Dodaj do ulubionych

co na ropny katar?

25.01.06, 16:19
dodam ze biore antybiotyk fromilid, zapisany na oskrzela. ale z godziny na
godzinę głowa mnie boli coraz bardziej. i zaczyna mnie boleć ucho jak
wydmuchuję nos. moze coś do smarowania?
Obserwuj wątek
    • aniask_mama Re: co na ropny katar? 25.01.06, 16:27
      do smarowania to nie polecę nic, ale kup sobie Sinupret (tabletki lub krople
      ziołowe), doskonale rozrzedzają i katar szybko Ci zejdzie.
    • terii6 Re: co na ropny katar? 26.01.06, 15:25
      Wygląda na to że masz zapalenie zatok. Często wietrz mieszkanie, rób sobie
      inhalacje (tymianek i majranek zalej wrzątkiem)a nos nawilżaj solą fizjologiczną
      i konicznie bierz przepisane antybiotyki.
      • kret24 Re: co na ropny katar? 26.01.06, 15:54
        Są krople sulfarinol, które zawierają składnik przeciwbakteryjny. Pomocna bywa
        też maść borna z mentolem. Doustnie dobra są np. tabletki Cirrus.
        • havlicek Re: co na ropny katar? 26.01.06, 22:04
          Dobrze robi oklad na czolo, nisko, tuz nad oczyma z ziol szwedzkich /do
          kupienia w aptekach/, najpierw skore trzeba posmarowac np. dermosanem, bo ziola
          szwedzkie sa na spirytusie. Najwygodniej namoczyc ziolami podpaske /taka dla
          pań/, nalozyc na czolo i na wierzch dac jakas opaske welniana alba elastyczna.
          Kompresy trzeba robic przez kilka dni na noc, ale wczesniej wykonac krotka 1/2
          godz. probe, czy nie ma sie na ten preparat uczulenia. Ziola przyjemnie grzeja,
          w skladzie jest tez kamfora i wszystko z nosa i zatok schodzi swietnie rano. Ta
          metoda jest tez skuteczna przy zapaleniu zatok. Pozdrawiam.
          • daria96 Re: co na ropny katar? 03.02.06, 21:12
            to pewnie zapalenie zatok.w naszym kraju program o zatokach i ropnym katarze
            prowadzi profesor Dariusz Jurkiewicz z Warszawy z kliniki na ulicy Szaserów.
            sprawdź sobie w internecie.
            musisz płukać nos solą fizjologiczną wpuszczać krople obkurczające i wziąć
            disofrol może nawet antybiotyk ale umow się na wizytę do profesora-jest super,
            mnie wyleczył, a bratu operował przegrodę nosową. jest dobrym fachowcem.
            • pia.ed Re: co na ropny katar? 03.02.06, 22:21
              > "musisz płukać nos solą fizjologiczną"

Czy to sol kuchenna?
              • 5_monika Re: co na ropny katar? 03.02.06, 23:11
                nie
          • daria96 Re: co na ropny katar? 03.02.06, 21:14
            okłady na czoło leczą czoło i psychikę a nie zatoki. chłopie zatoki sa w głowie
            pod czołem a nie na czole.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka