wronka_bez_ogonka 03.11.05, 16:41 W badaniu wyszlo mi troszke bialka w moczu. Wiem tylko ze to nie najlepiej, nic poza tym. czy powinnamsie martwic ewentualnie za jakis czas ponowic badanie? Pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaba_pelagia Re: białko w moczu co oznacza? 03.11.05, 16:42 www.google.pl/search?hl=pl&q=bia%C5%82ko+w+moczu&spell=1 Odpowiedz Link Zgłoś
zubr_zalogowany Re: białko w moczu co oznacza? 03.11.05, 16:44 a dlaczego nie pokazesz wyniku lekarzowi tylko chwalisz sie na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
wronka_bez_ogonka Re: białko w moczu co oznacza? 03.11.05, 16:58 A dlaczego mam stac rano w kilometrowej kolejce w przychodni lub tez placic za prywatna wizyte skoro moge zapytac was na forum, stworzonym wlasnie do tego celu? Bialko w moczu powodem do chwalenia sie? Hmm ... Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: białko w moczu co oznacza? 03.11.05, 17:08 wronka_bez_ogonka napisała: > A dlaczego mam stac rano w kilometrowej kolejce w przychodni lub tez placic za > prywatna wizyte skoro moge zapytac was na forum, stworzonym wlasnie do tego > celu? matko boska! forum jako miejsce do stawiania wiarygodnych diagnoz????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
biqmisiul Re: białko w moczu co oznacza? 03.11.05, 18:02 Może masz jakąś infekcję. Odpowiedz Link Zgłoś
wronka_bez_ogonka Re: białko w moczu co oznacza? 04.11.05, 09:17 Dlaczego w dyskusji na forach wciaz musza brac udzial osoby zgryzliwe. Skoro nie masz ochoty odpowiadac na moje pytanie to daj sobie na wstrzymanie i przelknij swoj jad. Bylam u lekarza z wynikami i jedyne co mi powiedzial to to ze mam troszke bialka w moczu, nic wiecej. Kompletnie nie pomyslalam zeby zapytac co to moze oznaczac. Stad moj post na forum ZDROWIE. Przy okazji dziekuje wszystkim pozostalym osobom, ktore powaznie potraktowaly moj watek. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: białko w moczu co oznacza? 04.11.05, 11:21 OK. Skoro bylas u lekarza i widzial Twoj wynik i nie zauwazyl w tym nic niepokojacego, to w porzadku. Widocznie nie ma sie czym przejmowac. Moje uwagi nt. Twojego pytania co moze oznaczac slad bialka sa sluszne i na pewno nie chcialam Cie zdenerwowac. Sama mam problemy z nerkami, na szczescie jestem pod stala opieka urologa i jak najbardziej powaznie traktuje kazdy wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
wronka_bez_ogonka Re: białko w moczu co oznacza? 04.11.05, 13:19 Nie zdenerwowalas, wrecz przeciwnie uspokoilam sie. Mysle ze skoro lekarz nie zauwazyl wiekszych nieprawidlowisci to byc moze to nic powaznego. Powtorze to badanie tak czy inaczej dla swietego spokoju. Co do nerek, hmm, 2 lata temu dawaly mi lekko w kosc. Przechodzilam tez nieprzyjemne zapalenie pecherza moczowego - moze to sparwa jakiegos niedoleczenia. Troche ponioslo mnie w poprzednim poscie. Glupio dalam sie sprowokowac zaba_pelagii, ale juz czuje nadchodzacy weekend i znow chce mi sie zyc ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: białko w moczu co oznacza? 04.11.05, 13:41 powtorzenie badania na pewno nie zaszkodzi, a z wlasnego doswiadczenia wiem, ze infekcje ukl. moczowego i/lub nerek lubia sie powtarzac. Odpowiedz Link Zgłoś
ika184 Re: białko w moczu co oznacza? 03.11.05, 18:20 Może oznaczać cukrzycę, sprawdź poziom cukru we krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
joisana Re: białko w moczu co oznacza? 03.11.05, 19:55 Ile jest tego białka? Opal, ślad, czy ilość w promilach tudzież mg/dl. Przy jakim osadzie jest to białko? Decyzja w sprawie leczenia oczywiście należy do lekarza prowadzącego, ale rzadko kiedy nie podaje sie antybiotyków, czy chociażby chemioterapeutyków nawet przy tak małej ilości białka jak zauważalny opal. Ale to Twoje nerki, zawsze można sobie wymienić, no nie ;/? Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: białko w moczu co oznacza? 03.11.05, 21:54 slad bialka w moczu jest wynikiem swiadczacym prawdopodobnie o infekcji w Twoim organizmie. Byc moze to infekcja drog moczowych, zapalenia pecherza moczowego, nerek lub tez ukladu plciowego. Jesli do tego w tym badaniu stwierdzono duzo nablonkow, bialych krwinek (norma 0-3 w polu widzenia) i czerwonych (erytrocytow), towarzysza Ci bole w okolicy ledzwiowej i/lub w podbrzuszu oraz podczas siusiania, to masz prawie pewnosc, ze to wlasnie taka infekcja. Najprosciej- idz z tym wynikiem do lekarza. Po co gdybac i sie denerwowac? Odpowiedz Link Zgłoś
honi_29 Re: białko w moczu co oznacza? 04.11.05, 20:58 Fajne stwierdzenie:troszkę białka;))))) Może jesteś w ciąży?Masz infekcję?Wysokie ciśnienie?Miałaś gorączkę?Przesiliłas się?Masz cukrzycę?Toczeń rumieniowaty?Nowotwór w najgorszym przypadku.Może lepiej skonsultuj się z lekarzem,albo powtórz badanie moczu.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: białko w moczu co oznacza? 04.11.05, 21:52 przeciez dziewczyna byla z tym u swojego lekarza. Spojrz na jej odpowiedzi ponizej. Przestan straszyc i nie rob niepotrzebnie burzy w szklance wody Odpowiedz Link Zgłoś