profesor22 05.12.05, 22:17 Jakie ziola stosowac na nerwice wegetatywna /kolatanie serca przyspieszone akcje serca arytmia bezsennosc niepokoj/nie toleruje waleriuanu a melisa jest za slaba jakie jeszcze inne ziola Dzisiaj kupilem szyszke chmielu Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iskial Re: ziola na nerwice 06.12.05, 19:56 Witam dobra jest lawenda, marzanka, wonna szyszki, chmielu, melisa, ziele serdecznika najlepiej abyś spytała w dobrym herbapolu lub aptece aby ci dobrali cos na uspokojenie bez waleriany zrobia jakas mieszankę u mnie np w herpaolu przyjmuje raz w miesiacu lekarz irydolog i on tez dobiera zioła. a najlepiej najpierw potwierdzczy to faktycznie nerwica czy coś z sercem czy tarczycą u lekarza pozdr:))) Odpowiedz Link
tatakazik Re: ziola na nerwice 07.12.05, 10:03 Dobre efekty daje Rhodiola rosea. Zobacz: skocz.pl/aogr Powinno się używać więcej witamin z grupy B, najlepiej cały kompleks. Jeżeli masz wiek powyżej 50, to może jest to objaw andropauzy. ---------- to i owo DLA ZDROWIA Odpowiedz Link
mirzan Re: ziola na nerwice 07.12.05, 11:00 tatakazik napisał: > Dobre efekty daje Rhodiola rosea. Czy widziałeś gdziekolwiek w sprzedaży złoty korzeń? Trzeba go hodować trzy lata, aby było co zalać spirytusem. Mirzan Odpowiedz Link
tatakazik Re: ziola na nerwice 14.12.05, 10:24 Widziałem i mam. Nie potrzeba zalewać spirytusem. Chcesz się dowiedzieć więcej pisz na priv. Odpowiedz Link
smerf29 Re: ziola na nerwice 22.04.06, 13:20 Przepraszam,pomyłka.No cóż nie te latka i wzrok nie ten. Odpowiedz Link
justa_79 Re: ziola na nerwice 08.12.05, 13:26 z nie wymienionych wcześniej - jeszcze werbena. Odpowiedz Link
nnike Re: ziola na nerwice 05.05.06, 01:01 profesor22 napisał: > Jakie ziola stosowac na nerwice wegetatywna /kolatanie serca przyspieszone > akcje serca arytmia Typowe objawy braku magnezu. Dołącz do diety :) Odpowiedz Link
darsana Re: ziola na nerwice 14.12.06, 21:09 Melisa, chmiel, kozłek, serdecznik, głóg. Należy zrezygnować z mocnej herbaty. Odpowiedz Link
jaskolkaa Re: ziola na nerwice 27.12.06, 14:41 Wypróbowana przeze mnie receptura zaczerpnięta z jakiejś ksążki ziołowej to: 40g kozłka lekarskiego, 20g krwawnika, 15g melisy, 15g mięty, 10g koszyczków rumianku. Zióła należy ze sobą wymieszać. Zalać łyżkę ziół wrzątkiem, odstawić na 15 minut. Pić dwa razy dziennie rano i wieczorem - na czczo. Na pewno pomoże, ale trzeba to stosować regularnie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
lachelis Re: ziola na nerwice 12.01.07, 18:26 Nie polecam pić chmielu jako herbatki (samego), chmiel ma również właściwości hormonalne, wpływa na popęd seksualny zarówno u mężczyzn jak i u kobiet. Odpowiedz Link
ainet Re: ziola na nerwice 16.01.07, 14:46 polecam wyciągi z pąków ziół na stresy i depresje, które można kupić na stronie www.gemmokal.eu spróbowałam i polecam Odpowiedz Link