Dodaj do ulubionych

Prośba do Venus...

10.03.05, 01:04
Czytając Twoje porady, odnoszę wrażenie, iż wiele wiesz na temat migreny.
Mnie męczy ona od kiedy pamiętam... Chciałabym w końcu wypracować jakąś
metodę, która pozwoli mi efektywnie unikać jej ataków. Chciałabym dowiedzieć
się nareszcie, co może ją wywoływać, a jakimi środkami mogę z nią walczyć...
Wdzięczna będę za Twój odzew...
Pozdrawiam Cię, Droga Venus:)
ps moje gg 4551734
Obserwuj wątek
    • Gość: Venus Re: Prośba do Venus... IP: 5.6.1D* / *.vc.shawcable.net 10.03.05, 03:12
      dziekuje, tak wiem wiele bo choruje na nia ponad 20 lat... jestem tez
      czlonkinia USA forum gdzie wiele mozna sie dowiedziec, znajac angielski mam
      tez dostep do roznych nowosci i ciekawostek o migrenie.

chetnie sie z Toba podziele swoja wiedza ale nie mam gadu gadu.
      Moze nie wiesz ale jest prywatne forum MIGRENA, tutaj w gazecie gdzie jestem
      codziennie a nawet dwa razy dziennie :)

zapraszam.
      Venus

ps lub napisz na moj adres venus22@gazeta.pl
      • Gość: max Re: Prośba do Venus... IP: 217.153.84.* 10.03.05, 10:17
        Mimo ze jestem mezczyzna ale tez cierpie na migreneOtrzymuje poczta specyjalna
        gazete MIGRENA i wiem ze to jest temat "morze"Miale okres ze bolala 3 miesiace
        bez przerwy Wczoraj neurolog przepisal mi lek o nazwie Febrofen Co Pani o tym
        sadzi? z gory dziekuje
    • venus22 Re: Prośba do Venus... 10.03.05, 03:15
      a tu link:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12154
      :)

Venus
      • yo-anna84 Re: Prośba do Venus... 10.03.05, 15:13
        Dziękuję Ci Venus ... Na pewno skorzystam z forum... Mam nadzieję, że jak będę
        miała trochę wolnego czasu i opiszę CI moje dolegliwości, coś mi poradzisz ...
        Bowiem póki co, moja walka z migreną polega na łykaniu po kilka na raz tabletek
        wszelkiego rodzaju, które rzekomo pomagają na ból, ale jest to wydaje mi się
        swoiste leczenie doraźne, które nie zaprowadzi mnie daleko
        Ciepło pozdrawiam...
        • Gość: Venus Re: Prośba do Venus... IP: 5.6.1D* / *.vc.shawcable.net 10.03.05, 19:15
          Max - zapraszam na forum MIGRENA. Jest tam kilku panow cierpiacych na migreny.
          Ketoprofen (febrofen) to jest lek z grupy niesterydowych p/zapalnych, zdaje sie
          ze jest jedna pani na MIGRENA co stosuje ten lek z dobrym skutkiem, ososbiscie
          takiego nie probowalam. jesli pomaga to bierz tylko uwazaj na zoladek, jak
          kazdy lek z tek grupy moze uszkodzic scianki i powodowac wzrody- nigdy na pusty
          zoladek wiec. Jesli wystepuja mdlosci i wymioty to radzilabym zaopatrzyc sie w
          czopki. Poza tym mozna stosowc srodki p/wymiotne.

czy lekarz kiedykolwiek wypisywal wam leki z grupy tryptan - Imigran, Zomig?

Migrena owszem moze sie ciagnac kilka dni do kilku tygodni, domyslam sie ze bol
          nie jest ciagle o jednakowym natezeniu, po prostu glowa boli i boli, tak?
          Nie ma niestety pocieszajacych wiadomosci- migrena jest choroba z ktora
          walczymy cale zycie. Nie da sie jej wyleczyc ale mozna probowac kontrolowac.
          Sa rozne metody leczenia migreny, profilaktyka, masaze, akupunktura, dorazne
          leki p/bolowe.
          najwazniejsze to poznac swoje bodzce a jest ich duzo, i starc sie ich unikac -
          w ten sposob unikniemy kilku atakow.

Na forum MIGRENA jest to wszystko opisane bardzo dokladnie, zapraszam ponownie.

Venus

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka