Dodaj do ulubionych

omdlenia bez przyczyny?

IP: *.autocom.pl 10.03.05, 22:24
Pomóżcie, może ktoś spotkał się z czymś takim: od pięciu miesięcy zdarzają mi
się dziwne utraty świadomości, ni stąd ni z owąd, nie pod wpływem stresu,
padam bezwładna. Trzeba mnie mocno szarpać, żeby mnie ocucić, czasem trwa to
kilkadziesiąt minut. Ostatnio zabrano mnie na neurologię, badano mózg, potem
serce, badania nic nie wykazały. Po dwóch tygodniach wyszłam ze szpitala bez
diagnozy. Ataki mam nadal, co kilka dni. Co mogę jeszcze badać?
Ania
Obserwuj wątek
    • Gość: kinga Re: omdlenia bez przyczyny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 22:27
      Straszne jest to o czym napisalas-a ile masz lat?
      • Gość: Ania Re: omdlenia bez przyczyny? IP: *.autocom.pl 10.03.05, 22:29
        29.
        • Gość: kinga Re: omdlenia bez przyczyny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 22:35
          Nie jestem lekarzem ale zmartwilam sie Toba.Na tym forum sa lekarze i mysle ze
          Ci cos poradza.Pozdrawiam
          • Gość: Ania Re: omdlenia bez przyczyny? IP: *.autocom.pl 11.03.05, 09:26
            Dzieki za dobre słowo, ja też mam nadzieję że ktoś się odezwie, z pewnościa nie
            jestem jedyna z taką przypadłością. Pozdrawiam!
    • masazystakrakow Podobny przypadek!!! 11.03.05, 10:07
      Witaj!Moja żona miała taką przypadłość rok temu, miała 27 lat wtedy. Nie
      wiedzieliśmy co się z nią dzieje, zrobiła tomograf,szereg badań i wyladowała na
      neurologii na 2 tygodnie ale nic to nie dało i niczego się nie doszukali. Jeden
      sprytny lekarz zaproponował prześwietlenie kręgosłupa na odcinku szyjnym i
      rentgen tętnic szyjnych. i co się okazło, że ma dyskopatię na odcinku szyjnym i
      krąg uwiera na tętnice, która swoją drogą jest węższa od tej drugiej. Fajnie
      sie trafiło tyle że jestem masażystą więc kilkoma zabiegami udało mi się żonkę
      przywrócić do stanu równowagi- ale jak to mówią najciemniej pod lampą-hehe!
      Dlatego zrób sobie prześwietlenie kręgosłupa i rentgena tętnic szyjnych, nic
      bolesnego a może okazać sie podobnie.Przy lekkim obrocie głowy w jedną stronę
      mdlała a w drugą wymiotowała- teraz jest już oki na szczęście.pozdrawiam i
      życzę zdrówka.
      • Gość: Ania Re: Podobny przypadek!!! IP: *.autocom.pl 11.03.05, 21:35
        Bardzo Ci dziękuję! To naprawdę niesamowite, jak podobny przypadek! Zajme się
        teraz badaniem kręgosłupa. Tylko dlaczego nie wpadli na to lekarze w szpitalu,
        na naurologii? No i jeszcze jedna rzecz - nic mi się nie dzieje przy obracaniu
        głową.
        Pozdrowienia dla Twojej żony i jeszcze raz dziękuję.
        Ania
    • Gość: Artur Re: omdlenia bez przyczyny? IP: *.ss.shawcable.net 11.03.05, 23:00
      Sprawdz tez czy nie masz zaburzen rytmu serca. Powinnas miec zrobiony zapis Holtera przez 24 godziny by wylapac, czy nie pojawia sie tam jakas anomalia.
    • Gość: studentka medycyny Re: omdlenia bez przyczyny? IP: *.crowley.pl 12.03.05, 15:10
      Musisz koniecznie miec zrobiony holter w celu wylkuczenia arytmii i tzw.zespołu
      M.A.S(Moorganiego Adamsa Stockesa),poza tym nie napisałas jakie zazwyczaj masz
      cisnienie tetnicze,jesli jest ono niskie moga być to tzw omdlenia ortostatyczne
      np po zmianie pozycji ciała gl na stojacą,inna przyczyna moze tez byc
      nerwica.Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka