kruszynka_88 07.01.06, 07:37 co to oznacza przybierać w mase białkowa a nie w tluszcz????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monaluiza Re: białko a tłuszcz?? 07.01.06, 23:20 kruszynka_88 napisała: > co to oznacza przybierać w mase białkowa a nie w tluszcz????? Pewnie chodziło komuś o przyrost masy mięśniowej. Monaluiza Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynka_88 Re: białko a tłuszcz??(odp dietety-ku!!) 08.01.06, 16:15 no tak czyli to ze jem duzo serów bialych,jogurtow i platkow na mleku (kefiry,maslanki)to mi to nie zaszkodzi?????czy od tego mozna duzo przytyc?????????/prosze o odpowiedz tez dietetyka Odpowiedz Link Zgłoś
andzia.83 Re: białko a tłuszcz??(odp dietety-ku!!) 12.01.06, 18:51 Zbyt duża ilość białka w diecie może się przekształcic w glukozę i odłożyć, tak że nie można jeść więcej niż 1 g na kg ciała, chyba, że uprawia się wyczynowo sporty. Podobno. A jogurty zawierają duże ilości cukru i do tego tłuszcz, tak, że trzeba na nie uważać. Odpowiedz Link Zgłoś
monaluiza Re: białko a tłuszcz??(odp dietety-ku!!) 16.01.06, 10:04 andzia.83 napisała: > Zbyt duża ilość białka w diecie może się przekształcic w glukozę i odłożyć, tak > > że nie można jeść więcej niż 1 g na kg ciała, chyba, że uprawia się wyczynowo > sporty. Podobno. To nie tak ... :-) Ograniczenie spożycia białka nie tyle jest wskazane ze względu na jego odkładnie się w postaci tłuszczu, tylko o nie obciążanie niepotrzebnie wątroby i nerek. Organizm nasz nie ma możliwości magazynowania białka. Każdy nadmiar musi być usunięty,m a to poważnie obciąża wątrobę i nerki. Dlatego właśnie na słynnej diecie Atkinsa ludzie chudli, ale wiele osób poważnie też chorowało. A poza tym, to to przekształcenie białka w glukozę nie jest takie łatwe, chociaż możliwe. Organizm dokonuje tego wtedy kiedy ma brak glukozy, a tkanka tłuszczowa została już wykorzystana (z niej też można uzyskac glukozę ! ). > A jogurty zawierają duże ilości cukru i do tego tłuszcz, tak, że trzeba na nie > uważać. :-)))) ze względu na zawarty w nich cukier czy tłuszcz ? ;- ;-) ;-) Monaluiza Odpowiedz Link Zgłoś
artur.kalinski Re: białko a tłuszcz?? 13.01.06, 10:59 Wszystko spożywane w nadmiarze może spowodować tycie, ale jeśli spożywasz wspomniane produkty w ilościach „rozsądnych” to nie masz się czego obawiać. Rzeczywiście przybierać w masę białkową znaczy zwiększać masę mięśni. Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynka_88 Re: białko a tłuszcz?? 14.01.06, 07:16 czyli jesli dziennie jem miseczke platkow-z mlekiem2% i dwa jogurty dannon szrlotka na obiad a na kolacje budyń smitenkowy dadz jabłko to nie przytyje a wrecz przeciwnie???!!!!schudne??!!waze 39 przytyłam1kg to dla mnie gardzo duzo wygladam okropnie mam okragla tlusta buzie no i ten napompowany brzuch,,,,,,(co radzi dietetyk by trzymać wage badz schudnać ten kilogram badz dwa????) Odpowiedz Link Zgłoś
k_justyna1 Re: białko a tłuszcz?? 19.01.06, 15:32 39 KG?? Ile masz wzrostu? Bo wydaje mi się, że bardziej przydałoby ci się przytyć a nie schudnąć!!! Odpowiedz Link Zgłoś