v.ci 25.09.05, 22:53 Oddaję mocz dosłownie co pół godziny , mimo , że wcale zbyt dużo nie piję . Miałem robione badania laboratoryjne moczu , RTG i USG układu moczowego . USG ie wykazały żadnych uchyłków pęcherz moczowego . Pomóżcie ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
v.ci Re: Częstomocz ! 08.10.05, 00:33 Badania nie wykazału też żadnych stanów zapalnych układu moczowego , ani obecności bakterii w moczu . Mózecie mi coś poradzić ? Odpowiedz Link Zgłoś
wisienka36 Re: Częstomocz ! 08.10.05, 09:55 Jasne, że możemy - idź na konsultację do urologa! Odpowiedz Link Zgłoś
smutny81 Re: Częstomocz ! 08.10.05, 11:48 Często jest tak że w badaniach nic nie wychodzi,co nie oznacza że np.w drogach moczowych nie ma żadnej infekcji.Mam podobnie, robiłem prawie wszystkie możliwe badania: usg,urografia,posiewy moczu i żadnych zmian nie było.Wtedy lekarz patrzy na objawy.Gdy nie jest to stan ostry to w badaniach może coś wyjść dopiero po kilku latach gdy choroba będzie już zaawansowana.Zależy też od interpretacji wyników przez lekarza,jeden powie że wszystko ok,inny da antybiotyk.Czasami może to być wina psychiki,gdy np.człowiek się bardziej stresuje wtedy częściej biega do toalety. Odpowiedz Link Zgłoś
gucio_itd Jeden z typowych objawow problemow z ... 08.10.05, 13:39 > prostata ( zakladaja ze nie jestes tego rodzaju, ktory to Natura zdyskryminowala....) Odpowiedz Link Zgłoś
ulka32 Re: Jeden z typowych objawow problemow z ... 08.10.05, 17:25 Trzeba zrobic poziom potasu i kreatyniny Odpowiedz Link Zgłoś
v.ci Re: Jeden z typowych objawow problemow z ... 08.10.05, 18:12 Wisienko , "genialna porada" , wiesz . Byłem u urologa kilka razy w ciągu ostatnich lat . Przerost prostaty ? Chyba go nigdy nie miałeś . Wtedy trudno uronić choćby kropelkę moczu . Zapaleniu prostaty zaś towarzyszy zawsze ból , a mnie NIC NIE BOLI i - czasami obecność wydzieliny . Nic takiego nie zaobserwowałem . Nie mam też gorączki . Odpowiedz Link Zgłoś
wisienka36 Re: Jeden z typowych objawow problemow z ... 08.10.05, 20:09 To zostaje Ci trening pęcherza - wydłużać przerwy w oddawaniu moczu, pęcherz moczowy jest mięśniem, jeżeli jeste zdrowy to może być sprawa nawyku. Odpowiedz Link Zgłoś
bananova Re: Częstomocz ! 10.10.05, 22:54 a moja sugestia jest taka: zrob badania hormonalne, moze masz niedobor wazopresyny. i jeszcze mala ciekawostka: stosowanie diety wysokobialkowej zwieksza wydalanie moczu Odpowiedz Link Zgłoś
ja.jaszczur Re: Częstomocz ! 13.10.05, 18:54 Ja proponuję zrobić badacia na chlamydię trachomatis. Też miałam ciągłe parcia na mocz i męczyłam się przez kilka lat zajadając środki odkażajace drogi moczowe. W końcu po przeczytaniu jakiegoś artykułu zrobiłam sobie badania i wyszło, że to chlamydia. Badania robi na przykład we Wrocławiu firma REX i Luxmed, kobiety w Corfamedie / genetyczne z materiału pobranego z szyjki. Mozna zrobić 2 rodzaje badań: na przeciwciała z krwi i genetyczne. Ciężko się leczy antybiotykami ale uleczalne ja już zdrowa jestem Odpowiedz Link Zgłoś
mag58 Re: Częstomocz ! 13.10.05, 20:09 A masz jeszcze inne objawy? Sennosc, wzmozone pragnienie. Jezeli tak, zrob badanie krwi na cukier. Ale moze to nie to. Pozdr. Malgorzata Odpowiedz Link Zgłoś