Dodaj do ulubionych

Po lewej stronie pod żebrami

IP: 4.2.* / *.lublin.mm.pl 04.02.03, 23:19
...co mnie boli? Tak kłuje i nudzi...od kilku dni...to nie serce, poniżej
serca . Którys rodzaj żołądka:-) ?
Obserwuj wątek
    • roseanne Re: Po lewej stronie pod żebrami 04.02.03, 23:39
      dwunastnica?
      trzustka?
      woreczek zolciowy?
      • Gość: ryża Re: Po lewej stronie pod żebrami IP: 4.2.* / *.lublin.mm.pl 05.02.03, 10:09
        Nie mam pojęcia....
        • roseanne Re: Po lewej stronie pod żebrami 05.02.03, 14:08
          najlepiej jednak skontaktowac sie z lekarzem
          wszelkie dolegliwosci ze strony ukladu pokarmowego sa trudne do
          rozpoznania "od pierwszego kopa"
          wlasciwy lapiduch wymaca dokladnie bolace miejsce, skieruje na badaia , a na
          koniec pewnie i tak powie,ze to na tle nerwowym
          • drs Re: Po lewej stronie pod żebrami 05.02.03, 19:51
            Najlepiej zgłoś sie do \poradni gastrologicznej/trzeba pewnie wykonac kilka
            badań podstawowych i poszerzonych,może usg brzucha.
      • nanette Re: Po lewej stronie pod żebrami 06.02.03, 14:50
        Woreczek zolciowy raczej nie - boli z prawej i promieniuje do prawej lopatki.
        Wlasnie maja mi go wyciac, to wiem :)
        Mojemu mezowi dokuczaja bole z lewej strony, wlasnie pod zebrami i kilku
        lekarzy stwierdzilo, ze tam nie ma nic, co mogloby tak bolec. Wyniki
        wszystkich mozliwych badan sa dobre, nie ma co bolec, a boli. I to juz kilka
        ladnych lat. Jeden z lekarzy postawil jednak jakas diagnoze: otoz w tym miejscu
        znajduje sie pierwszy zakret okreznicy - miejsce dosc newralgiczne, dajace o o
        sobie znac przy zbyt ciezkostrawnej diecie i malej aktywnosci ruchowej. Fakt,
        ze latem dolegliwosci sa prawie nieodczuwalne. Za to zima, a jeszcze w okresie
        swiatecznym boli dosc mocno.
        Mimo wszystko zglos sie do lekarza i zrob sobie badania.
        Pozdrawiam.
        n.
    • buzi1 Re: Po lewej stronie pod żebrami 09.02.03, 15:22
      Ja mialam taki bol.Pojechalam do szpitala i po szczegolowych badaniach okazalo
      sie ze to byl kamien zolciowy.
      • barbara107 Re: Po lewej stronie pod żebrami 05.06.15, 08:31
        Cześć, udało Wam się rozwikłać przyczynę tego bólu? Mam bardzo podobne objawy.
        • hannaaurora Re: Po lewej stronie pod żebrami 07.06.15, 09:01
          Mam czasem takie bole z lewej strony pod zebrami, szczegolnie gdy ide szybko pod gore i nasilaja sie tez gdy zjem duzo owocow i slodyczy (fermentacja). Myslalam ze to moze serce. Przypadkiem trafilam w Nepalu do szamanki i ona powiedziala cos coby potwierdzilo opinie nanette (pare postow wyzej) Tzn zbieranie sie gazow i nacisk na przepone. Oczywiscie przyczyny moga byc rozne, ale wez pod uwage i ta. Zrob taka probe, najedz sie ostro, tlustego, slodkiego, owocow i na NASTEPNY DZIEN RANO ( zeby zdazylo sfermentowac) biegiem pod gore, jezeli boli to to jest to.
          • zatroskana07 Re: Po lewej stronie pod żebrami 09.06.15, 01:45
            sledziona

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka