Gość: ryża IP: 4.2.* / *.lublin.mm.pl 04.02.03, 23:19 ...co mnie boli? Tak kłuje i nudzi...od kilku dni...to nie serce, poniżej serca . Którys rodzaj żołądka:-) ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roseanne Re: Po lewej stronie pod żebrami 04.02.03, 23:39 dwunastnica? trzustka? woreczek zolciowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża Re: Po lewej stronie pod żebrami IP: 4.2.* / *.lublin.mm.pl 05.02.03, 10:09 Nie mam pojęcia.... Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Po lewej stronie pod żebrami 05.02.03, 14:08 najlepiej jednak skontaktowac sie z lekarzem wszelkie dolegliwosci ze strony ukladu pokarmowego sa trudne do rozpoznania "od pierwszego kopa" wlasciwy lapiduch wymaca dokladnie bolace miejsce, skieruje na badaia , a na koniec pewnie i tak powie,ze to na tle nerwowym Odpowiedz Link Zgłoś
drs Re: Po lewej stronie pod żebrami 05.02.03, 19:51 Najlepiej zgłoś sie do \poradni gastrologicznej/trzeba pewnie wykonac kilka badań podstawowych i poszerzonych,może usg brzucha. Odpowiedz Link Zgłoś
nanette Re: Po lewej stronie pod żebrami 06.02.03, 14:50 Woreczek zolciowy raczej nie - boli z prawej i promieniuje do prawej lopatki. Wlasnie maja mi go wyciac, to wiem :) Mojemu mezowi dokuczaja bole z lewej strony, wlasnie pod zebrami i kilku lekarzy stwierdzilo, ze tam nie ma nic, co mogloby tak bolec. Wyniki wszystkich mozliwych badan sa dobre, nie ma co bolec, a boli. I to juz kilka ladnych lat. Jeden z lekarzy postawil jednak jakas diagnoze: otoz w tym miejscu znajduje sie pierwszy zakret okreznicy - miejsce dosc newralgiczne, dajace o o sobie znac przy zbyt ciezkostrawnej diecie i malej aktywnosci ruchowej. Fakt, ze latem dolegliwosci sa prawie nieodczuwalne. Za to zima, a jeszcze w okresie swiatecznym boli dosc mocno. Mimo wszystko zglos sie do lekarza i zrob sobie badania. Pozdrawiam. n. Odpowiedz Link Zgłoś
buzi1 Re: Po lewej stronie pod żebrami 09.02.03, 15:22 Ja mialam taki bol.Pojechalam do szpitala i po szczegolowych badaniach okazalo sie ze to byl kamien zolciowy. Odpowiedz Link Zgłoś
barbara107 Re: Po lewej stronie pod żebrami 05.06.15, 08:31 Cześć, udało Wam się rozwikłać przyczynę tego bólu? Mam bardzo podobne objawy. Odpowiedz Link Zgłoś
hannaaurora Re: Po lewej stronie pod żebrami 07.06.15, 09:01 Mam czasem takie bole z lewej strony pod zebrami, szczegolnie gdy ide szybko pod gore i nasilaja sie tez gdy zjem duzo owocow i slodyczy (fermentacja). Myslalam ze to moze serce. Przypadkiem trafilam w Nepalu do szamanki i ona powiedziala cos coby potwierdzilo opinie nanette (pare postow wyzej) Tzn zbieranie sie gazow i nacisk na przepone. Oczywiscie przyczyny moga byc rozne, ale wez pod uwage i ta. Zrob taka probe, najedz sie ostro, tlustego, slodkiego, owocow i na NASTEPNY DZIEN RANO ( zeby zdazylo sfermentowac) biegiem pod gore, jezeli boli to to jest to. Odpowiedz Link Zgłoś