Gość: gin IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.01, 10:50 CHCĘ się dowiedzieć czy można w ciąży w ogóle siadać do komputera.Nawet na krótko?Niech mi ktoś jednoznacznie wreszcie odpowie.Jestem w 13-tym tygodniu ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aśka Re: komputer a ciąża IP: *.spedimex.pl 09.05.01, 11:27 Obawiam się, że nikt Ci jednoznacznie na to nie odpowie, bo... podobno jeszcze do końca nie zbadano jaki wpływ na płód ma promieniowanie wytwarzane przez komputer. Chyba najważniejsze jest to, żebyś zbyt długo przy nim nie siedziała. Ale ktoś mi powiedział, że chodzi tu raczej o to, żeby zbyt długo nie siedzieć w jednej pozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gin Re: komputer a ciąża IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.01, 12:31 No właśnie.Jest tyle sprzecznych opini,że mam już w głowie mętlik. Jedni mówią ,że można do 4 godz. dziennie a inni,że w ogóle trzymać się od komputera daleko.Może wypowie się jakiś spec w tej dziedzinie. Popytajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eskimos Re: komputer a ciąża IP: *.chello.at 09.05.01, 15:51 Zabronione forum -"Towarzyskie- spotkam,poznam,polubie".Wskazane forum - "Wszystko o wychowaniu dzieci". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blondy Re: komputer a ciąża IP: 217.67.196.* 09.05.01, 16:40 wiadomosc dla aski chyba jestesmy znajomymi, pracowalem w tej samej firmie w ktorej ty teraz jestes (jesli sie nie myle to jest to lodz) jesli zagaduje do obcej osoby to przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka do blondy IP: *.pai.net.pl 09.05.01, 19:58 Blondy, czyżbyś mnie podrywał???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blondy do aski IP: 217.67.196.* 10.05.01, 08:26 jasne ze tak zawsze to robie ze znajomymi dziewczynami ale miejscowosc sie zgadza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Do blondy IP: *.spedimex.pl 10.05.01, 08:55 Tak blondy miejscowość się zgadza, ale zacząłeś korespondować z kimś innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blondy do aski IP: 217.67.196.* 10.05.01, 09:14 jak to zaczalem korespondowac z kims innym ? czy to nie ta asia o ktorej mysle? jesli nie to nie szkodzi, i tak pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blondy do asi IP: 217.67.196.* 10.05.01, 09:44 ta o ktorej mysle ma moj adres mailowy czekam na maila jesli nie to jestes inna asia z lodzkiej firmy dlugo juz w niej pracujesz, czy bylas kiedy ja bylem w niej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: do blondy i Asi IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.01, 11:52 Hej blondy i Asia bądzcie tak mili i spadajcie z tego tematu.Nikogo nie interesują wasze dyskusje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blondy do Joanny IP: 217.67.196.* 10.05.01, 12:06 oj przepraszam najmocniej juz uciekam i milej dyskusji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: komputer a ciąża IP: *.sasknet.sk.ca 09.05.01, 16:41 Promieniowanie ekranu jest grozne tylko bardzo blisko komputera. Praktycznie kilka milimetrow powietrza stanowi dosc efektywna bariere. Promieniowanie elektromagnetyczne z elektronicznych podzespolow wedruje latwiej i dalej ale komputer nie wytwarza go znowu tak duzo. Np suszarka do wlosow daje kilkaset razy wiecej promieniowania elektromagnetycznego a jakos nikt nie bije na alarm. Szkodliwosc promieniowania elektromagnetycznego jest problematyczna - wiekszosc prac sugeruje brak szkodliwosci. Komputer zmusza nas do siedzenia nieruchomo przez wiele godzin. W ciazy jest wskazany umiarkowany ruch i czesta zmiana pozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gin Re: komputer a ciąża IP: 213.76.112.* 10.05.01, 07:33 Artur. Dziękuję za szersze informacje.Postaram się zastosować do tego co piszesz.Czyli mniej siedzenia,więcej ruchu.Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: komputer a ciąża IP: 10.10.70.* 10.05.01, 16:50 Witaj! Sama miałam podobny dylemat, jak byłam w ciąży. Mogę Ci tylko powiedzieć, że ja pracowałam przy komputerze w ciąży średnio po 6 godzin dziennie do 7 miesiąca ciąży, ale 3 ostatnie miesiące spędziłam na zwolnieniu lekarskim, jednak nie z powodu komputera. Urodziłam zdrowego, dużego (4 kg) synka. Jeżeli jednak możesz pracować na innym stanowisku, to zrób to koniecznie! Pozdrawiam i życzę wiele radości! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gin do Beaty IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.01, 07:29 Dziękuję Ci bardzo.Właśnie takie informacje interesują mnie najbardziej,czyli po prostu doświadczenia bezpośrednio z życia wzięte.Przyznam się,że ja siadam do komputera dla rozrywki a nie w pracy i jest to czas ok. 2 godz dziennie,lecz gdyby mi zabroniono to trochę by mi go brakowało.Spotkałam się po prostu z opinią,że komputer to wróg ciężarnej i należy omijać go szerokim łukiem.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawelgur Re: komputer a ciąża IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.01, 00:27 Rownie dobrze można zadać pytanie :telewizor a ciąża,pralka,a ciąża,czy bardziej ogólnie cywilizacja,a ciąża. Odpowiedz Link Zgłoś