Dodaj do ulubionych

stracilam glos....

17.05.06, 11:00
niby nic takiego mi nie jest w nocy trochę gardlo mnie boli i mam katar ale
żeby odrazu tracić glos???? nic nie mogę powiedzieć tylko szeptać....co na to
brać lub robić
Obserwuj wątek
    • tijgertje Re: stracilam glos.... 17.05.06, 11:13
      Idz do laryngologa, miewalam takie napady utraty glosu, zadnych innych objawow, nic mnie nie bolalo, za kazdym razem bylo to u mnie zapalenie krtani, pierwszym razem lekarka nie rozpoznala tego jak nalezy i skonczylo sie ciezkim zapaleniem oskrzeli i problemami z glosem przez wiele miesiecy. Laryngolog leczyl miejscowo, dostawalam skierowanie na jontoforezy.
      • daga022 Re: stracilam glos.... 17.05.06, 11:15
        cholera a ja myslalam że samo mi prejdzie....
        • daga022 Re: stracilam glos.... 17.05.06, 11:42
          dzwonilam do lekarza stwierdzil przez telefon że zapalenie krtani mam i kazal
          przez 6 dni brać (a raczej psikać ) bioparox
          • monii7 Re: stracilam glos.... 17.05.06, 13:19
            to raczej jest zapalenie krtani.
            Ja po raz kolejny je mialam tydzien temu i wyleczylam bioparoxem wlasnie.
            Pamietaj aby brac go systematycznie efakt niestety przychodzi dopiero po 2-3
            dniach.

pozdr.
            • edytka_73 Re: stracilam glos.... 17.05.06, 21:10
              Kup sobie homeokulki: Dagomed PHYTOLLACA - zażywaj jak w stanie ostrym.
              Mi głos wrócił po niecałej dobie.
              Bioparox i inne leki możesz równoczesnie, ale zachowaj odstęp ok. 30 minut.
              • daga022 Re: stracilam glos.... 18.05.06, 01:12
                dzięki :)
              • daga022 Re: stracilam glos.... 18.05.06, 01:13
                a straszny suchy kaszel mnie męczy przy okazji czy tak wlaśnie objawia się
                zapalenie krtanii???
                • wadera3 Re: stracilam glos.... 18.05.06, 09:24
                  suchy, "szczekający" , męczący kasel może być objawem zap.krtani
                  kup sobie thiocodin, lub tussal i stosuj(szczegónie wieczorem) 1-2-3 tbl,\
                  az do ustąpienia kaszlu
                  • orissa Re: stracilam glos.... 18.05.06, 09:36
                    Thiocodin rewelacyjnie spisal sie przy moim zapaleniu pluc, na noc 2 tabletki i cala noc przespana bez ataku kaszlu. Przy zapaleniu krtani nawilzaj tez sluzowke, mozesz sobie rozpuscic sode oczyszczana we wrzatku i wdychac pare gardlem, ale jesli masz mozliwosc (nawet pozniej, jak Ci juz przejdzie zapalenie krtani), to przejdz sie do laryngologa aby zapobiec ewentualnym powiklaniom. Diagnoza przez telefon czy forum nie zastapi wizyty u lekarza.
    • kryzolia Re: stracilam glos.... 18.05.06, 11:59
      iść do lekarza i wziąść lekrstwa jakie CI przepisze. Miałam tak wielokrotnie,
      skutek taki że dziś mam problemy ze strunami głsowymi,i jeszcze jedno: nie mów
      na siłę, szanuj swój głos zwłaszcza teraz...
      • jaga_22 Re: stracilam glos.... 18.05.06, 13:34
        Pamiętam z dzieciństwa jak mi mowę odjęło kiedy byłam chora a moja mama zrobiła
        mi kogel mogel. Uciera się żółtko z 4 ma łyżeczkami cukru do białości,zalewa
        szklanką zagotowanego mleka,dodaje łyżeczkę masła.Można dodać łyżeczkę miodu.
        Pić odrazu.Mi pomogło rewelacyjnie.
        • daga022 Re: stracilam glos.... 18.05.06, 20:38
          dziękuję wam serdecznie już mi trochę lepiej po tym Bioparoxe, ale i tak
          strasznie chrypie i glos mi zanika ale przynajmniej mogę coś powiedzieć :)
          kupilam te tabletki na kaszel mam nadzieję że pośpię dziś troszkę ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka