ralph85 26.10.06, 10:19 Witam wszystkich. Zdecydowalem leczyc ząbki u ortodonty. czy moglby mi ktos polecic dobrego ortodonte z wrocławia ?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aggis20 Re: Ortodonta Wrocław 26.10.06, 16:09 No to moze ja zaczne i polece swojego ortodonte Dr Tochman, przyjmuje na ul. Bezpiecznej 2 w centrum Dental Project, zwolennik leczenia bezekstrakcyjnego, bardzo dokładny i rzeczowy - profesjonalista w 100%, w sumie to nie potrafilabym sie doszukac w nim zadnych wad i mam nadzieje, ze tak zostanie. Jestem bardzo zadowolona, ze akurat do niego trafilam)) Odpowiedz Link
andrzejek23 Re: Ortodonta Wrocław 27.10.06, 19:10 Centrum Ortodontyczne, ul. Parafialna, www.ortho.pl Odpowiedz Link
38onas Re: Ortodonta Wrocław 27.10.06, 20:24 O matko przenjaświętsza!!!! ten doktor Tochman to żaden ortodonta!!!! nie wprowadzaj ludzi w błąd!! chyba że Ciebie omamili! zapytaj o jego kwalifikacje i lata praktyki zanim oddasz swoje zęby pod jego opiekę!!jedna asystentka co tam pracowała i odeszła w tym roku powiedziała mi że on zrobił dopiero jeden kurs!!!!!!! nie będąc w ogóle specjalistą ortodontycznych a chyba takowym trzeba być!! Odpowiedz Link
aggis20 Re: Ortodonta Wrocław 27.10.06, 20:44 Omamił mnie, hehe;-P a oprocz tego jest najlepszym ortodonta, na jakiego do tej pory trafilam - ma konkretny i dopracowany plan leczenia, jest solidny i nie uwaza sie za najmadrezjszego na swiecie - wiele spraw konsultuje z innymi lekarzami, poza tym traktuje pacjenta holistycznie. Ja jestem bardzo zadawolona. A moja poprzednia ortodontka (ponad 20lat 'doswiadczenia zawodowego' i 2. stopien specjalizacji) okazala sie totalnym partaczem wiec dlugosc stazu i ilosc zrobionych kursow naprawde nie jest miarodajna nie wprowadzam nikogo w błąd tylko dziele sie swoja opinia. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
agaig Re: Ortodonta Wrocław 02.11.06, 00:20 hej, ja sama szczerze mówiąc nie wiem jak odróżnić dobrego ortodontę od partacza... leczę się u doktor Dziekan-Kawala z geodentu i jestem zadowolona. Chciałam uniknąć ekstrakcji, więc chodzilam do różnych orotodontów. Kazdy tylko zapewnial, że wyrwie mi jak najmniej zebów, ale nikt nie powiedzial, ze mam asymetrię i wyrwanie jednego zeba nie pomoże trzeba dwa. Noszę aparat od prawie dwóch miesięcy i wyrwalam jednak dwie górne czwórki, bo doktor dziekan mnie przekonala. wytłumaczya dokladnie jak mają przestawić się zęby, na dodatek wyliczyla mi dokladnie milimtery, wiec jej wierzę Poza tym sprawdzilam kwalifikacje i wypytalam kilku stomatologów o opinie, wszytskie są bardzo pozytywne. POszukaj na stronie akademii medycznej - to też chyba coś znaczy. Pozdrawiam i życzę poowodzenia. Odpowiedz Link
szmaja Re: Ortodonta Wrocław 02.11.06, 14:31 Hej, a wiesz moze czy ta pani doktor, to ta sama, ktora przyjmuje w stomadencie? Wlasnie do tej (chyba ) sie zarejestrowalam - zostala mi polecona przez moja dentystke , podobno jest rewelacja, wiec ide. Prosze o jakies blizsze informacje, np. jak wygladala pierwsza wizyta i jak mniej wiecej ceny = jesli nie tu, to na maila . Dziekuje z gory Odpowiedz Link
agaig Re: Ortodonta Wrocław 14.11.06, 13:47 Niewiem czy dr Dziekan przyjmuje w Stomadencie. Byłam też tam, ale ceny mnie przeraziły. Tutaj zapłaciłam 2000 za częściowy porcelanowy aparat(od szóstek jest zwykły, ale nie widać tego gdy się usmiecham, to był pomysł orto, zeby po prostu zaoszczedzić 500zł). Przed zakładaniem aparatu, byłam u niej na 3 wizytach i nie zapłaciłam za poradę ani razu, dopiero na nastepnej wizycie, kiedy wymieniała mi łuk i zakładała dodatkowy drut zapłaciłam pierwszy raz. Ogólnie jestem bardzo zadowlolona, bo idzie wszytsko zgodnie z planem) Polecam. Odpowiedz Link
agaig Re: Ortodonta Wrocław 14.11.06, 13:58 Na pierwszej wizycie byłam, zeby się dowiedzieć jak to całe leczenie bedzie wygladało. Dostałam skierowanie na przeswietlenie. Wczesniej byłam juz u kilku innych ortodontów. Wszystkim podkreslałam, ze bardzo boję się wyrywania zebów, więc każdy kombinował co zrobić w tym przypadku. Doktor Dziekan na drugiej wizycie w oparciu o zdjęcia rentgenowskie (czegow cześniejsi orto nie robili) wyparła wszystkie te teorie, tłumacząc dokładnie na czym polega moja wada i jakie bedą skutki leczenia, kiedy nie wyrwę czwórek. Na trzeciej wizycie zakładałam aparat, trawło to 30 minut i kosztowało 2 tyś. o były pierwsze pieniądze, które wydałam w tej klinice, bo za poprzednie wizyty nic nie musiałam płacić. Tydzień temu byłam na kolejnej wizycie,o której pisałam już poprzednio. Umów się na wizytę do niej, sama się przekonasz, ze to profesjonalistka. Duzo pytaj, ona cierpliwie odpowiada na każde pytania i tłumaczy watpliwości. Zawsze jest pod telefonem, jakby co. Powodzenia. Odpowiedz Link
szmaja Re: Ortodonta Wrocław 03.12.06, 02:11 Zakładam 12.12.2006 Dzisiaj pani doktor założyła mi separatory, cholernie boli, nie wiem, jak wytrzymam druty, bo odechciewa się wszystkiego (łącznie z jedzeniem, co akurat może mi wyjść tylko na dobre ). Mam nadzieję, że warto, bo już wiem, że nacierpię się okrutnie! Cena 3000 zł za 2 łuki, w Stomadencie. Nie jest tak źle - znaczy mniej więcej jak wszędzie. Pani doktor Kawala z tego, co wiem, jest osobą bardzo doświadczoną, ja w moich zębach nie widzę nic specjalnego, więc na pewno da radę . Muszę zaufać, żeby zniwelować dysonans decyzyjny Jestem strasznie podekscytowana Oj cholernie będzie boleć, cholernie... Odpowiedz Link
leon_102 Re: Ortodonta Wrocław 14.02.07, 20:36 rozumiem ze wybierajac kawale orientowalas sie "na rynku"..mozesz mi podac jakies nazwiska osob ktore odwiedizlas na konsultacjach...bo jest tyle tych ortodontow ze nie umiem sie zdecydowac...jaki nosisz aparat??i ile Cie kosztowal...ja chce sobie zalozyc mieszany-czesciowo estetyczny-koszt 2000zl.bardzo bylabym Ci wdzieczna za odpowiedz..pozdrawiam Odpowiedz Link
koraliczek3 Re: Ortodonta Wrocław 05.02.07, 23:54 Zapraszamy więc do Dental Project. Do wglądu są wszystkie dokumenty potwierdzające kwalifikacje zdobyte przez doktora Tochmana w zakresie ortodoncji )))Jeden kurs jak piszesz (bo taką wiedzę posiadasz od zwolnionego pracownika) to jednak trochę za mało by leczyć pacjentów. Na szczęście w tej, jak i wielu innych dziedzinach usług medycznych rynek i pacjenci weryfikują większość takich ja ta opini. Odpowiedz Link
koraliczek3 Re: Ortodonta Wrocław 06.02.07, 02:44 Zapraszamy więc do Dental Project. Do wglądu są wszystkie dokumenty potwierdzające kwalifikacje zdobyte przez doktora Tochmana w zakresie ortodoncji )))Jeden kurs jak piszesz (bo taką wiedzę posiadasz od zwolnionego pracownika) to jednak trochę za mało by leczyć pacjentów. Na szczęście w tej, jak i wielu innych dziedzinach usług medycznych rynek i pacjenci weryfikują większość takich ja ta opini. Odpowiedz Link
agaig Re: Ortodonta Wrocław 02.11.06, 00:23 oooo a o Parafialnej slyszałam również duzo, ale nic dobrego mojej kolezanki stomatolog opowiedział jej jak wyglądaly zeby jego pacjentki po zakonczonym leczeniu na parafialnej. stanowczo odradzil, wiec i ja zrezygnowaalm. a myslalam o leczeniu tam, bo stronka mnie przciagnela i forma zaplaty za leczenie. Odpowiedz Link
bth2006 Re: Ortodonta Wrocław 02.11.06, 19:10 Tylko doktor Kawka. Od niedawna pryjmuje we wrocku a do tej pory pracowala na uczelni chyba w lublinie na ortodoncji. Bardzo dokladna mila. Ja jestem zadowolony bardzo z leczenia. namiary na stronce www.ortovision.pl Polecam ! Odpowiedz Link
andrzejek23 Re: Ortodonta Wrocław 02.11.06, 20:23 Mimo to polecam ortho na parafialnej. Zbyt wielu ludzi z regionu przyjezdza tam kawal drogi wlasnie do nich, uwazajac za najlepszych na dolnym slasku. Ja az z opola, bo warto. Nikt sie nie chcial podjac leczenia mojej wady, a efekty sa powalajace. A opinia jednego stomatologa siostry matki ciotki kolezanki? Coz, popytaj ludzi, ktorzy leczyli sie tam osobiscie. Pozdrawiam Odpowiedz Link
kkasia_lublin Re: Ortodonta Wrocław 17.11.06, 17:40 ja tez polecam doktor Kawke....mnie leczyła w Lublinie obeszlo sie bez usuwania zebów...i jestem baaarzo zadowlona Odpowiedz Link
jolie_angelina Re: Ortodonta Wrocław 01.12.06, 08:37 już wiem gdzie przyjnuje, wczoraj u niej byłam Bardzo miło, przyjemnie i profesjonalnie Odpowiedz Link
kaduss Re: Ortodonta Wrocław 03.11.06, 14:57 zdecydowanie popieram andrzejka, ja za 3 tygodnie zdejmuję aparat po 2 letnim leczeniu na parafialnej - pełna profesjonałka i ładne , równe zęby. pozdrawiam kaduss Odpowiedz Link
georgewroc1 Re: Ortodonta Wrocław 04.11.06, 22:06 Ja lecze sie od kilku miesiecy w ORTHOSMILE na ul. Jaracza i jestem bardzo zadowolony. Pelen profesjonalizm. Obylo sie bez wyrywania czwórek lub piątek a wade mam skomplikowana. Odpowiedz Link
abke Re: Ortodonta Wrocław 06.11.06, 16:29 Zabawne, jak wiele osob uwaza, ze ma skomplikowana wade... Zwlaszcza, jak nie trzeba nic wyrywac. Mozesz ja opisac? Odpowiedz Link
georgewroc1 Re: Ortodonta Wrocław 06.11.06, 22:13 To, ze moja wada jest skomplikowana to slowa orto a nie moj wymysl. A jak wyglada moja wada? - na gornym luku - jedna z dwojek byla prawie calkowicie schowana za trojka - trojka wypchnieta do przodu a wszystkie zeby bardzo stłoczone; - na dole naturalny brak jednej dwojki (nie wyrosla)- luk jest wiec mniejszy niz powinien byc, przez co dolny profil twarzy mam ponoc wklęsły; - do tego niesymetryczny zgryz - lewa strona jest niższa niż prawa. Nie wiem czy to skomplikowane czy nie ale jedna orto wylozyla sie przy tym- zwlaszcza z powodu braku tego zeba. W orthosmile nie maja z tym problemow. Wlasnie jestem w trakcie odtwarzania miejsca pod brakujacy zab a potem wstawie tam implant. Alternatywa moglo byc wyrwanie zeba (zebow) na gorze aby wielkosc obu luków pasowala z soba. Odpowiedz Link
flashy00 dr. Jedynak 14.11.06, 16:06 Jestem z Wrocławia mam bardzo wysunięte w górę i w przów górne trójki a oprócz tego zgryz otwarty. Byłam narazie na 1 wizycie w Długołęce pod Wrocławiem u dr. Jedynak. Leczył się ktoś może u niej? W okolicy dużo osób ją poleca ale chcę się upewnić czy jest dobra. Narazie powiedziała że prawdopodobnie będę musiała usunąć 4 zęby! Nie wiem czy czasem nie "idzie na łatwiznę". Co o niej wiecie? Odpowiedz Link
dan999 Re: Ortodonta Wrocław 27.12.06, 16:58 czy ktoś posiada jakieś informacje na temat Biodentalu we wrocku? Chcę założyć aparat i słyszałem, że tam warto się zgłosić. Trudno wyrobić sobie zdanie na podstawie opini jednej osoby (znajoma zakończyła tam leczenie i jest zadowolona), dlatego proszę o opinie jeśli wiecie coś na ich temat. Odpowiedz Link
tigra.14 Re: Ortodonta Wrocław 27.12.06, 17:38 Re: Wrocław ortodonta koło 1000/aparat i 50/wizyt Autor: dan999 Data: 27.12.06, 14:16 "biodental: płaciłem 1200 za każdy łuk. teraz podobno kosztuje 1250 lub 1300. Wizyty: 60-normalna wizyta kontrola, 80-100 przy zmianie drutów, ale to różnie bywa, bo ostatnio miałem zmianę i o dziwo zapłaciłem 60zl. Mnie biodental poleciła osoba, która zakończyłą tam leczenie i była zadowolona. Od stomatologa z biodentalu (dr na "Ł" (niestety nie mam głowy do nazwisk) powiedział o pani ortodontce "fachura", nota bene gorąco polecam pana "Ł" - dobry stomatolog). Ja osobiście niewiele na tym etapie mogę powiedzieć, noszę już 10 m-cy. Jak zdejmę aparat i zobaczę efekt ostateczny wtedy będę mógł wystawić uczciwą opinię." NO TO ZAKłADAłEś TAM APARAT CZY NIE?????????? BO COś KRęCISZ... Odpowiedz Link
dan999 Re: Ortodonta Wrocław 30.12.06, 11:55 ok, sorki. Aparat oczywiście noszę. Trafiłem na forum przypadkowo i widząc, że wśród wymienianych ortodontów działających we wrocku nie ma mojej orto postanowiłem podpytać, czy aby ktoś nie zna negatywnych opini na jej temat. A ponieważ aparat noszę od 10 miesięcy to uznałem, że głupio będzie po tak długim czasie szukać informacji na ten temat. No więc napisałem, że będę zakładał. Ot, cała sprawa. Oczywiście nadal liczę na opinie odnośnie orto w biodentalu. Przyznam, że nie mam powodów żeby mieć wątpliwości co do kompetencji mojej orto, ale zapytać zawsze warto. Tym bardziej, że ja wlaściwie nie znam mojego planu leczenia. Na początku orto mówiła co i jak będziemy robić, ale od założenia aparatu poprostu chodzę na wizyty i co jakiś czas pytam czy wszystko idzie tak jak powinno. No i odnośnie ekstrakcji, wiele osób miało zrobione zdecydowanie mniejsze spustoszenie niż ja Ja usuwałem 4 ósemki i górne czwórki. Orto powiedziała, że przy mojej wadzie i wieku tak będzie najbezpieczniej żeby efekt się nie cofnął (zakładając miałem 26 lat). Mam nadzieję, że dobrze trafiłem i moja orto to faktycznie "fachura" Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Odpowiedz Link
damy1 Re: Ortodonta Wrocław 27.12.06, 20:28 a co sadzice o Royaldent??? ja tam zaczełam, narazie jestem zadowolona, tyle ze słyszę od wszystkich ze drogo, a mnie to uspokaja, bo mimo cen maja dużo klijentów,wiec z ceną idzie jakość. Jeśli ktoś ma jakies nie miłe wspomnienia to prosze. Odpowiedz Link
cally Re: Ortodonta Wrocław 06.02.07, 15:07 Witam. Od miesiąca leczę sie w ORTHO na parafialnej. Jeżeli ktoś szuka sprawdzonego, rzetelnego lekarza to polecam. Lekarze zawsze chętnie odpowiedzą na wszelkie pytania, przed założeniem podali wszystkie koszty, jak w moim przypadku będzie wyglądało leczenie itd. Jednak zanim trafiłam do Ortho byłam w Orthosmile na Jaracza. Może i obsługa mila ale na pierwszej wizycie nie dowiedziałam sie kompletnie NIC. I od razu postraszono mnie operacja szczeki jak sie okazało nie słusznie. Wiec jeżeli ktoś szuka dobrej kliniki to polecam ORTHO jak najbardziej! Odpowiedz Link
kama1701 Re: Ortodonta Wrocław 06.02.07, 21:50 witam! planuje wizyte w orthosmile, ...takze dzięki za komentarz...a na parafialnej pierwsza wizyta jest bezpłatna? i ile wyszło za łuk i po ile wizyty??? a byłaś na jaracza w ORTOBAJT??? Odpowiedz Link
cally Re: Ortodonta Wrocław 12.02.07, 12:26 Pierwsza wizyta na Parafialnej jest bezpplatna. Lekarz Ci powie mniej wiecej co jak dopiero jak zrobisz zdjecia i odlewy to powie ci o strategii leczenia Odnosnie kasy to tam jest tak że placisz za calosc. Nie sprzedaja aparatu + opalty za wizyty tylko w kwocie ktora Ci poda jest wliczony aparat wszystkie wizyty itd. Mozna sobie rozbic platnosc na raty jezeli takie cos cie urzadza. Mozna sie z nimi dogadac,sa naprawde super. Na Jaracza w ORTOBAJT nie bylam. Pzdr. Odpowiedz Link
kama1701 Re: Ortodonta Wrocław 12.02.07, 20:05 a mozesz napisac ile wyniosło ciebie całe leczenie??? a jak zdjecia juz mam to ile za wizyte tam na parafialnej??? Odpowiedz Link
cally Re: Ortodonta Wrocław 12.02.07, 21:43 Calosc 5400ZŁ. Wliczony jest w to aprat góra i dól(zwykly metalowy) i wszystkie wizyty. A jak masz zdjęcia to podejrzewam ze konsultacja 60 zl. Najlepiej wejdz na str www.ortho.pl tam będziesz miala maila i nr telefonu, wiec zadzwon albo napisz i bedziesz wiedziala co i jak A tak od siebie to: plusem w tym wszystkim jest to że np mi zakladaja aparat ze tak to ujme na raty Tzn najpierw zalozyli mi na gore czesciowo a 2 tyg pozniej cala reszte. Daje Ci to mozliwosc "zaprzyjaznienia" sie z aparatem itd. Poza tym nie placisz za kazdym razem za wizyte itd. Nie wazne ile razy w miejsiacu jestes w klinice co ci robia itd. wszystko juz jest wliczone w koszta Jak narazie jestem zadowolona. Klinike polecila mi znajoma ostrzegajac ze tani nie sa ale ze warto. Wiec wole zaplacic troche wiecej ale miec pewnosc ze kasa i moje noszenie aparatu nie pojdzie na marne Pzdr. Odpowiedz Link
szmodry Re: Ortodonta Wrocław 02.03.07, 22:15 Czy ktoś korzystał może z usług ortodontycznych w Citodencie? ul. Hubska 2. Leczę u nich zęba (co prawda w innym punkcie)i na razie jestem zadowolony. Powinienem tez odwiedzić w końcu ortodontę, ale wolałbym sie o nich najpierw coś dowiedzieć. Napiszcie Odpowiedz Link
robertorobertoroberto77 Re: Ortodonta Wrocław 01.12.20, 12:55 Tylko i wyłącznie dr Iwona Gnach-Olejniczak Odpowiedz Link
magdallenaklim Re: Ortodonta Wrocław 17.09.21, 13:57 robertorobertoroberto77 napisał(a): > Tylko i wyłącznie dr Iwona Gnach-Olejniczak zgadzam się całkowicie Odpowiedz Link