Dodaj do ulubionych

permamentny katar ranny

30.04.12, 22:12
mam ja i nastolatek w chacie

rano wstając muszę pierwsze co wysmarać nos, lecą przeźroczyste gile i chusteczka jest pełna na fol, w ciągu dnia zero problemów z katarem. Mój dzieć nastoletni ma to samo, ciągnie się to od ponad miesiąca, może dłużej...
Kiedy byłaam z nim na szczepieniu i wspomniałam o tym, ze być może to jakieś zatoki, czy coś , pani doktor powiedziała, że z zatokami miałby non stop katar, nie tylko rano, na tym rozmowa się skończyła na ten temat....
Wiem , ze od kataru się nie umiera ale jakby na to nie patrząc chyba nie jest to normalne? suspicious
żeby tak co rano, dzień w dzień???????

Nie robiłam testów alergicznych, ani ja ani syn.

Dziś nawet przeczytałam w necie, że może być to jednym z objawów boreliozy ( ja rok temu miałam ukąszenie niewiadomoskąd z rozlewającym odczynem alergicznym typu obrzęk, i czerwona plama później rozpływająca się, syn kilka lat temu)

Wszelkie rady i sugestie mile widziane.

ps. test na boreliozę zrobię w jak najszybszym terminie...
Obserwuj wątek
    • marzeka1 Re: permamentny katar ranny 30.04.12, 22:17
      To zrób, bo podobne objawy miał mój syn; na testach wyszło uczulenie na pyłki, trawy, bylicę, leszczynę itp. i na razie przechodzimy koszmar cotygodniowego odczulania, by odczulać się raz na miesiąc przez 5 lat.
    • a.va Re: permamentny katar ranny 30.04.12, 22:51
      Hmmm, wydaje mi się raczej mało prawdopodobne, żeby alergia objawiała się wyłącznie rano.
      • pulcino3 Re: permamentny katar ranny 30.04.12, 23:05
        to to to może być do diabła ?suspicious
    • pulcino3 Re: permamentny katar ranny 30.04.12, 23:05
      *co
      • dziennik-niecodziennik Re: permamentny katar ranny 30.04.12, 23:40
        prawdopodobnie przesuszony nos.
        nawilżaj moze na noc, jakąś solą morską przepłukuj.

alergia to to nie jest na pewno.
    • an_ni Re: permamentny katar ranny 01.05.12, 00:11
      stawiam na alergie
      na pylki , ale moze byc i na kurz, na plesnie , na pierze - jesli macie taka posciel
      po nocy nos sie oczyszcza stad nasilenie kataru
      potem moze dojsc lzawienie i puchniecie oczu, kaszel
      lepiej sie szybciej zbadac a jesli nie ma okazji to kupic sobie bez recepty jakis lek przeciw histaminowy np zyrtec, pobrac z tydzien i zobaczyc czy jest roznica
      alergii mozna nabawic sie w kazdym wieku
    • wespuczi Re: permamentny katar ranny 01.05.12, 00:17
      moze byc reluks zoladkowy, oraz alergie jedzeniowe.
      • aurinko5 Re: permamentny katar ranny 01.05.12, 00:37
        Jak zaczyna się pylenie, to codziennie budze sie z wodnistym katarem. Czasami dochodzi do tego kaszel. Po 10-15 minutach przechodzi. Spie przy otwartym oknie, a za nim stoi brzoza wink Katar pojawia sie też jak wchodze do lasu, a po powrocie do domu przechodzi. Ale ostatnie testy alergiczne nie wykazały alergii.
        • aurinko5 Re: permamentny katar ranny 01.05.12, 00:40
          Ps. Alergolog powiedziała, że nawet jak testy wyszły ujeme, to nie znaczy , że alergii na pewno nie ma.
          • pulcino3 Re: permamentny katar ranny 01.05.12, 09:50
            ciekawe, ciekawe...

co do refluksu ta sama pani doktor u mnie wykryła, brałam tabletki na zobojętnienie kwasów żołądkowych, psikam spreyem na suche gardło, ale myślicie że katar też od tego?
            • mamaivcia Re: permamentny katar ranny 01.05.12, 15:37
              mój syn tak ma od jakiegoś czasu
              ja też, całe życie - mnie nikt do tej pory nie pomógł
              synowi zarzucali refluks ;P ale doopa z tego im wyszła
              okazała się jednak alergia i często zapada na zatoki
              ja też jestem alergiczką
              • eliszka25 Re: permamentny katar ranny 01.05.12, 16:16
                tez stawialabym na alergie. mam to samo, a mam alergie na roztocza kurzu i pylki, oraz kilka jedzeniowych, ale to w malym stopniu. najgorsze u mnie sa roztocza i zawsze rano kicham i musze wyczyscic nos, czasem caly ranek cieknie mi z nosa, jakby zaczynalo sie przeziebienie. w ciagu dnia przechodzi. dlatego radzilabym testy alergiczne, jesli wam to bardzo przeszkadza.
    • hambak_meri Re: permamentny katar ranny 01.05.12, 21:45
      Moja siostra ma to samo, a w domu sporą wilgoć. Ja też, z tym, że u nas jest b. sucho. Obie zaczęłyśmy mieć katar poranny, odkąd zaszłyśmy w ciążę, i tak już zostałouncertain Nie wiem, czy stanowi dla Ciebie jakąś wskazówkęwink
    • tin_t Re: permamentny katar ranny 01.05.12, 22:15
      alergia na pierze?
      zmieniałaś kołdry, poduszki?
    • vivi.bon Re: permamentny katar ranny 01.05.12, 22:18
      Nieżyt naczynioruchowy?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka