karimata1 17.03.06, 16:52 czy to poważne?? czy można uprawiać sex jak się ma nadżerkę?? co to w ogóole jest??? pomocy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kwietniowe_cappuccino Re: nadżerka 17.03.06, 16:53 zamiast krzyczeć pomocy, uźyj wyszukiwarki to nie boli www.google.pl/search?hl=pl&q=nad%C5%BCerka&lr= Odpowiedz Link Zgłoś
wesolabuzia1 Re: nadżerka 18.03.06, 13:57 Nadżerka to utrata kawałka naskórka-mówiąc obrazowo. nieleczona nadżerka może prowadzić do poważnych powikłań. To pierwsze stadium nowotworu. Ja usuwałam nadżerkę tzw. metodą elektrokalgulacji, mozna też przez zamrażanie. To praktycznie bezbolesna metoda. Krótki zabieg u ginekologa. Zrób to jak najszybciej.Z seksem lepij poczekaj. Odpowiedz Link Zgłoś
eewa2005 jesteś stuknięta!!!! 18.03.06, 16:40 Wesoła buzia- Ty sie weź opanuj i nie strasz nowotworami, bo nadżerka ma tyle wspólnego z nowotworami, co Kopernik z badaniami Marsa. Nasi niedouczeni lekarze stosują metody postepowania z lat 70-tych, albo całkiem świadomie nabieraja na nadżerki, aby czesać niezła kasę: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30259&w=25957600 Tu poczytaj sobie, co świat wie na ten temat: www.asccp.org/edu/practice/cervix/colposcopy/benign.shtml Jak widzisz- nadżerka to ZUPEŁNIE NORMALNA SPRAWA, ZWIĄZANA Z HOMONALNYM FUNKCJONOWANIEM KOBIETY!!!! gdyby było inaczej, to fundusz refundowałby "leczenie", a tak refudnuje tylko postępowanie przy nieprawidłowej cytologii (czyli poniżej IIa), bo tylko cytologia informuje o aktualnym narażeniu na zachorowanie na nowotwór! Odpowiedz Link Zgłoś
karimata1 Re: nadżerka 19.03.06, 18:44 dzięki wielkie za opinie!!! szczegółnie za tą ostatnią:))) właśnie lekarz mnie leczy na stan zapalny... jeszcze raz dziękuję pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bebis Re: nadżerka 25.03.06, 17:24 jeśli jeszcze nie rodziłaś,a zamierzasz to lekarz ci powie, że nie mozna zlikwidowac nadżerki, bo w czasie porodu moglaby pęknąć szyjka macicy. póki co mozna używac jakichś łagodzących globulek-sterovag,vagical i innych. Odpowiedz Link Zgłoś
myszka355 Re: nadżerka 28.03.06, 16:34 nie piszesz czy zlecone masz leczenie-a powinno być wtedy niestety lepiej nie... Odpowiedz Link Zgłoś