Dodaj do ulubionych

białko a tłuszcz??

07.01.06, 07:37
co to oznacza przybierać w mase białkowa a nie w tluszcz?????
Obserwuj wątek
    • monaluiza Re: białko a tłuszcz?? 07.01.06, 23:20
      kruszynka_88 napisała:

> co to oznacza przybierać w mase białkowa a nie w tluszcz?????

Pewnie chodziło komuś o przyrost masy mięśniowej.

Monaluiza
      • kruszynka_88 Re: białko a tłuszcz??(odp dietety-ku!!) 08.01.06, 16:15
        no tak czyli to ze jem duzo serów bialych,jogurtow i platkow na mleku
        (kefiry,maslanki)to mi to nie zaszkodzi?????czy od tego mozna duzo
        przytyc?????????/prosze o odpowiedz tez dietetyka
        • andzia.83 Re: białko a tłuszcz??(odp dietety-ku!!) 12.01.06, 18:51
          Zbyt duża ilość białka w diecie może się przekształcic w glukozę i odłożyć, tak
          że nie można jeść więcej niż 1 g na kg ciała, chyba, że uprawia się wyczynowo
          sporty. Podobno.

A jogurty zawierają duże ilości cukru i do tego tłuszcz, tak, że trzeba na nie
          uważać.
          • monaluiza Re: białko a tłuszcz??(odp dietety-ku!!) 16.01.06, 10:04
            andzia.83 napisała:

> Zbyt duża ilość białka w diecie może się przekształcic w glukozę i odłożyć, tak
            >
            > że nie można jeść więcej niż 1 g na kg ciała, chyba, że uprawia się wyczynowo
            > sporty. Podobno.

To nie tak ... :-)

Ograniczenie spożycia białka nie tyle jest wskazane ze względu na jego odkładnie
            się w postaci tłuszczu, tylko o nie obciążanie niepotrzebnie wątroby i nerek.
            Organizm nasz nie ma możliwości magazynowania białka. Każdy nadmiar musi być
            usunięty,m a to poważnie obciąża wątrobę i nerki. Dlatego właśnie na słynnej
            diecie Atkinsa ludzie chudli, ale wiele osób poważnie też chorowało.

A poza tym, to to przekształcenie białka w glukozę nie jest takie łatwe, chociaż
            możliwe. Organizm dokonuje tego wtedy kiedy ma brak glukozy, a tkanka tłuszczowa
            została już wykorzystana (z niej też można uzyskac glukozę ! ).

> A jogurty zawierają duże ilości cukru i do tego tłuszcz, tak, że trzeba na nie
            > uważać.

:-)))) ze względu na zawarty w nich cukier czy tłuszcz ? ;- ;-) ;-)

Monaluiza
    • artur.kalinski Re: białko a tłuszcz?? 13.01.06, 10:59
      Wszystko spożywane w nadmiarze może spowodować tycie, ale jeśli spożywasz
      wspomniane produkty w ilościach „rozsądnych” to nie masz się czego obawiać.
      Rzeczywiście przybierać w masę białkową znaczy zwiększać masę mięśni.
      • kruszynka_88 Re: białko a tłuszcz?? 14.01.06, 07:16
        czyli jesli dziennie jem miseczke platkow-z mlekiem2% i dwa jogurty dannon
        szrlotka na obiad a na kolacje budyń smitenkowy dadz jabłko to nie przytyje a
        wrecz przeciwnie???!!!!schudne??!!waze 39 przytyłam1kg to dla mnie gardzo duzo
        wygladam okropnie mam okragla tlusta buzie no i ten napompowany brzuch,,,,,,(co
        radzi dietetyk by trzymać wage badz schudnać ten kilogram badz dwa????)
        • k_justyna1 Re: białko a tłuszcz?? 19.01.06, 15:32
          39 KG?? Ile masz wzrostu? Bo wydaje mi się, że bardziej przydałoby ci się przytyć a nie schudnąć!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka