Dodaj do ulubionych

leki hormonalne

28.07.05, 12:34
od niespełna miesiąca biorę bromergon (na uregulowanie cyklu bo jak się
okazało po badaniach mam za duży poziom prolaktyny) lekarz przepisał mi 1/2
tabletki, ale źle się czułam - zawroty, bóle głowy dlatego też zmniejszyłam
dawkę tak jak kazał "w razie wystąpienia jakiś problemów z ciśnieniem, bólami
głowy" itd... na 1/4 tabletki, i zauważyłam, że jest trochę lepiej - już nie
bolała mnie głowa... ale myślałam, że powinnam brać 1/4 do czasu
przyzwyczajenia się organizmu (brałam 10 dni) bo z tego co mówił tak
wynikało, dlatego zwiększyłam dawkę ponownie do 1/2, ale niestety znowu
występują te bóle głowy, i takie mocne uderzenia - nie wiem co robić! moja
mama powiedziała, żebym odstawiła ten lek na jakiś czas... a wy co o tym
sądzicie?
Obserwuj wątek
    • pakawsm Re: leki hormonalne 28.07.05, 12:42
      Bromergon jest lekiem z grupy zbijającej prolaktyne o największej i
      najczęstrzej liczbie skutków ubocznych. Sa inne leki tylko trochę droższe które
      nie powodujątakich skutków. Niech lekarz przepisze ci inny lek.
      Pozdrawiam
      • mrowka_5 Re: leki hormonalne 28.07.05, 12:45
        kurcze to po co przepisał mi akurat ten? jeśli chodzi o zdrowie to wolę
        zapłacić więcej za lek, żeby tylko nie bylo jakiś skutków ubocznych!! (chyba
        muszę mu o tym powiedzieć!)
        • pakawsm Re: leki hormonalne 28.07.05, 12:56
          Z regóły zawsze przepisują bromergon trzeba zawsze powiedzieć ze chce się
          droższe nie refundowane. Najlepszy jest Dostinex ale nie ma go teraz w
          hurtowniach :( I zastanów sie ile chcesz przeznaczyć bo niektóre są naprawde
          drogie
          Powodzenia w zbijaniu PRL
          • mrowka_5 Re: leki hormonalne 28.07.05, 13:04
            a ile ten dostinex kosztuje - i na ile wystarcza?
        • wikied Re: leki hormonalne 28.07.05, 12:57
          To samo ja miałam po bromergonie. Koszmar, dwa razy zemdlałam, codziennie
          wymioty, bóle głowy aż odstawiłam i poszłam do mojego ginka. Przepisał Parlodel
          i jest dużo lepiej, nie mam ani wymiotów ani żadnych zawrotów głowy. Jest
          trochę droższy ja zapłaciłam 73 zł.
          • mrowka_5 Re: leki hormonalne 28.07.05, 13:04
            powiedzmy ze do 100zł - jeszcze zależy ile jest tabletek w opakowaniu i jaką
            dawkę miałabym przyjmować - jesli byłoby to do 100 zł na miesiąc to cięzko, ale
            w końcu za zdrowie trzeba płacić!
          • pakawsm Re: leki hormonalne 28.07.05, 13:06
            To proponuje jak koleżanka napisała Parlodel po nim też niektóży odczuwają
            lekki dyskomfort ale zawsze jest lepiej niż po bromku
            • mrowka_5 Re: leki hormonalne 28.07.05, 13:14
              a jaka jest cena tego dostinex'u?
              • pakawsm Re: leki hormonalne 28.07.05, 13:18
                300 zł za 8 tabletek przyczym bierze sie 1 tabletkę tygodniowo co jest
                dodatkową zaletą. Mi po tym jednym opakowaniu prolaktyna się unormowała i nie
                ma wyżutu po MCP, więc na razie nie biore.
                • mrowka_5 Re: leki hormonalne 28.07.05, 13:23
                  1 tabletka tygodniowo to zażywa się je przez 8 tygodni- ale ta cena jest
                  straszna - nie myślałam, że to może aż tyle kosztować!! no chyba że jest bardzo
                  skuteczne -to jak nie będzie innego wyjścia to...
                  • mrowka_5 Re: leki hormonalne 28.07.05, 13:26
                    a o co chodzi z tym wyżutem po MCP?
                    • pakawsm Re: leki hormonalne 28.07.05, 13:29
                      A nie badałaś prolaktyny z obciązeniem po tabletce MCP ?
                      • mrowka_5 Re: leki hormonalne 28.07.05, 13:32
                        tzn miałam robiony jakiś test zażyłam tabletke po czym po godzinie, a potem
                        jeszcze po godzinie pobierali mi krew... a poza tym to pobierali mi ją też o 2
                        w nocy no i z tego badania wyszło, że mam podwyższoną...
                        • pakawsm Re: leki hormonalne 28.07.05, 13:35
                          no to właśnie ta tabletka po godzinie to jest test z obciążeniem
                          • mrowka_5 Re: leki hormonalne 28.07.05, 13:37
                            aha to nie wiedziałam :P dzięki za rozjaśnienie... ale kurcze właśnie sie
                            zastanawiam co zrobić - czy odstawić ten bromergon do 9.08 - wtedy mam wizyte u
                            ginekologa (tylko nie tam gdzie robiłam badania na klinice ul.
                            kopernika /kraków/0 ale zupełnie gdzie indziej... jak myślisz odstawić go czy
                            brać tą 1/4 ??
                            • pakawsm Re: leki hormonalne 28.07.05, 13:42
                              Wiesz jeżeli naprawde żle sie czujesz to odstaw bo to nie ma sensu ja też nic
                              nie brałam przez 2 tygodnie pomiędzy bromergonem a dostinexem. Nie ma co na
                              siłe brać leków jeżeli dają takie skutki uboczne. Możesz sobie kupić tabletki
                              ziołowe na ten czas w aptece bez recepty one może tak dużo nie pomogą ale są
                              polecane jako dodatkowa terapia nazywają cię CASTAGNUS
                              • mrowka_5 Re: leki hormonalne 28.07.05, 13:45
                                nie no myślę, że je odstawie - bo te uderzenia i bóle głowy są naprawdę
                                uciążliwe! wielkie dzięki za wszytskie rady!!
                  • pakawsm Re: leki hormonalne 28.07.05, 13:26
                    No tak cena jest okropna ja tez byłam przerażona ale po akcjach z Bromergonem
                    jakie miałam nie widziałam innego wyjścia. Problem z Dostinexem est teraz taki
                    ze go nie ma w hurtowniach bo prawdopodobnie zmienia się producent i dopiero ma
                    sie pojawiś z końcem września. Może i cena w związku z tym się zmieni miejmy
                    nadzieje że na lepsze :)
    • bzzzk Re: leki hormonalne 29.07.05, 00:09
      też brałam Bromergon, do tego jeszcze 2 inne hormony. zawaliłam przez to
      studia, bo nie byłam w stanie ruszyć się z łóżka, straszne zawroty głowy,
      ciągłe wymioty. lekarz kazał wobec tego stosować ten lek dopochwowo, a resztę
      doustnie. ale jak u Ciebie wymioty nie występują, to pewnie ominięcie układu
      pokarmowego nic nie da... ale u mnie problem zniknął w końcu i wroty głowy też
      minęły.
      pzdr.
      • mrowka_5 Re: leki hormonalne 29.07.05, 17:01
        nie, nie występowały na szczęście wymioty... ale ten ból głowy! właśnie też
        jestem w niebanalnej sytuacji - za rok mam mature, a wybrałam powazny kierunek
        i nie moge sobie pozowlić na to, żeby ból głowy był przeszkodą w zrealizowaniu
        moich celów! tak wiec mam nadzieje ze wszystko bedzie ok ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka