katija1 03.03.05, 09:39 mam jedną nerke hypoplastyczna, działa w niewielu %. do tego ta nerka jest ruchoma (podobno charakterystyczne u chudzielców). Miewam potworne bóle - przeważnie nocne. czy ktoś tez to ma? jak sobie radzicie? k Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: iwona Re: ruchoma nerka IP: 80.72.197.* 04.03.05, 14:41 ja mam nerkę ruchomą, ale niestety nic Ci nie mogę poradzić, bo nie mam tak silnych bóli jak Ty, pobolewa mnie często, ale ponieważ mam problemy również z kręgosłupem lędźwiowym, to chyba już się przyzwyczaiłam, nie wiem czy jest to też kwestia wagi, moja obecna 55 kg przy 164 wzrost, ale przez 10 lat od diagnozy nie zauważyłam jakiegoś większego związku z róznicami w wadze, może te bóle są skutkiem hypoplastyczności, skoro tak Cię boli to poszukaj jakiegoś lepszego lekarza, sorki za brak pomocy, odezwałam się tylko po to, bo w grupie raźniej Odpowiedz Link Zgłoś
katija1 Re: ruchoma nerka 04.03.05, 14:47 dzieki:) ja teraz przy wzroscie 173 waze 52kg wiec lekarze alarmują... kwestia hypoplastycznosci nie ma tu nic do rzeczy, ale dzieki za odzew pozdr m Odpowiedz Link Zgłoś