Dodaj do ulubionych

ALERGIA NA KOTA

IP: 62.233.155.* 28.11.02, 17:53
Mam alergię na ślinę kota i reaguję kaszlem. Czy pozbycie się kota jest
konieczne? Czy jest szansa na wyleczenie się z tej alergii? Jakie środki
warto przyjmować? Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • kokilka Re: ALERGIA NA KOTA 28.11.02, 20:06
      Nie musisz pozbywać się kota. Jednorazowy zabieg przy użyciu aparatu to terapii
      biorezonansowej (VEGA, BICOM< MORA,lub ABAAS)pozbawi Cię skutecznie tej
      dolegliwości. Tego typu urządzeniami dysponują gabinety lekarskie zajmujące sie
      medycyną naturalną. Sprawdziłam NA SOBIE! Głowa do góry i przytul kota!
      Pozdrawiam. Jestem lekarzem.
      • Gość: AGA Re: ALERGIA NA KOTA IP: 62.233.155.* 29.11.02, 12:41
        Bardzo dziękuję za odpowiedź. CZyli jest szansa na odczulenie się. Czy możesz
        mi opisać dokładnie jak cała terapia przebiega i ile kosztuje? Jestem z
        Wrocławia więc interesują mnie lokalne przychodnie.
        Jeszcze raz bardzo dziekuję za rady i z niecierpliwością czekam na następne.
        AGA
        • Gość: wanda Re: ALERGIA NA KOTA IP: *.acn.waw.pl 29.11.02, 21:03
          do Kokilki
          jestem uczulona na psaod pięciu lat (robiłam testy),
          psa mam od 10 lat.
          Zrobiłam najpierw zwykle testy,potem testy aparatem BICOM
          odczulałam sie przez pół roku i ...
          biorę zyrtec,bo psa b.lubię
          dlaczego nie pomogło mi półroczne odczulanie? a ty piszesz o jednym zabiegu?
          • kokilka Re: ALERGIA NA KOTA do Wandy 30.11.02, 22:34
            Prawdopodobnie alergia na psa nie jest w Twoim organiźmie najważniejsza. Może
            jesteś uczulona na któryś z centralnych alergenów, masz blizny, lub plomby
            amalgamatowe, albo inną blokatę energetyczną którą powinni Ci zdiagnozować i
            usunąć na Bicomie. Gdzie korzystałaś z aparatu? Czy badał i leczył Cię lekarz,
            i jakie miał kwalifikacje?
            Nie spotkałam się z nieskutecznąścią tego typu leczenia, o ile było prowadzone
            kompetentnie!
            Pozdrawiam!
          • Gość: AGA Re: ALERGIA NA KOTA IP: 62.233.155.* 02.12.02, 18:43
            Gość portalu: wanda napisał(a):

> do Kokilki
            > jestem uczulona na psaod pięciu lat (robiłam testy),
            > psa mam od 10 lat.
            > Zrobiłam najpierw zwykle testy,potem testy aparatem BICOM
            > odczulałam sie przez pół roku i ...
            > biorę zyrtec,bo psa b.lubię
            > dlaczego nie pomogło mi półroczne odczulanie? a ty piszesz o jednym zabiegu?

Ja też biorę zyrtec i jeszcze inne lekarstwa na alergię, bo tak łatwo nie
            zrezygnuję z mojego uchochanego kota. Poddam się zabiegom ("rezonansowym") i
            napiszę czy mi pomogło. Jestem pełna nadziei.
            Pozdrawiam
            AGa
        • kokilka Re: ALERGIA NA KOTA 30.11.02, 22:25
          Gość portalu: AGA napisał(a):

> Bardzo dziękuję za odpowiedź. CZyli jest szansa na odczulenie się. Czy możesz
          > mi opisać dokładnie jak cała terapia przebiega i ile kosztuje? Jestem z
          > Wrocławia więc interesują mnie lokalne przychodnie.
          > Jeszcze raz bardzo dziekuję za rady i z niecierpliwością czekam na następne.
          > AGA
          Musisz znalźć w książce telefonicznej, albo w internecie pod hasłem MONADITH,
          lub terapia biorezonansowa. Niestety za test się płaci, bo gabinety nie maja
          umów z Kasą Chorych. Odczulanie kosztuje ok 50,00 PLN a test na 1 alergen jest
          często za darmo. Weż ze sobą trochę sierści i wydzieliny z pyska na waciku
          kosmetycznym i włóż do plastykowego woreczka.
          Pozdrawiam.
          • Gość: wanda Re: ALERGIA NA KOTA IP: *.acn.waw.pl 02.12.02, 17:47
            Badania robilam w Warszawie-odczulanie też.
            Przyjmował mnie lekarz medycyny(tak miał na pieczątce)
            Testy 4 lata temu kosztowały 200 zł. -a jedno odczulanie 59 zl(drugie było
            gratis). To prawda nie odczuliłam sie do końca-poprostu zabrakło mi pieniędzy i
            chyba dobrze, bo uwazam że nigdy nie byłoby końca.
            Zawsze można powiedzieć ze blokuje plomba(mam),blizna po operacji(mam)
            -lekarz jakoś o to nie pytał. Okazało się ze jestem uczulona na 90 alergenow z
            200 badanych.
            Gdy pokazałam te badania mojemu dermatologowi ,nie chciał ich nawet
            ogladać,powiedział ze on ich nie uznaj.
            A dlaczego jeszcze przestałam chodzić-gdy już bylam w połowie odczulania
            okazało się ze może moje kosmetyki-inne niz te w testach,może mój proszek-inny
            niż ten w testach?
            - oroszę przynieść odczulimy-50 zł.
            Nie wiem Kokoiko może ty jesteś tym lekarzem u którego byłam-ja uwazam ze to
            wyrzócone pieniądze-ale to jest moje zdanie.
            • Gość: Doki Re: ALERGIA NA KOTA IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 02.12.02, 21:13
              Wyczytalem kiedys, ze jedynym sposobem na zmniejszenie
              ilosci kocich alergenow w powietrzu jest kapanie kota
              przynajmniej raz w tygodniu, ale koty na ogol nie
              przepadaja za tym.
              Strona, ktora proponowala kokilka to www.monadith.com.pl
              i moim skromnym zdaniem sa to kompletne gusla i
              pseudonaukowy belkot. Sam fakt, ze kokilka twierdzi, ze
              metoda ma 100% skutecznosci, juz ja dyskwalifikuje
              (metode, ale kokilke troche tez, za propagowanie gusel).
              Metod o takiej skutecznosci nie ma.
              • kotmanka Re: ALERGIA NA KOTA 03.12.02, 22:11
                Czy to lekarstwo zyrtec, ma jakies skutki uboczne, czy mozna je stosowac caly
                czas? mam trzy koty od kilku juz lat, a dopiero od jakiegos pol roku zaczely
                sie u mnie typowe alergiczne problemy, kichanie, zatkany nos, kaszel.
                dziekuje
                • Gość: AGA Re: ALERGIA NA KOTA IP: 62.233.155.* 04.12.02, 18:39
                  Jutro podam Ci nazwy innych leków na alergię, ale one nie leczą tylko
                  zapobiegają objawom. Uboczne efekty tych leków to: senność, nadmierne łaknienie
                  (ale nie zawsze one występują). Też marzę o stadku kotów, ale nie wiem czy w
                  ogóle będę mogła zatrzymać tego małego kociaka którego teraz mam.
                  PA pA AGA
                • Gość: AGA Re: ALERGIA NA KOTA IP: 62.233.155.* 05.12.02, 17:24
                  A oto lekarstwa, które przetestowałam: AMERTIN, TELFAST, RODARIN.
                  Najskuteczniejszy jest dla mnie jednak zyrtec.
                  Pozadrowienia
                  AGA
                  • kotmanka Re: ALERGIA NA KOTA 06.12.02, 20:46
                    Dziekuje Ci bardzo, pozdrawiam (kichajac)!
                    • Gość: wanda Re: ALERGIA NA KOTA IP: *.acn.waw.pl 07.12.02, 13:27
                      Kotmanko,nie bierz nic sama,jezeli mie mozesz dostać sie do alergologa i zrobić
                      testow zwróć sie do swojego zaufanego internisty. Niech Ci przepisze lek
                      jezeli będziesz go dobrze tolerowała to możesz przy nim pozostać.
                      Ja jak mam mniejsze objawy to biorę 1/2 tabl. zyrtec na noc-lek nie jest
                      obojętny dla kierowców, do rana już jest go mniej w organiżmie ,ale jeszcze
                      działa.Wczesniej brałam chyba Clemastin w syropie ,ale żle go znosiłam. I tak
                      większość tych leków jest na receptę,choć czasami w aptece sprzedadzą mi 6
                      tabl. Te leki sa na ryczałt-więc warto.
                      Biorę je chyba od 5-6 lat i co zauważyłam,mam mniejsze powonienie i
                      smak ,wszyscy w domu czują gdy gotuje sie zupa grzybowa a ja nie?
                      Gdy mam gorsze okresy i dochodzi gigant-wysypka dostaje od lekarza rózne
                      smsrowidła (czasami nawet na sterydach) a potem wszystko wraca do normy.
                      Zdrowiej.
                      wanda
    • Gość: Doki a jednak kota sie pierze IP: *.61-136-217.adsl.skynet.be 08.12.02, 08:10
      Takie rady znalazlem na stronie

www.lungusa.org/asthma/asthomecon.html

"Pets

Almost all pets can cause allergies, including dogs, cats and especially small animals like birds, hamsters and guinea pigs. All pets should be removed from the home if pets trigger asthma and allergy symptoms.

Pet allergen may stay in the home for months after the pet is gone because it remains in house dust. Allergy and asthma symptoms may take some time to get better.

If the pet stays in the home, keep it out of the bedroom of anyone with asthma or allergies. Weekly pet baths may help cut down the amount of pet saliva and dander in the home.

Sometimes you hear that certain cats or dogs are "non- allergenic." There really is no such thing as a "non-allergenic" cat or dog, especially if the pet leaves dander and saliva in the home. Goldfish and other tropical fish may be a good substitute."
      • Gość: Anielcia Uczulenie na psa IP: *.tamu.edu 19.12.02, 15:53
        Ja z kolei jestem uczulona na psi lupiez. Mam dwa psy.
        Alergolog jako jedno z rozwiazan zaproponowal codzienne
        branie prysznica razem z psami, ale wycieranie ich
        nalezaloby pozostawic mezowi.

Biore szczepionki i leki. Maz kapie psy raz w tygodniu.
        Wspolnych prysznicy z psami nie wyprobowalam, szczegolnie
        ze nie oba boja sie wody.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka