociaż doraźnie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ola......... Re: Jak pozbyć się zgagi.. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.02.05, 20:14
      ogranicz produkty ktore ja wywołują.........
      u mnie chleb np, wywoływał zgagi i nadmiar jedzenia....
      • pia.ed Re: Jak pozbyć się zgagi.. 17.02.05, 21:25
        Dobra rada, zgaga wystepuje czesto z przejedzenia...

Jedz przez pare dni malo i latwostrawne rzeczy, to zobaczysz roznice!
      • walpop Re: Jak pozbyć się zgagi.. 18.02.05, 13:42
        Spróbuj zastosowac zioła np. według Klimuszki.
        Mnie wyleczylło (stosowałem zestaw na wzdęcia jelitowe)
    • Gość: Thea Re: Jak pozbyć się zgagi.. IP: *.arcor-ip.net 17.02.05, 21:33
      doprowadzic do zoladka wiecej kwasu mlekowego (ogörki, kapusta kiszona) przy
      czym polecam wiecej ruchöw np. gimnastyki.
    • lipa55 Re: Jak pozbyć się zgagi.. 17.02.05, 21:35
      wyszukiwarka nie boli
      serwisy.gazeta.pl/zdrowie/2,51172,,,,2644097,P_CHOROBY.html
      www.poradnia.pl/podstrony/porady/co_robic/zgaga.html
      klio.umcs.lublin.pl/~drumil/pio/zgaga.html
    • Gość: kukułka;) Re: Jak pozbyć się zgagi.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 21:40
      teraz mleko, a jutro rano kup sobie w aptece alumag w tabletkach (ok.6 zł) - to
      najszybciej co mozesz zrobić
      • Gość: Thea Re: Jak pozbyć się zgagi.. IP: *.arcor-ip.net 17.02.05, 22:02
        czy nie lepiej naturalne srodki (kwas mlekowy z kiszonej kapusty, ogörköw), jak
        chemia?
        • Gość: gigi Re: Jak pozbyć się zgagi.. IP: *.bielsko.dialog.net.pl 17.02.05, 22:33
          Pij duzo wody niegazowanej rozcieńczysz kwasy żołądkowe.Przegryzaj sobie od
          czasu do czasu migdała.Kup sobie ranigast,famidynę blokuja receptory, bez
          recepty.Dobrze gryż pokarmy.
        • Gość: Braził Re: Jak pozbyć się zgagi.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 13:59
          Zgaga to nadkwaśność. Treść żołądka cofa się do przełyku i żre.
          Jeśli kwas solny z żołądka można zneutralizować innym kwasem to ja nie mam
          zielonego pojęcia po jaką cholerę do szkoły chodziłem.
          Najsukteczniejszy sposób to szklanka wody ze szczyptą sody (ZASADA).
          Działa natychmiast ale nie wolno przedawkować.
          pzdr
    • Gość: Artur Re: Jak pozbyć się zgagi.. IP: *.ss.shawcable.net 18.02.05, 01:32
      Ranitydyna dwa razy dziennie. A tak bardziej dlugoterminowo to zrobic sobie badania na obecnosc H.pylori w razie dodatniego wyniku przeleczyc antybiotykami ze zlecenia gastrologa.
      • Gość: zeta Re: Jak pozbyć się zgagi.. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.02.05, 12:25
        Gość portalu: Artur napisał(a):

> A tak bardziej dlugoterminowo to zrobic sobie badania na obecnosc H.pylori w
        > razie dodatniego wyniku przeleczyc antybiotykami ze zlecenia gastrologa.

Czy można te bakterię stwierdzić inaczej niż przez gastroskopię? Gastroskopia
        mnie przeraża.
        • Gość: Szalek Re: Jak pozbyć się zgagi.. IP: 62.29.136.* 18.02.05, 13:21
          Obecość H.pylori można stwierdzić poprzez badanie krwi.
          • Gość: zeta Re: Jak pozbyć się zgagi.. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.02.05, 13:32
            Bardzo dziekuje. :-)
        • Gość: Artur Re: Jak pozbyć się zgagi.. IP: *.ss.shawcable.net 18.02.05, 13:47
          Gastroskopia (i wycinki) jest malo czulym badaniem w kierunku H.pylori.

Mozna sprawdzic czy sa we krwi przeciwciala, ale moze sie zdarzyc, ze bakterie masz ale organizm nie wytworzyl przeciwcial i test wyjdzie ujemnie pomimo choroby. Najlepsze badanie na obecnosc zywych bakterii to test oddechowy.
          • Gość: Krysia Re: Jak pozbyć się zgagi.. IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 20:55
            Dziękuję za zainteresowanie i dobre rady.
        • Gość: Thea Re: Jak pozbyć się zgagi.. IP: *.arcor-ip.net 18.02.05, 21:17
          Tak, sa tez inne sposoby miedzy innymi przez oddech.
          • Gość: aaa Re: Jak pozbyć się zgagi.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 00:18
            Należy zacząć od zmiany nawyków w odżywianiu. Jeść często w małych ilościach,
            powoli i dokładnie przeżuwając każdy kęs. Unikać pokarmów tłustych oraz
            ostrych, akloholu i kofeiny. Spożywanie płynów między posiłkami jest lepsze niż
            popijanie podczas jedzenia: płyny, rozcieńczając pokarmy, zwiększają objętość
            zawartości żołądka, co ulatwia zarzucanie kwaśnej treści do przelyku. Co
            najmniej w ciągu godziny po posilku trzeba unikać schylania się i leżenia.
            Doraźną ulgę sprawiają ogólnie dostępne leki na nadkwasotę.
            • Gość: aaa Jeszcze jedno.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 00:23
              Zawał mięsnia sercowego można łatwo pomylić ze zgagą. W przypadku każdego bólu
              w klatce piersiowej promieniującego do żuchwy lub przedramienia należy się
              zglośić do lekarza, szczególnie jeśli towarzyszą temu inne objawy, takie jak
              pocenie się, mdlości, zawroty głowy, duszność, omdlenie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka