Dodaj do ulubionych

zapalenie watroby

IP: *.ppp.get2net.dk 12.09.02, 22:59
cy zawsze objawem jest zoltaczka ?slyszalam ze pobolewa w prawym boku i jest
sie zmeczonym .czy ktos moze chorowal?
Obserwuj wątek
    • Gość: quest111 Re: zapalenie watroby IP: *.cupr.com.pl 13.09.02, 08:51
      Idź do lekarza, nich Cię skieruje na badania aminotransferaz tzw. prób
      watrobowych, bilirubiny, proby tymolowej, i in. Wszelkie wartości podwyzszone
      są sygnałem, że moze to być żóltaczka, ale niekoniecznie.
      • marina2 Re: zapalenie watroby 13.09.02, 08:56
        Gwozdziem programu aby wykluczyc wzw sa testy stwierdzajace obecnosc
        przeciwcial we krwi A , B , C.Czesto sie nie zolknie (masz zazolcone oczy?), a
        transaminazy nie sa podwyzszone pomimo obecnosci wirusa.Poza tym czesto
        pobolewania wystepuja z innych niewirusowych przyczyn.Pozdrowienia.M
        • Gość: katarina Re: zapalenie watroby IP: *.ppp.get2net.dk 13.09.02, 11:19
          dziekuje za objasnienia .bole sa slabe to raczej klucia raz na jakis czas i to
          pod lopatka a nie w j.brzusznej.badalam p.zolciowy i nic nie stwierdzono wiec
          pytam sie o watrobe.
          • marina2 Re: zapalenie watroby 13.09.02, 13:19
            Pod prawa lopatka to watroba.Mnie tez tak pobolewalo i dlugo myslalam , ze to
            od nerki tylko , ze za wysoko.Przyczyna niekoniecznie od razu
            wirus.Pozdrowienia.M
            • Gość: katarina do marina 2 IP: *.ppp.get2net.dk 13.09.02, 19:05
              a co to moze byc?przeciez alkoholikiem nie jestem...mysle ze to jednak kamica
              zolciowa-a u Ciebie jaki byl powod?pozdr.
              • marina2 Re: do marina 2 13.09.02, 20:09
                Coz.
                • marina2 Re: do marina 2 13.09.02, 20:19
                  Przepraszam za poprzedni niewypal.Bylo to wzw typu C.Wyleczone po
                  perypetiach.Objawy poczatkowo nie wzbudzaly zadnych konkretnych podejrzen.Pol
                  roku po zakazeniu lekko zazolcone oczy , wielkie zmeczenie , grypa-niegrypa,
                  uczucie kuli w brzuchu w koncu lekkie pobolewania pod prawa lopatka.Przypadkowe
                  badania wykazaly podwyzszone transaminazy.Potem kilka miesiecy przemysliwan
                  lekarskich a skad one takie duze.Zmiana lekarza , diagnoza , biopsja, prawie
                  rok interferonu i w koncu ujemna.Nie daj sie zbyc lekarzowi i wyklucz
                  wzw.Zapewne sie objadlas czyms co nagle zaczelo Ci szkodzic lub jesli nie
                  alkohol to leki np antykoncepcyjne .Moj maz reaguje bolem pod zeberkiem kiedy
                  objada sie slodyczami.Pozdrowienia i sie nie martw.M
                  • iwonka50 Re: do marina 2 13.09.02, 21:06
                    Mam pytanie. Jak się zaraziłaś? Pracuję z osobą zarażoną wzwC i trochę się
                    boję, że jest jakieś ryzyko zakażenia.
                    • Gość: katarina Re: do marina 2 IP: *.ppp.get2net.dk 13.09.02, 21:40
                      to pobolewanie mam juz od dawna ,ale szybko mija po ok.2 dniach mam tez
                      odbijanie przy tym .czy Ty tez tak mialas .myslalam ze to pecherzyk ale badanie
                      wykluczylo a badan watroby jeszcze nie robilam.
                      • marina2 Re: do marina 2 13.09.02, 22:47
                        Gość portalu: katarina napisał(a):

> to pobolewanie mam juz od dawna ,ale szybko mija po ok.2 dniach mam tez
                        > odbijanie przy tym .czy Ty tez tak mialas .myslalam ze to pecherzyk ale
                        badanie
                        >
                        > wykluczylo a badan watroby jeszcze nie robilam.

Spokojnie moze masz po prostu jakies niestrawnosci i tyle.Dla swietego spokoju
                        jesli Ci to przyszlo do glowy zrob badania , moze zmien diete , polknij
                        sylimarol i bedzie ok.Pozdrowienia.M
                    • marina2 Re: do marina 2 13.09.02, 22:43
                      iwonka50 napisała:

> Mam pytanie. Jak się zaraziłaś? Pracuję z osobą zarażoną wzwC i trochę się
                      > boję, że jest jakieś ryzyko zakażenia.

Zarazilam sie przez zle wysterylizowane narzedzia szpitalne.Zakazenie nastepuje
                      najczesciej wlasnie taka droga lub przez transfuzje, preparaty
                      krwiopochodne,dla totalnych pechowcow fryzjer , kosmetyczka , stomatolog-
                      kontakt z krwia osoby zakazonej.Dla rozjasnienia tematu www.hepatitis-c.of.pl
                      Pozdrowienia.M
                      • Gość: katarina Re: do marina 2 IP: *.ppp.get2net.dk 14.09.02, 09:52
                        dziekuje marino za informacje ,wiesz mieszkam w Dani a tutaj pojscie do
                        lekarza ,tlumaczenie sie -nie nalezy do przyjemnosci.ide jak musze a badania
                        pecherzyka robilam w Polsce.pozdr.
                      • Gość: stokrotka Re: do marina 2 IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 14.09.02, 12:23
                        Moje gratulacje!!!
                        Wygrałaś z wirusem!!!
                        Brawo...
                        Ja walcze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka