Dodaj do ulubionych

L-karnityna a efekt jo-jo

06.12.05, 10:51
czytalam juz posty na temat L-karnityny ale w zadnym nie znalazlam odpowiedzi
na pytanie czy po odstawieniu L-karnityny jest mozliwy efekt jo-jo? Ostatnio
zaczelam cwiczyc i chcialabym wspomoc sie troszke L-karnityna
(innych "specyfikow" nie biore pod uwage). W zwiazku z tym chcialabym
wiedziec czy jesli uzyskam pozadany efekt i zgubie te pare kilo, to czy po
odstawieniu L-karnityny nie wroce do poprzedniej wagi? Chce zaznaczyc ze nie
zamierzam wracac do dawnych nawykow zywieniowych, i nadal bede cwiczyc tylko
ze prawdopodobnie mniej intensywnie:) Z gory dziekuje za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • olekplus Re: L-karnityna a efekt jo-jo 10.12.05, 00:49
      jeżeli nie chcesz brać żadnych "specyfików"
      i zmienić nawyki żywieniowe zmień dietę
      na dietę optymalną sukces gwarantowany
      mlodziez.optymalni.one.pl/
      • anita233 Re: L-karnityna a efekt jo-jo 10.12.05, 12:06
        nie prosiłam o akwizycję tylko o wypowiedź eksperta
        • tatakazik Re: L-karnityna a efekt jo-jo 10.12.05, 13:24
          Co w tym przypadku znaczy akwizycja?
          Jeżeli tak, to każda porada jest akwizycją.
          • hesjja Re: L-karnityna a efekt jo-jo 10.12.05, 14:48
            jeżeli dziewczyna pyta o l-karnitynę to wypadałoby się ustosunkować do tego
            konkretnego pytania a nie wyskakiwać z optymalną. A jak juz przy tej diecie
            jesteśmy to zdecydowanie odradzam! Koszmarnie sie na niej czułam.
            Po l-karnitynie nie musi wystapic efekt jo-jo, zwlaszcza, że nie zamierzasz
            wracac do dawnych nawyków ale rzeczywiście i ja słyszałam takie głosy. Może
            były to osoby, które stosowały ją przez jakiś czas a potem wróciły do dawnej
            aktywności, nawyków (niewłaściwych)
            • anita233 Re: L-karnityna a efekt jo-jo 10.12.05, 16:25
              Hesjja, dzieki. Wezme na probe ta L-karnityne, jak pomoze to dobrze, jak nie to
              przestane i juz:)
          • anita233 Re: L-karnityna a efekt jo-jo 10.12.05, 16:23
            szanowny kolega olekplus w ostatnich dziesieciu postach napisal to samo - jak
            dla mnie to zwykla akwizycja, a nie porada. zadalam konkretne pytanie, a w
            zadne diety nie wierze.
    • lili202 Re: L-karnityna a efekt jo-jo 10.12.05, 16:28
      Ja sobei chwale l-karnityne pomaga ona w ograniczaniu jedzenia i dodaje powera
      do cwiczen oraz przyspiesza proces spalania tkanki tluszczowej ale tylko wtedy
      gdy sie ja stosuje razem z dieta i cwiczeniami. Po jej odstawieniu jednak
      zauwazylam ze strasznie nosilo mnie za slodyczami i ogolnei jedzeniem, tyle ze
      wmoim przypadku nie jest to wielki bol poniewaz stosujac ja przez 1 miesiac
      chudne srednio 2 kg gdzie ta sama waga po pozniejszym obzarstwie wraca mi
      dopiero po 2-3 miesiacach, dlatego stosuje sobei takie cykle najperw to bylo 3
      miesiace odchudzanie i jakies normalne jedzenie lub nawet niekiedy obzarstwo
      przez pol roku (do momentu przekroczenia pewnej liczby w obwodzie uda:P)
      pozniej miesiac lub 2 na karnitynie wtedy wracam do dawnej wagi i znowu
      normalnie jem do momentu az nei zdam sobei sprawy ze nie miescze sie w swoje
      ulubione portki:)wlasnie ostatnio przytylam i zamierzam dolaczyc l-karnityne do
      cwiczen i diety i mam nadzieje ze wroce do wczesniejszego stanu i postaram sie
      juz nie dopuscic do wiekszego przytycia:)postanowilam sobei ze moze bede przez
      jakis czas brac mniejsze dawki ale zobaczymy jak wyjdzie poki co to chce
      schudnac 2 kg:) pozdrawiam i polecam ale nie sugeruj sie tka calkiem tym co
      pisze bo kazdy organizm jest inny i ja np generalnei wolno chudne i wolno tyje
      ale na karnitynie zdecydowanie szybciej udaje mi sie chudnac a po jej
      odstaeieniu w mneijszym stopniu przytyc takze dla mnei jest to bardzo pozytywny
      wynalazek
    • lili202 Re: L-karnityna a efekt jo-jo 10.12.05, 16:38
      a i dodam jeszcze jedno jesli nawet odstawie L-karnityne ale sie w miare
      pilnuje (udalo mi sie to choc nie na dlugo) czyli nie obzeram tylko jem
      normalnie i nie zaprzestaje cwiczyc to nic nie tyje proces ten rozpoczyna sie
      dopiero w momencie gdy mam lenia i jem za duzo, ale to jest minus odstawienia
      ze juz nie ma takiej mobilizacji do cwiczne i diety
      • anita233 Re: L-karnityna a efekt jo-jo 10.12.05, 17:40
        Lili dziekuje Ci bardzo za wyczrepujaca odpowiedz:) sprobuje i zobacze co z
        tego wyjdzie:) chyba moj organizm zareaguje podobnie jak Twoj, tez wolno
        chudne, mimo ze od dziecka jem naprawde malo (a mimo to przybylo mi o te 4 kilo
        za duzo:) Pozdrawiam!
        • lili202 Re: L-karnityna a efekt jo-jo 12.12.05, 19:03
          nie ma sprawy ja jeszcze polecam popracowanie nad dieta gdyz czesto ludzie nei
          zdaja sobei sprawy ze tak naprawde jedza wysokoenergetycznie a male ilosci a
          rownie dobrze mogliby ograniczyc kalorie a jesc duzo ja swoja diete opieralam w
          oparciu o rady forumowicza z innego forum (jak chcesz to moge Ci przeslac linka
          na maila bo ten artykul naprawde bardzo mi pomogl)ale przykladowy jadlospis
          wyglada tak:
          Sniadanie platki musli, otreby i mleko (250 kcal)
          Snaidanie 2 pelnoziarnisty chlebek z twarozkiem 3 kromki(400 kcal)
          obiad miesko z kurczaka lub 2jajka sadzone z brokulami i jakas surowka(250
          kcal)
          podwieczorek np pol duzego jogurtu bez cukru 0%z owocami np jablkiem gruszka
          czy kiwi i musli i otreby(300-350 kcal)
          kolacja pieczywko chrupkie(2-3kromki) np z twarozkiem lub dzemem (150 kcal)

Polecam jednak zamiane obiadu z kolacja ale poneiwaz u mnie to roznie w
          praktyce wychodzi dlatego zadowalam sie tym:)ale Ty dobierz sobei do jadlospisu
          takie rzeczy jakie lubisz jesli np nie lubisz twarogu a lubisz szynke to jedz z
          szynka jesli nie lubisz mleka to nie jedz platkow na mleku a np jajko itd
          waznym elementem jest jednak aby dostarczac wystarczajaca ilosc bialka (mi to
          pomaga) tak okolo 1 g na kg masy ciala dziennie czyli jesli wazysz np 50 kg to
          powinnas zjadac 50 g lub wiecej a i do kanapek warto dodac warzywka juz o nich
          nie pisalam ale to jest zawsze wskazane, ja zawsze najlepsze efekty uzyskuje
          przy takim odzywianiu nbawet jak sie tam wkradnie jakis cukierek czy czekoladka
          to i tak chudne dlatego ja tego swojego odchudzania w ogole nie czuje na sobie
          jedynie pozniej gdy wracam do normalnosci to tesknie za tym poczuciem zdrowego
          odzywiania i mam wtedy wyrzuty sumienia:)
    • artur.kalinski Re: L-karnityna a efekt jo-jo 12.12.05, 17:06
      L-karnityna owszem, przy towarzyszącej aktywności fizycznej może wspomagać
      odchudzanie. Według mnie jej odstawienie nie wywoła efektu jo-jo pod warunkiem,
      że pozostaniesz przy zdrowych nawykach żywieniowych i regularnych ćwiczeniach
      fizycznych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka