Dodaj do ulubionych

bliznowiec

12.07.05, 12:14
czym smarowac bliznowiec, który się zrobił w miejscu blizny po cesarskim
cięciu?
Obserwuj wątek
    • kolla74 Re: bliznowiec 12.07.05, 19:11
      cepanem albo contratubexem, to drugie nie smierdzi ,ale drozsze....
      • stapelia Re: bliznowiec 12.07.05, 19:55
        smarowac mozna ale generalnie szans wiekich na znikniecie nie ma:( troche
        zbieleje i splaszczy sie. Jest jeszcze taka silikonowa masc (nie pamietam
        nazwy) ale tez nie rewelacja a droga okrutnie. Niestety pisze to wszytsko z
        autopsji. jak sie ma sklonnosci to trza to pokochac.
        • mamamuta Re: bliznowiec 13.07.05, 12:40
          no to mnie pocieszyłaś:) a czy Ciebie tez ona swędzi? pokocham ją ale neich
          przestanei w końcu mnie swędzieć (to już 1,5 rokuo d porodu)
          • anka1003 Re: bliznowiec 13.07.05, 13:44
            mi na bliznę pomogły okłady z alg.Zbielała, zmniejszyła się i przestała swędzieć
    • anja110 Re: bliznowiec 13.07.05, 19:05
      Mam kilka małych blizn po laparoskopii i skłonność do tworzenia bliznowców. Po
      wizycie u pani dermatolog( chciałam fachowo się z tym zmierzyć) przetestowałam i
      contractubex, potem cepan i tą piekielnie drogą maść silikonową Dermatix( 186
      zł) niestety efekt nie jest wcale oszałamiający. Generalnie blizna jest do
      "urobienia" do ok. pół roku od zabiegu operacyjnego. Ja walczę już 7 miesięcy,
      począwszy od 3 tyg. po operacji, codziennie rano i wieczorem masuję i wcieram
      maść ( trochę to wkurzające przy 4 bliznach). Można jeszcze laserem to
      potraktować ( jedna wizyta ok. 50 zł), ale nie każdy może, u mnie to było
      niemożliwe. Jeszcze można spróbować lampą Zeptera- bioptron, ale ja miałam
      pożyczoną na ok. miesiąc i to za krótko-generalnie trzeba być bardzo cierpliwym
      i codziennie smarować i smarować....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka