Dodaj do ulubionych

Dretwienie konczyn - skutki.

IP: *.aster.pl 20.02.05, 11:39
Czesto dretwieja mi nogi i rece, musze zmieniac pozycje, katorga jest dla mnie
podrozowanie siedzac w samochodach, autokarach itp.
Czy jest jakas "norma" czasowa (ktora byc moze przekraczam?)

Ale mam wazniejsze pytanie: jakie sa skutki czestego doprowadzania do
dretwienia? Jest to przeciez niedostarczenie organizmowi (wlasnie - czego?)
Obserwuj wątek
    • monikare Re: Dretwienie konczyn - skutki. 20.02.05, 11:57
      Trzeba skontrolowa poziom wapnia i magnezu, fosforu, poziom hormonów tarczycy i
      tsh. Na czczo. Moze to byc niedobór wapnia lub magnezu.
      • Gość: K-ski Re: Dretwienie konczyn - skutki. IP: *.aster.pl 20.02.05, 12:06
        Dziekuje za odp. Tarczyca byla badana - ok.
        Wapn i magnez, hm, pasuja mi rowniez inne objawy niedoborow. Moze tedy droga.
        • Gość: ewellina Re: Dretwienie konczyn - skutki. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.05, 12:14
          na dziend obry idz do apteki i kup sobie magnez,z pewnoscia jest to brak, m.in.
          tego skladnika
          • gaia111 Re: Dretwienie konczyn - skutki. 20.02.05, 12:39
            Witaj.Mam podobnie tylko,ze mnie raczej dretwieja rece i to noca zawsze,w ciagu dnia mam zazwyczaj lekko oslabione.Przyznam,ze od kiedy zaczelam cwiczyc na silowni te dretwienia jakby sie zmiejszyly,ale tylko czesciowo.Boje sie,zeby te dretwienia po latach nie przeksztalcily sie w jakies niedowlady(dodam,ze mnie mecza od 2 lat)...
            • Gość: K-ski Re: Dretwienie konczyn - skutki. IP: *.aster.pl 20.02.05, 13:30
              O, tak dretwienie rak w nocy to standard...
              Ja prowadze sportowy tryb zycia, narty, basen, spacery, aeroby, ale bez wplywu
              na opisana dolegliwosc.
              Pedze po magnez.
              • Gość: Artur Re: Dretwienie konczyn - skutki. IP: *.ss.shawcable.net 20.02.05, 14:32
                Dretwienia rak lub nog budzace w nocy to symptom sugerujacy borelioze.

Poczytaj inne watki o tej chorobie. Byc moze masz tez inne objawy sugerujace te chorobe.
                • monikare Re: Borelioza 20.02.05, 15:21
                  Ni tylko borelioze. Włanie wskazuje na niedobory elektrolitowe zwłaszcza z
                  epanie sa bardzo czynne sportowo
                  • Gość: Artur Re: Borelioza IP: *.ss.shawcable.net 20.02.05, 16:07
                    Gdyby byly zaburzenia elektrolitowe (ktore zreszta latwo sprawdzic) to dretwienia sa mniej wiecej caly czas.

Dretwienia budzace w nocy to bardzo osobliwy objaw w medycynie spotykany wylacznie w skrobiawicy, chorobie Fabry'ego oraz wlasnie w boreliozie.
                    No i jeszcze czasem ktos to myli nocne dretwienia z zespolem ciesni (ale tu to juz wina lekarza, bo klinicznie te dwa objawy latwo odroznic).
    • Gość: Ulla Re: Dretwienie konczyn - skutki. IP: *.pool.mediaWays.net 20.02.05, 16:26
      Brak magnezu powoduje skurcze a nie dretwienie. Ja od czasu kiedy lykam tabletki
      czosnkowe nie mam dretwienia.
      • Gość: ewellina Re: Dretwienie konczyn - skutki. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.05, 19:10
        skurcze - brak magnezu jak najbardziej, ale takze dretwienie, ja mialam tak z
        nogami rekami i wargami - dostalam raz elektolity dozylnie i teraz zazywam
        magnez +wit. b6, i nie ma dretwein
    • artur737 Re: Dretwienie konczyn - skutki. 21.02.05, 17:45
      Sugeruje odwiedzenie forum Boreliza i zaznajomienie sie z ta choroba.
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=26140
      Prosze tez zostawic wpis dzieki ktoremu bedziesz mogl(mogla) otrzymac opinie innych czytelnikow.
      • Gość: magda1344 Re: Dretwienie konczyn - skutki. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 22:03
        Ja miewam drętwienia od kregosłupa właśnie kiedy jestem dłużej w jednej pozycji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka