Gość: katarina IP: *.ppp.get2net.dk 12.09.02, 22:59 cy zawsze objawem jest zoltaczka ?slyszalam ze pobolewa w prawym boku i jest sie zmeczonym .czy ktos moze chorowal? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: quest111 Re: zapalenie watroby IP: *.cupr.com.pl 13.09.02, 08:51 Idź do lekarza, nich Cię skieruje na badania aminotransferaz tzw. prób watrobowych, bilirubiny, proby tymolowej, i in. Wszelkie wartości podwyzszone są sygnałem, że moze to być żóltaczka, ale niekoniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
marina2 Re: zapalenie watroby 13.09.02, 08:56 Gwozdziem programu aby wykluczyc wzw sa testy stwierdzajace obecnosc przeciwcial we krwi A , B , C.Czesto sie nie zolknie (masz zazolcone oczy?), a transaminazy nie sa podwyzszone pomimo obecnosci wirusa.Poza tym czesto pobolewania wystepuja z innych niewirusowych przyczyn.Pozdrowienia.M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarina Re: zapalenie watroby IP: *.ppp.get2net.dk 13.09.02, 11:19 dziekuje za objasnienia .bole sa slabe to raczej klucia raz na jakis czas i to pod lopatka a nie w j.brzusznej.badalam p.zolciowy i nic nie stwierdzono wiec pytam sie o watrobe. Odpowiedz Link Zgłoś
marina2 Re: zapalenie watroby 13.09.02, 13:19 Pod prawa lopatka to watroba.Mnie tez tak pobolewalo i dlugo myslalam , ze to od nerki tylko , ze za wysoko.Przyczyna niekoniecznie od razu wirus.Pozdrowienia.M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarina do marina 2 IP: *.ppp.get2net.dk 13.09.02, 19:05 a co to moze byc?przeciez alkoholikiem nie jestem...mysle ze to jednak kamica zolciowa-a u Ciebie jaki byl powod?pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
marina2 Re: do marina 2 13.09.02, 20:19 Przepraszam za poprzedni niewypal.Bylo to wzw typu C.Wyleczone po perypetiach.Objawy poczatkowo nie wzbudzaly zadnych konkretnych podejrzen.Pol roku po zakazeniu lekko zazolcone oczy , wielkie zmeczenie , grypa-niegrypa, uczucie kuli w brzuchu w koncu lekkie pobolewania pod prawa lopatka.Przypadkowe badania wykazaly podwyzszone transaminazy.Potem kilka miesiecy przemysliwan lekarskich a skad one takie duze.Zmiana lekarza , diagnoza , biopsja, prawie rok interferonu i w koncu ujemna.Nie daj sie zbyc lekarzowi i wyklucz wzw.Zapewne sie objadlas czyms co nagle zaczelo Ci szkodzic lub jesli nie alkohol to leki np antykoncepcyjne .Moj maz reaguje bolem pod zeberkiem kiedy objada sie slodyczami.Pozdrowienia i sie nie martw.M Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka50 Re: do marina 2 13.09.02, 21:06 Mam pytanie. Jak się zaraziłaś? Pracuję z osobą zarażoną wzwC i trochę się boję, że jest jakieś ryzyko zakażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarina Re: do marina 2 IP: *.ppp.get2net.dk 13.09.02, 21:40 to pobolewanie mam juz od dawna ,ale szybko mija po ok.2 dniach mam tez odbijanie przy tym .czy Ty tez tak mialas .myslalam ze to pecherzyk ale badanie wykluczylo a badan watroby jeszcze nie robilam. Odpowiedz Link Zgłoś
marina2 Re: do marina 2 13.09.02, 22:47 Gość portalu: katarina napisał(a): > to pobolewanie mam juz od dawna ,ale szybko mija po ok.2 dniach mam tez > odbijanie przy tym .czy Ty tez tak mialas .myslalam ze to pecherzyk ale badanie > > wykluczylo a badan watroby jeszcze nie robilam. Spokojnie moze masz po prostu jakies niestrawnosci i tyle.Dla swietego spokoju jesli Ci to przyszlo do glowy zrob badania , moze zmien diete , polknij sylimarol i bedzie ok.Pozdrowienia.M Odpowiedz Link Zgłoś
marina2 Re: do marina 2 13.09.02, 22:43 iwonka50 napisała: > Mam pytanie. Jak się zaraziłaś? Pracuję z osobą zarażoną wzwC i trochę się > boję, że jest jakieś ryzyko zakażenia. Zarazilam sie przez zle wysterylizowane narzedzia szpitalne.Zakazenie nastepuje najczesciej wlasnie taka droga lub przez transfuzje, preparaty krwiopochodne,dla totalnych pechowcow fryzjer , kosmetyczka , stomatolog- kontakt z krwia osoby zakazonej.Dla rozjasnienia tematu www.hepatitis-c.of.pl Pozdrowienia.M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarina Re: do marina 2 IP: *.ppp.get2net.dk 14.09.02, 09:52 dziekuje marino za informacje ,wiesz mieszkam w Dani a tutaj pojscie do lekarza ,tlumaczenie sie -nie nalezy do przyjemnosci.ide jak musze a badania pecherzyka robilam w Polsce.pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stokrotka Re: do marina 2 IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 14.09.02, 12:23 Moje gratulacje!!! Wygrałaś z wirusem!!! Brawo... Ja walcze. Odpowiedz Link Zgłoś