pausia 03.08.05, 16:08 Czy nie wypróżnianie się przez 11 dni to coś niepokojącego ??? Nie wiem czy powinno mnie to martwić ... Przez ostatni czas "trochę" mniej jem bo pracuje i mam mniej czasu ... Pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaba_pelagia Re: kłopoty z wypróżnianiem 03.08.05, 16:16 to coś bardzo niepokojącego Odpowiedz Link Zgłoś
jamni Re: kłopoty z wypróżnianiem 03.08.05, 16:19 Ojej, współczuję! To pierwszy raz, czy masz tak częściej? Czy czujesz się normalnie? Chyba nie? Nawet gdyby, to i tak bardzo niedobrze. Nawet jeśli nie musi oznaczać od razu czegoś złego, to jest to bardzo niezdrowe! Twoje biedne jelita mogą w końcu odmówić posłuszeństwa! A może nadużywałaś środków przeczyszczających? Szybko zrób coś z tym. Przede wszystkim musisz jeść, a nie się głodzić i to regularnie! I warzywa, produkty bogatoresztkowe. A teraz radziłabym ci jednak sobie pomóc jakoś. Generalnie nie polecam herbatek ziołowych, natomiast bardzo skuteczne i bezpieczne są preparaty zawierające łupiny nasion babki np. Colon C lub Mucofalc O. Zażyj coś takiego, a potem zadbaj o regularność wypróżniania. Odpowiedz Link Zgłoś
pausia Re: kłopoty z wypróżnianiem 03.08.05, 16:24 nie jadłam regularnie bo poprostu nie miałam na to czasu i ochoty ... Wiem, że dla wielu z Was zabrzmi to głupio ... Ale widzę że są tego efekty:trochę schudłam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jamni Re: kłopoty z wypróżnianiem 03.08.05, 16:30 Moim zdaniem, od samego jedzenia nieregularnie nie powinno tak być. Jeśli to się powtarza i zmiana diety nie pomoże to radzę ci się tym poważnie przejąć i udać do lekarza. Albo nie jadłaś prawie wcale - a wówczas zastanów się, czy to nie anoreksja i UDAJ SIĘ DO LEKARZA z całą pewnością! Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: kłopoty z wypróżnianiem 03.08.05, 16:32 pausia napisała: > nie jadłam regularnie bo poprostu nie miałam na to czasu i ochoty ... Wiem, że > > dla wielu z Was zabrzmi to głupio ... Ale widzę że są tego efekty:trochę > schudłam ;) no, to poczekaj jeszcze jakies 33 dni, schudniesz bardziej a co sie bedzie dzialo w jelitach - lepiej nie mówić trochę rozwagi zyczę Odpowiedz Link Zgłoś
pausia Re: kłopoty z wypróżnianiem 03.08.05, 16:35 wiedziałam, że zacznie się gadanie ... To tylko chwilowe nawyki i tyle. DZięki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
jamni Re: kłopoty z wypróżnianiem 03.08.05, 16:42 Proszę bardzo. Ale mam prośbę - zrób coś z tym póki można. Chyba jednak to jest jakiś problem? Nie bagatelizuj sprawy. Chyba normalne odżywianie nie jest czymś niezwykle skąplikowanym i trudnym? Tyle się o tym mówi, chyba wiesz jakie mogą być konsekfencje? Nie myślę tylko o anoreksji, ale też o nowotworach jelit i probemach z żołądkiem. Po co sobie dokładać? Odpowiedz Link Zgłoś
pausia Re: kłopoty z wypróżnianiem 03.08.05, 16:45 wiem że są to bardzo groźne rzeczy. Ale powód dla którego miałabym iść do lekarza jest dla mnie banalny. Sorry Odpowiedz Link Zgłoś
jamni Re: kłopoty z wypróżnianiem 03.08.05, 16:50 11 dniowe zaparcie nie jest niczym banalnym. Nie mówię żebyś szła do lekaża od razu. Napisałam Ci - zadbaj o siebie, odżywiaj się lepiej, no i się wreszcie wypróżnij! Jeśli będzie tak dalej, mimo tych zmian, wówczas idź do lekaża. No chyba, że to jednak anoreksja - nie sprecyzowałać co masz na myśli. Jeśli tak - to jest to chyba ostatnia rzecz jaką można nazwać banalną. Odpowiedz Link Zgłoś
pausia Re: kłopoty z wypróżnianiem 03.08.05, 16:53 nie chodziło mi o anoreksję. Tylko o mój problem z wypróżnianiem. Zacznę dbać o sobie. Przynajmniej się postaram. Dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
jamni Re: kłopoty z wypróżnianiem 03.08.05, 16:54 Postaraj się. Trzymam za ciebie kciuki:) Odpowiedz Link Zgłoś